A Coho AI 8,5 millió dollárt gyűjt, hogy segítse a SaaS-vállalatokat a bevételnövekedésben

0
A Coho AI 8,5 millió dollárt gyűjt, hogy segítse a SaaS-vállalatokat a bevételnövekedésben

A Coho AI, egy termékvezérelt bevételi platform, amely gépi tanulást használ, hogy segítse a szoftverként szolgáltatást nyújtó vállalkozásokat ma bejelentett hogy 8,5 millió dollárnyi magvető finanszírozást gyűjtött össze a Eight Roads, a TechAviv és számos angyal befektető által vezetett körben.

A cég platformja mesterséges intelligenciát és gépi tanulást használ annak érdekében, hogy a szorongatott SaaS-cégek jobban ráláthassanak ügyfeleik adataira. A platform mélyrehatóan foglalkozik az ügyfelek tevékenységével és a termékkel való kapcsolattartással valós időben, és betekintést gyűjt.

Eszközeivel a vállalatok eldönthetik, hogy termékeik mely részei igyekeznek fenntartani ügyfeleik elkötelezettségét és érdeklődését, és melyek azok, amelyek miatt a vásárlók elhagyják őket. Ennek eredményeként könnyebben tudnak arra összpontosítani, amit az ügyfelek szeretnének, és finomítani tudják azt, amit az ügyfelek nem.

Itamar Falcon, a Coho AI vezérigazgatója: „A SaaS-cégek egyedülálló helyzetben vannak, ahol ténylegesen meg tudják mérni azt az értéket, amelyet a felhasználók a termékeikből nyernek ki. „Azáltal, hogy ezeket az információkat az ügyfelek sikeréből, értékesítéséből és támogatásából származó adatokkal korreláljuk, létrehozunk egy ügyfélmegfigyelési platformot, amely kulcsfontosságú a fenntartható és proaktív bevételnövekedés eléréséhez.”

A Coho célközönsége az értékesítési, ügyfél-siker- és termékcsapatok, akik közvetlenül az SaaS-cégek által nyújtott szolgáltatásokkal dolgoznak, hogy megemésztsék és hasznosítható betekintést nyújtsanak termékeikről. Ez azért van így, hogy megértsék, hogyan végezzenek jobb munkát az előfizetések, jutalmak vagy egyéb szolgáltatások felár értékesítésével azoknak az ügyfeleknek, akiket viselkedésük alapján érdekelhet.

A vállalat szerint a Coho eszközei nem igényelnek kódolási tapasztalatot ahhoz, hogy integrálják és egyetlen igazságot biztosítsanak a műszerfalakkal, amelyek telepítése után könnyen érthetők az üzleti felhasználók számára. Ezenkívül számos különböző eszközzel integrálhatók, és bizonyos küszöbértékek vagy riasztások esetén automatizálhatják a munkafolyamatok kezelését a Slack, az e-mail és a jegykezelő rendszerek között.

Lehetőség van például személyre szabott értesítések beállítására, amikor a felhasználók készen állnak a vásárlásra vagy bizonyos mérföldkövek elérésére, vagy értesítést kaphatnak, ha a felhasználók elakadnak a terméken keresztüli úton, és esetleg felhagynak az előfizetés megújítása előtt. Mindezt egy kifinomult mesterséges intelligencia váltja ki, amely tanul a felhasználók hosszú távú múltbeli viselkedéséből, hogy megjósolja jövőbeli viselkedésüket, így az ügyfelek sikeres csapata proaktív támogatást tud nyújtani, mielőtt a lemorzsolódás megtörténne, vagy enyhítheti a potenciális fájdalompontokat a törés előtt. pont.

„Mivel a bevételi csapatoknak több termékbetekintésre van szükségük, arra törekszünk, hogy azonnali megoldást nyújtsunk egy olyan problémára, amelyet a vállalatok eddig belsőleg próbáltak megoldani” – mondta Falcon.

A Coho az új finanszírozást arra fogja felhasználni, hogy folytassa mesterséges intelligencia platformjának fejlesztését, hogy kiváló termékalapú bevételi betekintést nyújtson, és növelje csapatát.

Kép: ra2 Studio

Mutassa támogatását küldetésünk iránt, ha csatlakozik a Cube Club és a Cube Event Community szakértőiből. Csatlakozzon ahhoz a közösséghez, amelyben az Amazon Web Services és az Amazon.com vezérigazgatója, Andy Jassy, ​​a Dell Technologies alapítója és vezérigazgatója, Michael Dell, az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger és még sok más fényes és szakértő található.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply