6 ok, amiért érdemes ukrajnai startupokba fektetni – TechCrunch

1
6 ok, amiért érdemes ukrajnai startupokba fektetni – TechCrunch

Több mint Három hónapja Ukrajna az Oroszországgal vívott háború lángjaiba borult. Ez a befektető szemszögéből vörös zászlónak tűnhet, de az ország technológiai szektorában nem minden ilyen fekete-fehér.

Az ukrán gyökerekkel rendelkező technológiai vállalatok az Egyesült Államokban és Európában az alapvető piacokon továbbra is zavartalanul működnek, miután megbizonyosodtak arról, hogy csapataik és adataik teljesen biztonságban vannak külföldön vagy Ukrajna nyugati részén. Emellett a külföldi nagykövetségek is visszatérnek Kijevbe, jelezve, hogy Ukrajna fővárosa hamarosan elég biztonságos lehet ahhoz, hogy a cégek újranyitsák irodáikat.

Az IT-cégek bebizonyították, hogy ellenállóak és képesek eredményeket elérni a legrosszabb kihívások közepette is. Ez az egyik oka a sok közül, amelyek miatt Ukrajna a jövő egyszarvúinak sikeres központja.

Nézzünk meg hat okot, amiért érdemes befektetni az Ukrajnából származó tech startupokba.

Bebizonyították, hogy képesek ellenállni a válságnak

Az ukrán IT-szektor példátlan rugalmasságot, rugalmasságot és minden körülménynek ellenálló képességet mutatott a háború e hónapjai alatt. Miután előre elkészítették a vészhelyzeti terveket, sok technológiai vállalat gyorsan biztonságba helyezte csapatait a háború első napjaiban vagy még a harcok kitörése előtt.

Jelenleg sok vállalat szétosztotta csapatát Nyugat-Ukrajnában és külföldön található irodák között, hogy biztosítsa a működés zavartalanságát. Minimálisra csökkentették a kockázatot, miközben fenntartják a fegyelmet és hozzáférést a tehetségállományhoz.

Az ukrán tech startupok többsége még mindig munkaerőt vesz fel

Egy felmérés szerint az informatikusok közel 90%-a nem látott változást a munkájában vagy a terhelésben a háború kezdete óta. DOU. Ez azt jelzi, hogy az ukrán IT-cégek megbízható párnákkal rendelkeznek.

Ennél is fontosabb, hogy továbbra is alkalmaznak tehetségeket, hogy támogassák vállalkozásukat és segítsék a gazdaságot. Az IT szektor a a harmadik legnagyobb attraktor deviza beáramlása az ország gazdaságába, ami létfontosságúvá teszi az ágazatot a gazdasági stabilitás szempontjából.

Mivel az informatikai szektor fejlesztése szervesen illeszkedik az ország GDP-jének fenntartásához, a kormány ezt teljes mértékben támogatja. Például a háború alatt Nyugat-Ukrajna biztonságos régiói az IT-cégek új központjaivá változtak.

Ukrajna hatalmas tehetségekkel rendelkezik

Ukrajna az egyik legnépszerűbb informatikai fejlesztési központ. Ez az a hely, ahol az EPAM, a Luxoft és más outsourcing óriások jelentős számú szoftvermérnököt, üzleti elemzőt és más műszaki szakértőt gyűjtöttek össze.

Az elmúlt 10 évben folyamatosan nőtt az informatikusok száma is. Például 2021 első felében az 50 legnagyobb ukrán IT-cég nőtt a létszámuk 10 000 szakember által. Ez ad otthont a saját szektorukban vezető technológiai startupoknak is – a Jiji, Taimi, Reface, MacPaw és Headway, hogy csak néhányat említsünk.

Az induló vállalkozások elengedhetetlenek a technológiai cégek új rétegének létrehozásához Ukrajnában

Az ukránok haza akarnak menni, és néhányan már meg is tették. A háború kezdete óta a határt átlépő közel 7 millió ukránból 2 millió visszatértek, és még többen vannak visszafelé. Ezek az emberek azt mutatják, hogy készek keményen dolgozni az ország újjáépítéséért.

Egy másik szempont, amit figyelembe kell venni, hogy a világ gazdaságilag támogatja Ukrajnát, biztosítva a szükséges erőforrás-alapot a gazdasági fellendüléshez. Ha ezt kombinálja az ukránokkal, akik minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy jobban éljenek országukban, és nagyon ígéretes kilátások nyílnak a háború utáni fejlődésre.

A mai startupok a technológiai vállalatok új rétegének alapjaivá válnak, amely jelentős hozzáadott értéket jelent majd az ukrán gazdaság számára.

Ukrajna költséghatékony a technológiai cégek építésére

Ukrajna az egyik legjobb ország a technológiai üzletág működtetésére az IT-cégekre vonatkozó költséghatékony adórendszere és a megélhetési költségekkutatása szerint Vállalkozás.

Az ország erős oktatási infrastruktúrával rendelkezik a technológia, a matematika, a pénzügy és a közgazdaságtan tanulmányozására. Az informatikusok iránti megnövekedett kereslet miatt pedig sok nagy cég nyit saját oktatási központot és szervez gyakorlatokat. Ezek a tendenciák csak lendületet vesznek.

Az egész világ támogatja Ukrajnát

Ukrajna sokáig alulmaradt Európában, és nem jutott hozzá a fővároshoz ahhoz, hogy egyenrangú legyen fejlettebb szomszédaival. Ennek eredményeként számos beindult technológiai vállalat külső tőke nélkül gyorsan növekszik.

Ez segített az alapítóknak fegyelmezetté válni, amikor pénzeszközöket allokálnak vagy a műveleteket méretezték más országokban lévő ügyfeleik számára. Az ilyen fegyelem és az exportorientált termékfejlesztés kombinációja a fenntartható növekedés sikertelen keveréke. Erős lehetőséget is kínál, amit befektetéssel fel lehet gyorsítani.

Ukrajna nemzetközi partnerei ugyanakkor biztosítják a szükséges forrásokat az ország gazdasági fellendüléséhez, így a vállalatok még nagyobb globális növekedési potenciállal rendelkeznek. Az EU beáll teljes szolidaritás Ukrajnával nemcsak azáltal, hogy humanitárius, politikai és pénzügyi támogatást nyújt népének, hanem egy Ukrajna Szolidaritási Alap létrehozásával is Ukrajna háború utáni újjáépítésére.

A nemzetközi befektetések jelenlegi beáramlása, a kedvező adórendszer és az erős tehetségalap, valamint az ukrán nép hazatérési vágya az ukrán vállalatokat kívánatos befektetési célponttá teszi.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply