A Google Play szintre emeli, hogy felfedezéssel jutalmazza meg a nagyszerű alkalmazásokat és játékokat

0
A Google Play szintre emeli, hogy felfedezéssel jutalmazza meg a nagyszerű alkalmazásokat és játékokat

A Google Play, a Google LLC Android operációs rendszert futtató eszközök digitális alkalmazáspiaca néhány frissítést kap, amelyek célja, hogy a fejlesztők észrevegyék alkalmazásaikat a felhasználók számára, ami lehetővé teszi számukra a növekedést és a fejlődést.

A jövőben a Play Áruház előnyben részesíti azokat a címeket, amelyek technikai és alkalmazáson belüli minőséget biztosítanak, és előtérbe helyezik őket a felfedezésben. A fejlesztők új promóciós tartalomformátumokhoz is hozzáférhetnek majd, hogy azokat meghatározott közönségekhez szabhassák. Egyéni listák segítségével újból bemutathatják az alkalmazásokat azoknak a felhasználóknak, akik megpróbálták, de eltávolították az alkalmazásukat.

A Google új funkciókkal egészíti ki bizalmi és biztonsági termékcsaládját a fejlesztők támogatása érdekében. Céljuk, hogy a platformot biztonságosabbá tegyék a felhasználók számára, beleértve az év elején elindított Play Integrity interfész funkcióit és egyedi integrációit. Van egy új program is, amely proaktívan véd az alkalmazásbesorolások elleni koordinált támadásoktól.

„A Google Playnél az a küldetésünk, hogy elősegítsük az Android-felhasználók, valamint az alkalmazás- és játékfejlesztők közötti kapcsolatokat, lehetővé téve világszerte több tízezer vállalkozás növekedését és virágzását a mobil ökoszisztémában” – mondta Tom Grinsted, a Google Play csoport termékmenedzsere.

Annak érdekében, hogy a fejlesztők elérhessék alkalmazásaikat, a Play Áruház megváltoztatja a módját LiveOps művek. A LiveOps egy önkiszolgáló hirdetési mechanizmus, amely kártyákat jelenít meg korlátozott ideig tartó eseményekről, például alkalmazáson belüli ajánlatokról, jelentős frissítésekről, eseményekről és hasonlókról, amelyek az egyéni felhasználói szegmenseket célozzák meg.

A frissítés a LiveOps nevét „Promóciós tartalomra” változtatja, és számos új, nagy hatású elhelyezést ad hozzá, amelyek megjelenhetnek a felhasználók kezdőlapjain, amelyek az alkalmazásokat népszerűsítik a felhasználók számára. Ezek az új elhelyezések nagyméretű, szöveges grafikákat és mélyhivatkozásokat tartalmaznak, amelyek eseményekre vezetik a felhasználókat, és olyan oldalakat kínálnak, amelyek több információt tartalmaznak az alkalmazásról, frissítésről vagy eseményről.

A Google szerint a LiveOps, immár promóciós tartalom már több ezer partner számára elérhető, és jövőre bővül. A LiveOps szolgáltatást használó fejlesztők bevétele átlagosan 3,6%-kal, a napi aktív felhasználók száma pedig 5,1%-kal nőtt a szolgáltatást nem használó többi termékhez képest.

Mostantól a Google által „lemorzsolt felhasználók bolti listáinak” nevezett rendszer bevezetésével a fejlesztők megpróbálhatják visszahozni azokat a felhasználókat, akik kipróbálták az alkalmazásukat, de eltávolították azt. Ezzel a szolgáltatással az alkalmazásfejlesztők más történetet mesélhetnek el az alkalmazásélményükről ezeknek a felhasználóknak, hogy elmondják nekik, mi változott a játék vagy alkalmazás legutóbbi használata óta – esetleg arra késztethetik őket, hogy újra próbálják.

Mivel az áruházi adatlapok nem csak a Play Áruházban, hanem a YouTube-on is megjelennek, a felhasználók számos helyen láthatják az újraszerzési üzenetet. A funkciót a tervek szerint az év folyamán elindítják, és a regisztrációk kitöltésével érhető el ez a forma.

A Play Áruház csapata az alkalmazáson belüli és technikai szempontból is jobb minőségű alkalmazások megjelenésére összpontosít. Mivel a felhasználók jó élményt várnak el, a Google Play csapata is ezt várja, és ennek eredményeként az ezen irányelveknek megfelelő alkalmazások feljebb kerülnek a felfedezési folyamatban.

„Egyéb jelek mellett a minőségértékelés is befolyásolja csapataink ítéleteit és szerkesztői döntéseit” – mondta Grinsted. „A felhasználók nagyszerű élményekre számítanak, mi pedig olyan címeket kívánunk támogatni, amelyek beváltják az elvárásaikat. Éppen ezért a minőség kulcsfontosságú szempont a felfedezésben.”

A csapat először az alkalmazáson belüli minőséggel foglalkozik, mint például a csiszolt dizájn, a lebilincselő tartalom, az áttekinthető bevezetési élmény, az intuitív felhasználói felület és a hozzáférhetőség. Például a csapat felajánlja iránymutatásokat a funkcionális viselkedés érdekében, hogy az alkalmazások ne maradjanak le.

A műszaki minőség ugyanilyen fontos, ami azt jelenti, hogy a Play Áruház nyomon követi az összeomlásokat és az alkalmazások nem reagáló mérőszámait. Ha egy alkalmazás életfontosságú értékei túl alacsonyan kezdenek csökkenni, a rendszer figyelmeztetést küld, mielőtt leesne a rangsorról.

Annak érdekében, hogy növelje a platform bizalmát és az alkalmazások biztonságát, a Google új funkciók bevezetése a Play Safe utánzatáért, beleértve egy újat is Játssz Integrity alkalmazás programozási felület. Ez lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy védekezzenek a kockázatos forgalom ellen, testreszabják a válaszokat, és beállítsák a jelentéskészítést. A Play Integrity segít a fejlesztőknek csökkenteni az esetleges csalásokat, csalásokat és az alkalmazásaikhoz való engedélyezett hozzáférést azáltal, hogy meghatározzák, hogy az alkalmazásukkal interakcióba lépő eszköz valódi alkalmazásbináris, a Play eredeti telepítése és eredeti Android-eszköz-e.

A Google emellett több programot is beállít, hogy jobban kommunikáljon az alkalmazásfejlesztőkkel az összehangolt „értékelési bomba” támadásokról, ahol több felhasználó egy-egy csillagot szavaz egy alkalmazásra annak érdekében, hogy csökkentse annak értékelési pontszámát. A fejlesztőkkel való fokozottabb kommunikáció segít csökkenteni az értékelési támadások hatását. A Google ugyanakkor telefonos támogatást is kínál a végrehajtási intézkedésekhez és a figyelmeztetések visszaváltásához.

Kép: Google

Mutassa támogatását küldetésünk iránt, ha csatlakozik a Cube Club és a Cube Event Community szakértőiből. Csatlakozzon ahhoz a közösséghez, amelyben az Amazon Web Services és az Amazon.com vezérigazgatója, Andy Jassy, ​​a Dell Technologies alapítója és vezérigazgatója, Michael Dell, az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger és még sok más fényes és szakértő található.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply