A Google Cloud új AI-eszközöket mutat be a kiskereskedők számára

1
A Google Cloud új AI-eszközöket mutat be a kiskereskedők számára

A Google Cloud ma bejelentette, hogy négy új mesterséges intelligencia-technológiát dob ​​piacra a kiskereskedők számára, közvetlenül a Nemzeti Kiskereskedelmi Szövetség éves konferenciája előtt. NRF 2023.

Az új technológiák célja, hogy segítsék a kiskereskedőket a bolti polcellenőrzési folyamatok átalakításában és az e-kereskedelmi műveletek fokozásában, így gördülékenyebb és természetesebb online vásárlási élményt biztosítanak – mondta a Google.

Tartalmaznak egy új „önellenőrző AI-megoldást”, amelyre épül Vertex AI és a Google kiterjedt adatbázisait használja fel, hogy segítse a kiskereskedőket „termékek milliárdjainak” felismerésében, és gondoskodjon arról, hogy a boltok polcai jól legyenek feltöltve. Emellett új, személyre szabott mesterséges intelligencia-képességek és új Browse AI funkció is rendelkezésre áll, amely segíti a kiskereskedőket digitális kirakataik frissítésében, valamint egy Recommendations AI eszköz, amellyel dinamikusan optimalizálható a termékrendelés és az ajánlási panelek az e-kereskedelmi webhelyeken.

A Google Cloud új polcellenőrző eszköze azt a célt szolgálja, hogy a kereskedők polcai mindig jól meg legyenek töltve az egyes termékek megfelelő választékával, hogy a fogyasztóknak mindig legyen választási lehetősége – magyarázta a vállalat. Idézte a NielsenIQ tanulmányát, amely azt mutatja be, hogy az amerikai kiskereskedők 2021-ben 82 milliárd dolláros eladáskiesést szenvedtek el, amiatt, hogy nem tartották meg a polcaikat. Nyilvánvaló, hogy a fogyasztók szeretnék megtalálni a keresett termékeket, és csalódottak lesznek, ha nem állnak rendelkezésre, ezért a kereskedőknek megbízhatóbb megoldásra van szükségük – magyarázta a Google.

A vállalat úgy véli, hogy megalkotta ezt a megoldást a mesterséges intelligencia által működtetett polcellenőrző eszközzel, amelyet úgy terveztek, hogy valós időben jobban átláthassa, hogyan néznek ki a polcok, így jobban megérthetik, mikor kell feltölteni őket. Az előnézetben már elérhető új eszközt két gépi tanulási algoritmus – egy termékfelismerő rendszer és egy címkefelismerő – hajtja, amelyek szinte bármilyen terméket képesek azonosítani.

Az alapfeltevés az, hogy a kereskedőknek nem kell alkalmazottakat kijelölniük, hogy körbejárják a polcokat, hogy megnézzék, melyiket kell feltölteni. Ehelyett a Google Cloud valós időben felhalmozza számukra ezeket az adatokat, majd feltárja őket, hogy betekintést nyújtson abba, hogy mely termékeket kell cserélni. A Google Cloud szerint ráadásul az eszköz rendkívül rugalmas a támogatott képek tekintetében. A kereskedők bolti kamerákkal figyelhetik a polcaikat, vagy csatlakoztathatják a rendszert az alkalmazottak okostelefonjához vagy akár egy boltban roamingrobothoz.

Amellett, hogy segíti a kiskereskedőket a fizikai világban, a Google Cloud üzleti tevékenységük digitális oldalát is szeretné fellendíteni a Browse AI bevezetésével, amely egy új funkció a csomagjában. Discovery AI megoldásokat. A Browse AI gépi tanulási algoritmusok segítségével dönti el a kiskereskedő e-kereskedelmi webhelyén felsorolt ​​termékek optimális sorrendjét az egyes kategóriákban, legyen szó konyhai eszközökről, női ingekről vagy valami másról.

A most 72 nyelven elérhető Browse AI célja, hogy segítse a kereskedőket gyorsabb, intuitívabb és teljesebb online vásárlási élményben – mondta a Google. Idővel az algoritmus megtanulja az ideális sorrendet, amelyben fel kell sorolnia az egyes termékkategóriákat, a fogyasztó korábbi preferenciái, a fogyasztó által keresett termék relevanciája és az eladás valószínűsége alapján.

„Történelmileg az e-kereskedelmi webhelyek a termékeredményeket a kategória bestseller-listái vagy az ember által írt szabályok alapján rendezték, például manuálisan határozták meg, hogy melyik ruhát kell kiemelni a szezonalitás alapján” – magyarázta a Google. „A Browse AI egy teljesen új megközelítést alkalmaz, önkurzorál, tanul a tapasztalatokból, és nem igényel kézi beavatkozást.”

Máshol a Google azt mondta, hogy létezik Kiskereskedelmi keresés A Google keresési képességeit e-kereskedelmi webhelyekbe ágyazó megoldást egy új, mesterséges intelligencia által vezérelt személyre szabási lehetőséggel frissítik, amely már elérhető, amely személyre szabja az egyes felhasználók keresési eredményeit. A Google azt mondta, hogy ez egy új termékminta-felismerő képességen alapul, amely az ügyfél korábbi viselkedésére – például azokra a dolgokra, amelyekre kattint vagy vásárol – támaszkodik személyes preferenciáinak meghatározásához.

Ezt az információt felhasználva az AI az ezeknek a preferenciáknak megfelelő termékeket helyezi előtérbe a keresési eredmények között. Így minden vásárló egyedi keresési eredményeket kap, amelyek úgy vannak optimalizálva, hogy növeljék annak valószínűségét, hogy megtalálják, amit keresnek, és vásároljanak – mondta a Google.

Végre itt van a Google újdonsága Ajánlások AI eszköz, amely hasonló a keresési személyre szabott mesterséges intelligencia funkcióhoz, csak javaslatok és ajánlások esetén. A Google szerint a termékajánló rendszerek elengedhetetlenek, mert az online kiskereskedelmi eladások 2026-ra meghaladják az évi 8 billió dollárt. Ajánlások Az AI úgy működik, hogy személyre szabott ajánlásokat ad minden egyes vásárló számára.

Például van egy új oldalszintű optimalizálási funkció, amely lehetővé teszi az e-kereskedelmi webhelyek számára, hogy dinamikusan eldöntsék, mely termékajánló panelek jelenjenek meg az egyes felhasználók számára. Ez a Google szerint minimálisra csökkentette a felhasználói élmény intenzív tesztelésének szükségességét, és javíthatja a felhasználói elköteleződést és a konverziós arányokat is.

A Recommendations AI bevételoptimalizáló funkcióval is rendelkezik, amelynek célja a „felhasználói munkamenetenkénti bevétel” növelése a termékkategóriák, cikkárak, valamint a vásárlói kattintások és konverziók kombinálásával, hogy megtalálják a megfelelő egyensúlyt az ügyfelek hosszú távú elégedettsége és a kiskereskedők bevételnövekedése között. Végül van egy új „vegye meg újra” modell, amely az ügyfelek vásárlási előzményeit vizsgálja, hogy listát készítsen a javasolt ismételt vásárlásokról.

A Google szerint a kiskereskedők által végzett tesztelések során a Recommendations AI kétszámjegyű növekedést mutatott a konverziós és az átkattintási arányban. Az új eszköz már világszerte elérhető.

„Az elmúlt néhány év megrázkódtatásai átformálták a kiskereskedelmi környezetet, és a kiskereskedőknek hatékonyabbnak, meggyőzőbbnek kell lenniük vásárlóik számára, és kevésbé kell kitéve a jövőbeli sokkhatásoknak” – mondta Carrie Tharp, a Google Cloud kiskereskedelmi és fogyasztói részlegének alelnöke. „A bizonytalanság ellenére a kiskereskedelmi ágazatnak óriási lehetőségei vannak. A holnap vezetői azok lesznek, akik napjaink legsürgetőbb bolti és online kihívásait a legújabb technológiai eszközökkel, például a mesterséges intelligenciával és a gépi tanulással kezelik.”

Fénykép: rawpixel.com/Freepik

Mutassa támogatását küldetésünk iránt, ha csatlakozik a Cube Club és a Cube Event Community szakértőiből. Csatlakozzon ahhoz a közösséghez, amelyben az Amazon Web Services és az Amazon.com vezérigazgatója, Andy Jassy, ​​a Dell Technologies alapítója és vezérigazgatója, Michael Dell, az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger és még sok más fényes és szakértő található.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply