A Got It AI elindítja az igazságellenőrző eszközt a ChatGPT pontatlanságainak kijavításához

1
A Got It AI elindítja az igazságellenőrző eszközt a ChatGPT pontatlanságainak kijavításához

Autonóm társalgási mesterséges intelligencia indítás Got It AI Inc. ma bejelentette, hogy kifejlesztett egy új „igazságellenőrző” eszközt a népszerű ChatGPT chatbothoz, amely képes felismerni, mikor „hallucinál” – kitalált válaszokat generálva a kérdésekre.

A startup szerint az eszköz lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy a ChatGPT-hez hasonló élményeket telepítsenek anélkül, hogy fennállna annak a kockázata, hogy helytelen válaszokat adnak az alkalmazottaknak vagy a felhasználóknak. Ennek eredményeként a vállalatok használhatják az eszközt olyan párbeszédes mesterséges intelligencia bevezetésére, amely kiterjedt tudásbázisokat hasznosít, például a külső ügyfélszolgálathoz vagy a belső felhasználói lekérdezésekhez használtakat.

ChatGPT egy fejlett chatbot, amelyet az OpenAI LLC hozott létre, és amely a múlt hónapi indulása óta meghódította az internetet. Az AI-rendszer részletes természetes nyelvű válaszokat tud adni összetett felhasználói kérdésekre. Szinte bármilyen kérdésre képes emberszerű társalgási válaszokat generálni. Válaszai olyan lenyűgözőek, hogy egyesek úgy vélik, akár a Google Keresés életképes alternatívájává is válhat, sőt, a Microsoft Corp., az OpenAI egyik fő pénzügyi támogatója már állítólag arra törekszik, hogy beépítse az AI-t saját Bing keresőmotorjába. technológia.

Bár a felhasználók túlnyomó többségét csak a ChatGPT képességei nyűgözték le, a Got It AI egy blogbejegyzésében azt mondta, hogy ez és a többi párbeszédes AI-rendszer nem mindig teljesen pontos, és ez kockázatossá teszi azokat olyan helyzetekben, mint például az ügyfélszolgálati forgatókönyvek.

A dolgok kijavítása érdekében a Got It AI egy autonóm igazságellenőrző AI-modellt hozott létre, amely egy fejlett, nagy nyelvi modellen alapuló AI-rendszerre támaszkodik, hogy autonóm módon, emberi beavatkozás nélkül képezze magát, kifejezetten egyetlen feladatra – vagyis annak ellenőrzésére, hogy a társalgási AI az állítások igazak. Kifejti, hogy ha modelljét a ChatGPT-vel és más rendszerekkel együtt telepítik, akkor ezek felhasználhatók kérdések megválaszolására egy kontextuális, többfordulós csevegési párbeszédpanelen, ahol minden válasz valódiságát értékelik.

Ha pontatlan választ észlel, az nem kerül bemutatásra az emberi félnek. Ehelyett hivatkozást kapnak a releváns cikkekre, ahol megtalálhatják a keresett válaszokat.

A Got It AI társalapítója, Chandra Khatri, aki korábban az Amazon.com Alexa oldalán dolgozott, elmondta, hogy csapata több mint 1000 cikkből álló adathalmazon tesztelte az AI-t, amely több mint 1000 cikkből áll több tudásbázison, többfordulós beszélgetések segítségével, amelyek olyan összetett nyelvi struktúrákat tartalmaznak, mint pl. társhivatkozásként, kontextus- és témaváltásként.

“A ChatGPT a lekérdezések körülbelül 20%-ára hibás válaszokat adott, tekintettel a lekérdezés releváns tartalmára a promptokon keresztül” – mondta Khatri. „Az autonóm igazságellenőrző MI a pontatlan válaszok 90%-át képes volt kimutatni. Ügyfeleink számára egyszerű felhasználói felületet is biztosítunk az igazságot ellenőrző mesterséges intelligencia számára, hogy tovább optimalizálhassuk a fennmaradó pontatlanságok azonosítása és gyakorlatilag minden pontatlan válasz kiküszöbölése érdekében.

A Got It AI igazságellenőrző AI része privát bétaverzióban érhető el Autonóm cikkbot szolgáltatás, amely ugyanazokat az OpenAI generatív LLM-eket használja ki, mint a ChatGPT. A vállalatok további képzés nélkül irányíthatják az Articlebotot egy belső tudásbázisra vagy cikkkészletre. Ily módon hatékonyan telepítheti a ChatGPT-t vállalati szintű beszélgetős mesterséges intelligencia chatbotként az ügyfélszolgálathoz, az ügyfélszolgálathoz és az ügynöksegítő alkalmazásokhoz.

A Got It AI másik társalapítója, Amol Kellar elmagyarázta, hogy az igazságot ellenőrző mesterséges intelligencia célja a ChatGPT korrekciója az „ismert” tartományi beszélgetések tekintetében, amelyek a vállalatok tudásbázisára építenek, nem pedig a véletlenszerű témákról szóló „nyílt” domain beszélgetésekre. Ebben a tekintetben elmondta, hogy a vállalat mesterséges intelligenciája „nagy áttörést jelent”.

„Ez túlmutat az azonnali tervezésen, a finomhangoláson vagy csak egy UI rétegen” – mondta Kellar. „Ez egy különálló, LLM-alapú mesterséges intelligencia, amely lehetővé teszi számunkra, hogy méretezhető, pontos és gördülékeny társalgási AI-t biztosítsunk azoknak az ügyfeleknek, akik a ChatGPT LLM-jét tervezik kihasználni. A generált válaszok költséghatékony ellenőrzése kulcsfontosságú képesség, amely bezárja a szakadékot a K+F rendszer és a vállalati használatra kész rendszer között.”

Kép: Got It AI

Mutassa támogatását küldetésünk iránt, ha csatlakozik a Cube Club és a Cube Event Community szakértőiből. Csatlakozzon ahhoz a közösséghez, amelyben az Amazon Web Services és az Amazon.com vezérigazgatója, Andy Jassy, ​​a Dell Technologies alapítója és vezérigazgatója, Michael Dell, az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger és még sok más fényes és szakértő található.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply