A logisztikai startup, a Locad 11 millió dollárt gyűjt a kiskereskedelmi teljesítésre szolgáltatásként

1
A logisztikai startup, a Locad 11 millió dollárt gyűjt a kiskereskedelmi teljesítésre szolgáltatásként

Logisztikai startup Locad ma bejelentették 11 millió dollárt gyűjtött össze a Reefknot Investments által vezetett korai fázisú finanszírozási körben, hogy ázsiai-csendes-óceáni térségre bővítse ellátási láncának képességeit.

A Locad platformja, amelyet logisztikai motornak nevez, ellátási lánc szolgáltatásokat nyújt márkák és kiskereskedelmi egységek számára az e-kereskedelem és a kiskereskedelmi rendelések tárolására, csomagolására, szállítására és nyomon követésére a raktárakat és a szállítási partnereket összekötő hálózat segítségével.

Felhőalapú logisztikai motorjával a Locad szinkronizálhatja a készleteket az értékesítési csatornákon, például a Shopifyon, a Shopee-n és a TiktokShopon, hogy a kiskereskedelmi egységek teljes körű szolgáltatást nyújthassanak a tárolástól a kiszállításig. A raktározási infrastruktúra földrajzilag elosztott hálózata mellett a kereskedők az ügyfelekhez közelebb raktározhatják az árukat, így gyorsabban és alacsonyabb költséggel szállíthatnak.

Az A sorozatú alaphoz csatlakoznak a visszatérő befektetők, a Sequoia India és a Southeast Asia’s Surge, a Febe Ventures, az Antler, valamint az új befektetők az Access Ventures, a JG Summit és a WTI. A vállalat azt mondta, hogy az új alapokat jelenlegi hálózatának bővítésére, további termékfejlesztésre, valamint további tehetségek felvételére fordítja, hogy terjeszkedjenek Délkelet-Ázsiában és Ausztráliában.

„Miközben a modern fogyasztói márkák átalakulnak közvetlen fogyasztókhoz és többcsatornás kiskereskedelemmé, azt láttuk, hogy az ellátási lánc és a teljesítési infrastruktúra kulcsfontosságú akadályt jelent számos márka üzletágának bővítésében” – mondta a Locad társalapítója és vezérigazgatója, Constantin Robertz. . „És a léc csak tovább emelkedik, a gyors szállítással kapcsolatos ügyfelek magasabb elvárásai és a növekvő számú értékesítési csatorna miatti összetettség miatt.”

A startup azt állítja, hogy indulása óta a vállalat több mint 200 márkát szolgált ki Szingapúrban, a Fülöp-szigeteken, Thaiföldön, Hong Kongban és Ausztráliában, és több mint 2 millió rendelést szállított ki, miközben az aznapi teljesítési arány 99%-nál magasabb.

A vállalat platformját olyan globális fogyasztói márkák használták, mint a Havaianas szandálkereskedő, a Reckitt Benckiser egészségügyi termékekkel foglalkozó cég és az Emma Sleep matrackereskedés a régióban, és folyamatosan bővíti logisztikai hálózati infrastruktúrájához való hozzáférését a közvetlen fogyasztói márkák és kereskedők.

„A modern fogyasztói márkák omnichannel kereskedelmének sikeréhez olyan hatékony ellátási láncra van szükség, amelyet olyan szoftver irányít, amely zökkenőmentesen integrálja a raktárak és a szállítmányozók infrastruktúráját” – mondta Robertz. – És ez az, amit mi itt, Locadban építünk.

Mivel ma már több száz márka fér hozzá a Locad logisztikai motorhoz, és nagyon sok ügyfél és vállalkozás használ online rendszereket a teljesítéshez, egyre szükségesebb a csomagolási és szállítási költségek csökkentése.

„Az elkövetkező öt évben arra számítunk, hogy kiépítjük a régió legnagyobb raktárhálózatát, lehetővé téve a másnapi kiszállítást a régió 1-3 városaiban, és ezt egyetlen integrált platformon elérhetővé tesszük a márkák és kereskedők számára” – mondta Robertz.

Fotó: Pixabay

Mutassa támogatását küldetésünk iránt, ha csatlakozik a Cube Club és a Cube Event Community szakértőiből. Csatlakozzon ahhoz a közösséghez, amelyben az Amazon Web Services és az Amazon.com vezérigazgatója, Andy Jassy, ​​a Dell Technologies alapítója és vezérigazgatója, Michael Dell, az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger és még sok más fényes és szakértő található.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply