A McKinsey megvásárolja az AI-fejlesztő startupot, az Iguazio-t

1
A McKinsey megvásárolja az AI-fejlesztő startupot, az Iguazio-t

A McKinsey & Co. vezetési tanácsadó cég ma bejelentett hogy megvásárolta az Iguazio Ltd.-t, a mesterséges intelligencia fejlesztési projektek automatizálására szolgáló platformmal rendelkező startupot.

Az ügylet feltételeit nem hozták nyilvánosságra. Iguazio korábban 72 millió dollárt vett fel a Samsung Electronics Co. Ltd.-től és más befektetőktől.

A McKinsey a vezetői tanácsadási piac egyik legnagyobb szereplője. A társaság, amely nem hozza nyilvánosságra a pénzügyi adatokat, mert magánkézben van, igen hitte több mint 10 milliárd dollár éves bevételt generálni. Több mint 30 000 alkalmazottja van több mint 60 országban.

A tel-avivi székhelyű Iguazio viszont egy azonos nevű szoftverplatformot árul, amely segít a vállalatoknak AI-modellek automatizáltabb fejlesztésében. A startup a NetApp Inc.-t, a Robert Bosch GmbH-t és más nagyvállalatokat is ügyfelei közé sorolja.

„Miután több mint 1000 mesterséges intelligencia-vállalatot elemeztünk világszerte, az Iguazio a legalkalmasabb az AI-kínálatunk jelentős felgyorsítására – a kezdeti koncepciótól a gyártásig, egyszerűsített, méretezhető és automatizált módon” – mondta a McKinsey vezető partnere, Ben Ellencweig.

Az Iguazio platformja lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy képzési adatkészleteket hozzanak létre, felhasználják azokat neurális hálózat fejlesztésére, majd ezt a neurális hálózatot gyorsan üzembe helyezzék. Történelmileg az AI fejlesztési folyamata jelentős mennyiségű kézi munkát igényelt. Az platform azt ígéri, hogy automatizálja a szoftvercsapatok kézi munkájának nagy részét.

Az AI-alkalmazások gyakran nem eredeti formájukban elemzik a bevitt adatokat, hanem először egyszerűsítik azokat. Egy neurális hálózat, amely például a termékárakat veszi bemenetként, az elemzés elvégzése előtt az egyes termékek árát a legközelebbi egész számra kerekítheti. Az ezzel a folyamattal előállított egyszerűsített adatpontokat jellemzőknek nevezzük.

Amikor egy mesterséges intelligencia-modell új rekordokat vesz fel, azokat szinte valós időben kell funkciókká alakítania, hogy elkerülje a feldolgozás elakadását. A gyakorlatban azonban az ilyen valós idejű teljesítmény elérése gyakran technikailag kihívást jelent. Az Iguazio platformja olyan funkciókat tartalmaz, amelyek leegyszerűsítik a vállalkozások feladatát, és ezáltal javítják az AI-alkalmazások teljesítményét.

Egy másik kihívás, amelyen a startup könnyítést ígér, az adatsodródás kezelése. Ez a kifejezés arra a technikai problémára, amellyel az AI modellek találkoznak, amikor az általuk feldolgozott adatok idővel megváltoznak. Egy bizonyos típusú ipari berendezések műszaki hibáinak észlelésére kiképzett neurális hálózat például adatsodródásba ütközhet, ha más típusú gép hibanaplóinak elemzésére szolgál.

Ilyen adatsodródási hibák esetén az AI modellek pontossága gyakran csökken. Az Iguazio platformja képes észlelni az adatsodródást, és automatikusan áttanítja az AI-modelleket a lehetséges pontossági problémák megoldása érdekében. A startup platformja irányítópultokat is generál, amelyek segítségével a szoftvercsapat nyomon követheti, hogyan változik az idő múlásával a neurális hálózat megbízhatósága.

Az Iguazio névadó platformja mellett két nyílt forráskódú AI fejlesztőeszközt is kínál. Az első eszköz, az MLRun, automatizálja az AI szoftverkód szoftverkonténerekbe való csomagolásának folyamatát. Az Iguazio a Nuclio fejlesztője is, amely megkönnyíti a vállalatok által az AI-projektekben felhasznált adatok feldolgozását.

A felvásárlást követően a McKinsey azt tervezi, hogy az Iguazio-t integrálja QuantumBlack professzionális szolgáltatási egységébe. Az egység segít a vállalatoknak mesterséges intelligencia modellek fejlesztésében és megvalósításában. A QuantumBlack 2015-ben alakult McKinsey után vásárolt egy londoni székhelyű, azonos nevű elemző és gépi tanulási vállalat.

Fénykép: Iguazio

Mutassa támogatását küldetésünk iránt, ha csatlakozik a Cube Club és a Cube Event Community szakértőiből. Csatlakozzon ahhoz a közösséghez, amelyben az Amazon Web Services és az Amazon.com vezérigazgatója, Andy Jassy, ​​a Dell Technologies alapítója és vezérigazgatója, Michael Dell, az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger és még sok más fényes és szakértő található.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply