A Google folytatja a Duo és a Meet egyesítését egyetlen videohívási és értekezleti alkalmazásban

0
A Google folytatja a Duo és a Meet egyesítését egyetlen videohívási és értekezleti alkalmazásban

Júniusban a Google LLC bejelentett hogy a Duo videohívás-alkalmazását a Meet, a vállalati szintű videokonferencia-termék összes funkciójával egyesíteni szándékozott. Ma megtörténik az összevonás következő lépése.

A Duo a Google kiváló minőségű video- és hanghívási alkalmazása, amely akár 32 fő csoportos hívásait is lehetővé teszi. Nagy felbontású videót és végpontok közötti titkosítást biztosít, és másokat is felhívhat egy telefonszám vagy Google-fiókjuk használatával.

A Meet a vállalat telekonferencia-alkalmazása, amelyet olyan vállalkozások számára fejlesztettek ki, amelyek naptár-integrációval rendelkeznek, és alkalmasak megbeszélések kialakítására és lebonyolítására. Ez a Google vállalatbarát videokonferencia-alkalmazása minden csengővel, síppal és előfizetéssel.

Néhány funkciót már áthelyeztek a kettő között az egyesülés megkezdéséhez, és a következő fázis már folyamatban van. A végeredmény az, hogy a Duo átveszi a Meet összes funkcióját, és végül az új Meet alkalmazás lesz.

Ebben a szakaszban a Google egy szakaszos bevezetésben kiad egy Duo alkalmazásfrissítést Android és iOS mobilfelhasználók számára, amely a következő hetekben a Duo alkalmazás ikonját a Meet emblémára cseréli. Annak érdekében, hogy a felhasználók ne legyenek összezavarodva, a felhasználók értesítést kapnak, hogy ez megtörtént.

Az értesítés arról is tájékoztatja a felhasználókat, hogy a Duo Meetre való frissítése egyablakos ügyintézést biztosít számukra a videohívásokhoz és a megbeszélésekhez.

A fogyasztók továbbra is ingyenesen használhatják a hívási funkciókat, ugyanúgy, mint a Duóban az új Meetben. A korábbiakhoz hasonlóan hozzáférhetnek a beszélgetési előzményekhez, a névjegyekhez és az üzenetekhez is. Az értekezlet-funkciókhoz való hozzáférés azonban a Google Meet-előfizetési csomagoktól függ.

Ez az egyesítés júliusban kezdődött, amikor a Duót frissítették, hogy a mai cserére való tekintettel videohívási és értekezleti lehetőségeket is tartalmazzon. Ezzel egy időben a Google Meet kiadta saját frissítését, amely az ikonját és logóját zöld „Meet (eredeti)” ikonra változtatta.

A Google ezt azért tette, hogy ne tévessze össze az új, színes, frissített Meet ikonnal. Lehetővé teszi a felhasználók számára az örökölt Meet használatát is, ha úgy döntenek, miközben a teljes frissítési folyamat zajlik. Az eredeti Meet azonban nem fogja megszerezni a Duo hívási funkcióit, és a Google figyelmeztet, hogy az alkalmazás végül megszűnik.

„A videokommunikáció kiemelten fontos számunkra, és továbbra is látni fogja a Google Meetbe fektetett befektetéseinket, amelyek segítségével az emberek kapcsolatba léphetnek egymással, együttműködhetnek és megoszthatják tapasztalataikat bármilyen eszközön, otthon, iskolában és munkahelyen” – mondta Javier. Soltero, a Google Workspace alelnöke elmondta az eredeti bejelentést.

Szeptemberre a teljes összevonás minden felhasználó számára befejeződik, és a Google Play Áruház és az Apple App Store egyetlen alkalmazása a frissített Google Meet alkalmazás lesz videohívásokhoz és értekezletekhez egyaránt.

Ugyanez a szám fog megtörténni az interneten található Duóval is. Mától kezdve a márkaépítés a Duo weboldalán megváltozik, de néhány hónapon belül elkezdi átirányítani ide Találkozik.

Kép: Google

Mutassa támogatását küldetésünk iránt, ha csatlakozik a Cube Club és a Cube Event Community szakértőiből. Csatlakozzon ahhoz a közösséghez, amelyben az Amazon Web Services és az Amazon.com vezérigazgatója, Andy Jassy, ​​a Dell Technologies alapítója és vezérigazgatója, Michael Dell, az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger és még sok más fényes és szakértő található.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply