A Google rendezi az Android-alkalmazásokra vonatkozó irányelvekkel kapcsolatos fejlesztői pert

0
A Google rendezi az Android-alkalmazásokra vonatkozó irányelvekkel kapcsolatos fejlesztői pert

A Google LLC lezárta a mobilpiacon, a keresőóriásban alkalmazott üzleti gyakorlata miatt indított csoportos keresetet. bejelentett csütörtökön.

A Google megköveteli, hogy a Google Play piacterén felsorolt ​​legtöbb Android-alkalmazás saját fizetési platformja segítségével dolgozza fel az alkalmazáson belüli tranzakciókat. A keresőóriás egészen a közelmúltig 15%-os díjat alkalmazott a fizetési platformjával feldolgozott tranzakciókra. A cég tavaly 15%-ra csökkentette a díjat az első 1 millió dolláros bevétel után, amelyet a fejlesztő egy adott év során generál.

A csoportos kereset, amelyet a Google a héten rendezett vádlott a cég, amely „túlzott mértékű díjakat számít fel a fejlesztőknek, megsértve a szövetségi trösztellenes törvényeket”. A perben azt is vádolták, hogy a keresőóriás korlátozta a harmadik féltől származó alkalmazásboltok lehetőségét, hogy versenyezzenek saját Google Play piacterével.

A felperesekkel kötött megállapodás részeként a Google 90 millió dolláros alapot hoz létre az egyesült államokbeli fejlesztők támogatására. Körülbelül 48 000 fejlesztő lesz jogosult arra, hogy pénzt kapjon az alapból.

„A Google Playen keresztül bevételt szerző egyesült államokbeli fejlesztők túlnyomó többsége jogosult lesz arra, hogy pénzt kapjon ebből az alapból” – írta egy közleményében Wilson White, a Google kormányzati ügyekért és közpolitikáért felelős alelnöke. blog bejegyzés. “Ha a Bíróság jóváhagyja az egyezséget, a jogosult fejlesztők értesítést kapnak, és felosztják őket az alapból.”

A Google egyéb lépéseket is tesz a felperesek aggályainak megoldására.

Az első 1 millió dolláros bevétel után, amelyet egy Android-fejlesztő egy adott év során generál, a Google továbbra is csökkentett, 15%-os tranzakciófeldolgozási díjat számít fel. Ez a fele annak, amit a cég a díj tavalyi csökkentéséig felszámított. Ezenkívül a Google lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy továbbra is használják az alkalmazáson keresztül megszerzett ügyfélkapcsolati adatokat, hogy az alkalmazás felületén kívüli promóciókkal és egyéb ajánlatokkal célozzák meg az ügyfeleket.

Az Android 12, a Google mobil operációs rendszerének legújabb kiadása a korábbi verziókhoz képest jobban támogatja a harmadik féltől származó alkalmazásboltokat. Lehetővé teszi a harmadik féltől származó alkalmazásboltok számára a szoftverfrissítések automatikus letöltését. A csoportos kereset megoldása érdekében a Google vállalta, hogy legalább három évig támogatja az automatikus frissítéseket.

A keresőóriás ezzel párhuzamosan számos változtatást fog végrehajtani a Google Playen. A piactér egyesült államokbeli honlapja egy új, Indie Apps Corner névre keresztelt szakaszt kap, amely kiemeli a kis és független fejlesztők alkalmazásait. Ezenkívül a Google éves átláthatósági jelentéseket tesz közzé a Google Play működésével kapcsolatos információkkal.

A Google riválisa, az Apple Inc. letelepedett egy hasonló csoportos kereset tavaly a saját alkalmazási szabályzata miatt. Az Apple 100 millió dolláros fejlesztői alapot hozott létre, és beleegyezett abba, hogy számos egyéb lépést tesz az iOS-alkalmazások készítőinek aggodalmaira.

Fotó: Google

Mutassa támogatását küldetésünk iránt, ha csatlakozik a Cube Club és a Cube Event Community szakértőiből. Csatlakozzon ahhoz a közösséghez, amelyben az Amazon Web Services és az Amazon.com vezérigazgatója, Andy Jassy, ​​a Dell Technologies alapítója és vezérigazgatója, Michael Dell, az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger és még sok más fényes és szakértő található.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply