A Dell és az Nvidia együttműködik a strukturálatlan adatok feloldásában az integrált AI-megoldások segítségével

1
A Dell és az Nvidia együttműködik a strukturálatlan adatok feloldásában az integrált AI-megoldások segítségével

Ahogy a mesterséges intelligencia folyamatosan növekszik, a pontos és precíz modellek iránti igény egyre fontosabbá vált a kritikus döntéshozatalban. Az AI segít a szervezeteknek a strukturálatlan adatok feloldásában, amelyek megfelelő eszközök nélkül kihívást jelenthetnek.

Az Nvidia Corp. és a Dell Technologies Inc. együttműködött az innovatív AI-megoldások biztosítása érdekében Bob Crovella (a képen balra), az Nvidia OEM-megoldások architektúrájának igazgatója.

„A strukturálatlan adatok világában élünk; A struktúrát később adjuk hozzá… a világ, amit látunk, és a világ, amit tapasztalunk, strukturálatlan adat” – mondta Crovella. „A mesterséges intelligencia és a strukturálatlan adatok természetes befogadására és intelligens döntések meghozatalára való képessége valóban áttörést jelent, és az Nvidia erre összpontosít legalább egy évtizede.”

Crovella és Anthony Dina (a képen, jobbra), a Dell strukturálatlan adatmegoldásokért felelős igazgatója és globális technológiai igazgatója beszélt a CUBE iparági elemzőivel Savannah Peterson és David Nicholson nál nél SC22, exkluzív adás közben a theCUBE, SiliconANGLE Media élő közvetítés stúdiójában. Megvitatták a strukturálatlan adatok fontosságát, és azt, hogy a Dell és az Nvidia hogyan teszi lehetővé a mesterséges intelligencia számára az ezzel járó káosz kezelését a jobb betekintés érdekében. (* Tájékoztatás lent.)

A mesterséges intelligencia kiválósági központja jól jön

Crovella szerint annak ellenére, hogy a komplexitás virágzik az MI problémamegoldó térben, egy belső „MI kiválósági központ” segít megszüntetni ezt a komplexitást. A nagy teljesítményű fokozatos skálázhatóság összeházasítása is konzisztenciát eredményez.

„A kiválóság központja egy példa arra, hogyan kell ezt a hihetetlenül összetett problémát leegyszerűsíteni, hogy a valós világ befogadhassa és felhasználhassa” – mondta. „És a Dell és az Nvidia valójában ennek érdekében dolgozik együtt. Valójában ez a kiválóság központja – ez egy ötlet, amely segít nekünk kimondani: „Vegyük ezt a rendkívül összetett problémát, és vonjunk ki belőle valami jó értéket.””

Ahhoz, hogy a mesterséges intelligencia kikerüljön a tudományos kísérletezés területéről, és pragmatikus és megbízható használatba kerüljön, Dina úgy véli, hogy vállalati szintű irányelveket és technológiákat kell alkalmazni a következetes eredmények érdekében. A káosz leküzdése nagyszabású alkalmazást tesz szükségessé – magyarázta.

„Szóval azt vettem észre, hogy az érettségnek három szintje van” – mondta Dina. „Az első szint a tapasztalatszerzés, az érték bizonyítása, az érdekelt felek bevonása, majd csak az, hogy kiválasztom, milyen technológiára, milyen algoritmusra van szükségem? Idővel az emberek ténylegesen ez alapján kezdenek döntéseket hozni; ez elmozdít bennünket a termelésbe. Az utolsó szakaszban éhesek vagyunk, hogy megismételjük ezeket az eredményeket más felhasználási esetekben, és még több információt dobunk rá a nagyobb pontosság és precizitás érdekében.”

Crovella szerint a felgyorsított számítástechnika révén az Nvidia javítja a betekintést vagy az okoskodást a strukturálatlan adatokból, mondta Crovella, aki szerint a mesterséges intelligencia a számítástechnika, a problémamegoldás és a programozás szinte minden aspektusát forradalmasítani fogja.

„Azt mondanám, hogy minden az MI-ről szól, és az Nvidia vezető szerepet tölt be a mesterséges intelligencia terén” – mondta. „Legalább 2012 óta fektetünk be és összpontosítunk az AI-re. Az Nvidiánál alkalmazott gyorsított számítástechnika ennek fontos részét képezi.”

Mivel a mesterséges intelligencia azt ígéri, hogy kihasználja a továbbfejlesztett problémamegoldó eszközök előnyeit, Dina szerint a strukturálatlan adatok beépítése a helyes út. Létfontosságú tehát, hogy a vállalatok ne csak a strukturált adatoktól függjenek.

„A világ a sorok és oszlopok, táblázatok, adattárházak elemzésén alapul” – szögezte le. „Az értékesítési karbantartási problémákkal kapcsolatos előrejelzések alapján tettünk jóslatokat, de ha számítógépeket veszünk, és szemeket, füleket, ujjakat, kamerákat, mikrofonokat, valamint hőmérséklet- és rezgésérzékelőket adunk nekik, akkor ezt most egy emberibb élménybe fordítjuk. Az ilyen típusú adatok – a szenzoradatok és a videokamera – strukturálatlanok vagy félig strukturáltak.”

Az Nvidia-Dell partnerség integrált megoldásokat kínál többek között az élettudományok és a gyártás problémáinak megoldására – mutatott rá Dina. Az együttműködés lehetővé teszi az adatok kezelését és rendszerezését, valamint algoritmusok beépítését.

„Sok-sok éve partnerek vagyunk, és gyönyörű élményeket nyújtunk munkaállomásokon és laptopokon” – jegyezte meg. „Vegyük például a DGX A100 platform briliáns dizájnját, a forradalmi busztechnológiákat, de a rakétahajó nem tud felmenni a Marsra üzemanyag nélkül. Ezért olyan tankra van szükség, amely ugyanolyan ütemben skálázható, mint ahogy a GPU-kat dobja rá.”

Íme a teljes videóinterjú, a SiliconANGLE és theCUBE tudósításának része a SC22 esemény:

(* Közzététel: A TheCUBE az SC22 esemény fizetős médiapartnere. Sem a Dell Technologies Inc., a theCUBE eseményközvetítésének fő szponzora, sem más szponzorok nem rendelkeznek szerkesztői ellenőrzéssel a CUBE vagy a SiliconANGLE tartalma felett.)

Fotó: SiliconANGLE

Mutassa támogatását küldetésünk iránt, ha csatlakozik a Cube Club és a Cube Event Community szakértőiből. Csatlakozzon ahhoz a közösséghez, amelyben az Amazon Web Services és az Amazon.com vezérigazgatója, Andy Jassy, ​​a Dell Technologies alapítója és vezérigazgatója, Michael Dell, az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger és még sok más fényes és szakértő található.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply