A Google kibővített valóság-alapú funkciókat vezet be a Térkép és a Keresés szolgáltatásban

0
A Google kibővített valóság-alapú funkciókat vezet be a Térkép és a Keresés szolgáltatásban

A Google LLC a mai napon bejelentette, hogy új, kiterjesztett valóságra támaszkodó képességgel egészíti ki a Maps Élő nézet funkcióját, amely lehetővé teszi éttermek, kávézók és egyéb üzletek vizuális keresését a közvetlen közelben.

A kibővített Élő nézet funkció a Maps, a Keresés és a Shopping szolgáltatásban bejelentett frissítések sorozatának része. A Google azt mondta a új AR képességek A jövő héttől kezdődően bizonyos városokban, így New Yorkban, Londonban, Los Angelesben, San Franciscóban, Tokióban és Párizsban is elérhető lesz a Térkép Élő nézetben.

A felhasználók számára elérhetővé válik egy új „Keresés élő nézettel” funkció, amely lehetővé teszi számukra, hogy okostelefonjuk kamerájával keresgéljenek azon a területen, ahol éppen állnak. Miközben a felhasználók feltartják telefonjukat, és a közeli épületeket pásztázzák, a Térkép segít azonosítani őket szállodák, éttermek, bankok, ATM-ek, üzletek és egyebek között. A felhasználók azt is láthatják, hogy az üzlet nyitva van-e, mennyire elfoglalt, valamint információkat kaphatnak az árkategóriáról, valamint a felhasználói értékelésekről.

Az ételkeresés is egyre egyszerűbb a Google Keresés új funkciójával, amely lehetővé teszi a felhasználók számára étel szerint keressen. Tehát ha valaki „trüffel mac and cheese”-re vágyik, beírhatja a Térkép keresősávjába, és előhívja az adott ételt kínáló éttermek listáját – vagy valami hasonlót. A felhasználók információkat is láthatnak az étterem árairól, a felhasznált összetevőkről, a felhasználói véleményekről és még sok másról.

Az év végén megjelenik a Google Lens új frissítése, amelynek célja az alkalmazás AR-fordítási képességeinek fejlesztése. A Google szerint a fejlesztés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy összetettebb hátterű szövegeket fordítsanak le.

Az elektromos járművezetők finomítani tudják majd a töltőállomások keresését, szűrve az eredményeket, hogy csak a legidőhatékonyabb lehetőségeket jelenítsék meg. A szűrőmenüben a felhasználók most kiválaszthatják azokat a „gyorstöltő” állomásokat, amelyek kompatibilisek az adott járművükkel. A Google szerint a gyorstöltő állomások az 50 kilowattos vagy nagyobb töltővel felszereltek.

Máshol van egy új AR-alapú vásárlási funkció amely azt ígéri, hogy segít a felhasználóknak könnyebben megtalálni a megfelelő alapozást. A Google Térkép egy új fotótárat kap, amely 148 modellt tartalmaz, amelyek a bőrtónusok, nemek, életkorok, arcformák, etnikai hovatartozások és bőrtípusok legkülönbözőbb skáláját képviselik. Ezzel az adatbázissal a felhasználók megfelelőbb lehetőséget találhatnak, hogy segítsenek elképzelni, hogyan fognak kinézni magukon a különböző bőrtermékek.„Keressen egy alapozó árnyalatot a Google-on számos ár és márka között, mint például az „Armani Luminous Silk Foundation”” – magyarázta a cég egy blogbejegyzésében. „Meglátja, hogyan néz ki ez az alapozó a hasonló bőrtónusú modelleken, beleértve a felvételek előtti és utáni felvételeket is, hogy segítsen eldönteni, melyik áll a legjobban az Ön számára. Ha megtalálta a neked tetszőt, csak válassz egy kiskereskedőt a vásárláshoz.”

Végül a Google bejelentette, hogy kibővíti az akadálymentesített helyek funkcióját, amely egy ikont jelenít meg az üzleti profilképeken, jelezve, hogy kerekesszékkel megközelíthetőek-e. Korábban csak az Egyesült Államokban, Ausztráliában, az Egyesült Királyságban és Japánban volt elérhető, most pedig globálisan bevezetik. A Google szerint az ikonok hasznosak lehetnek bárki számára, aki babakocsival vagy kocsival sétál, mivel ezek a felhasználók is érdeklődhetnek, hogy megtudják, van-e rámpa.

Képek: Google

Mutassa támogatását küldetésünk iránt, ha csatlakozik a Cube Club és a Cube Event Community szakértőiből. Csatlakozzon ahhoz a közösséghez, amelyben az Amazon Web Services és az Amazon.com vezérigazgatója, Andy Jassy, ​​a Dell Technologies alapítója és vezérigazgatója, Michael Dell, az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger és még sok más fényes és szakértő található.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply