A Clarifai új közösségi szolgáltatásának célja az AI megosztásának és együttműködésének elősegítése

0
A Clarifai új közösségi szolgáltatásának célja az AI megosztásának és együttműködésének elősegítése

A strukturálatlan adatközpontú mesterséges intelligencia startup Clarifai Inc. ma bejelentette, hogy elindítja a Clarifai Communityt, egy ingyenes szolgáltatást, amelynek célja az együttműködés és az AI megosztása.

A Clarifai egy jól finanszírozott startup, amely eltalálta azt a kissé újszerű ötletet, hogy segítsen a vállalatoknak hatalmas mennyiségű strukturálatlan és címkézetlen adatot felhasználni az AI-modellek betanításához. A cég számos alkalmazásprogramozási felületet hozott létre természetes nyelvi feldolgozáshoz, hangfelismeréshez és más mesterséges intelligencia felhasználási esetekhez.

A Clarifai segítségével a fejlesztők olyan eszközökhöz férhetnek hozzá, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy strukturálatlan adatokat használjanak AI-modelljeik betanításához. Például a Scribe Automated Data Labeling eszköz segít automatikusan felcímkézni az adatokat a modelltanításhoz. Eközben a Clarifai Spacetime Search mesterséges intelligencia segítségével automatikusan indexeli a strukturálatlan adatokat a mélytanulási képzéshez.

Edge AI szolgáltatást is biztosít, amely az AI-t az adatfolyamokra rétegezi helyi hardverek, például kamerák és drónok segítségével. Nem utolsósorban a Clarifai’s AI Lake egy olyan adattó, amelyet kifejezetten az AI edzési adatok tárolására terveztek.

Az új Clarifai Community szolgáltatás célja, hogy ösztönözze a mesterséges intelligencia gyakorlóit, hogy osszák meg erőforrásaikat, és működjenek együtt egymással új mesterséges intelligencia felhasználási esetek kidolgozásában. A cég azt mondta, hogy az AI terjesztési csatornájaként szolgál majd, és több száz hasznos erőforrást gyűjt össze egy helyen, amelyek az API-kon keresztül érhetők el. A cég szerint a Clarifai saját modelljein kívül a felhasználók a különféle hiperskálázók, akadémiai intézmények és startupok által épített modelleket is kihasználhatják majd.

A Clarifai vezérigazgatója, Matt Zeiler elmondta, hogy a világon kevesebb mint 100 000 adattudós rendelkezik a komplex mély tanulási modellek felépítéséhez szükséges készségekkel, ezért több együttműködésre és megosztásra van szükség. „A Clarifai Community felhatalmazza a világ 50 millió szoftverfejlesztőjét és még több nem műszaki felhasználót a világ legnehezebb problémáinak megoldására” – mondta. “Ez egy átalakító ötlet.”

A cég magyarázata szerint a Clarifai Community felületén és annak drag-and-drop funkcióján keresztül a felhasználók képesek lesznek vizuálisan összekapcsolni a különböző AI-modelleket hatékony munkafolyamatokba. Ily módon a modellek és a munkafolyamatok „építőkockáknak” tekinthetők, amelyek kombinálásával hatékonyabb és hasznosabb AI-alkalmazások hozhatók létre, miközben Clarifai végzi az integrációt a háttérben. Így a Clarifai Community nemcsak a megosztást és az együttműködést ösztönzi, hanem lehetővé teszi a csapatok számára, hogy időt takarítsanak meg a kódolással, amely általában bonyolultabb AI-modellek létrehozásához szükséges.

Példaként Clarifai elmondta, hogy a felhasználók létrehozhatnak egy munkafolyamatot, amely a hang átírását szövegösszegzési modellbe illeszti, hogy olyan eszközt hozzon létre, amely pontosan összefoglalja az üzleti találkozókat. Ezt azután egy másik szintre lehetne emelni az idegen nyelvek hangátírási modelljeinek használatával, ami lehetővé tenné az értekezleten elhangzottak lefordított összefoglalójának elkészítését. A Clarifai Community szépsége abban rejlik, hogy amint egy munkafolyamatot létrehoztak és nyilvánosan megosztottak, bárki más számára elérhetővé válik a közösségen belül.

Andy Thurai, a Constellation Research Inc. alelnöke és vezető elemzője szerint a Clarifai fő megkülönböztető jellemzője az, hogy nemcsak strukturálatlan, hanem kifejezetten címkézetlen adatokkal is foglalkozik. Ez azért hasznos, mert a legtöbb vállalat már képes mély tanulási modelleket létrehozni strukturálatlan adatokkal. Thurai szerint a probléma az, hogy ezeket a strukturálatlan adatokat a felhasználás előtt megjegyzésekkel, címkékkel és osztályozással kell ellátni, és ez komoly probléma a legtöbb vállalat számára.

„A Clarifai azt állítja, hogy mesterséges intelligenciát használ az adatok automatikus címkézésére. Bár a pontossági arány még nem ismert, meggyőzően hangzik” – mondta.

Az elemző szerint Clarifai azon képessége is rendkívül meggyőző, hogy felcímkézi a strukturálatlan adatokat, betanítja a modelleket, majd a legszélsőségig telepíti őket. Ezenkívül úgy véli, hogy a strukturálatlan adatok indexelésének képessége, hogy azok kereshetővé váljanak, sok szervezet számára egy újabb fekete lyukat tölthet be.

A mai bejelentéssel kapcsolatban Thurai azt mondta, hogy érdekes ötlet lehetõvé tenni a közösség számára, hogy mesterséges intelligencia modelleket építsenek, és nyilvános vagy ellenõrzött domaineken keresztül megosszák azokat. „A közösség többi tagja alapként használhatja ezeket a modelleket, és áttanulhatja őket, testreszabva ezeket a modelleket saját igényeiknek megfelelően, ami sokkal kevesebb időt vesz igénybe. Hasonló a GTP3 és a Jurassic-1 által használt nyelvi transzformátor koncepcióhoz, de a számítógépes látás kategóriába tartozik” – magyarázta.

Clarifai, Alfredo Ramos, a Platform alelnöke elmondta, hogy a vállalat újradefiniálja a mesterséges intelligencia szervezetek közötti elosztásának módját. „Mindenki számára elérhetővé tesszük a világ legjobb mesterséges intelligencia-forrásait, és lehetővé tesszük, hogy az emberek saját magukkal járuljanak hozzá a korlátlan együttműködéshez, olyan kód nélküli eszközökkel, amelyek minden készségszinten elérhetők” – mondta.

Kép: Clarifai

Mutassa támogatását küldetésünk iránt, ha csatlakozik a Cube Club és a Cube Event Community szakértőiből. Csatlakozzon ahhoz a közösséghez, amelyben az Amazon Web Services és az Amazon.com vezérigazgatója, Andy Jassy, ​​a Dell Technologies alapítója és vezérigazgatója, Michael Dell, az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger és még sok más fényes és szakértő található.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply