A Meta állítólag elbocsátja alkalmazottait számlavétel és kenőpénz elfogadása miatt

0
A Meta állítólag elbocsátja alkalmazottait számlavétel és kenőpénz elfogadása miatt

A Meta Platforms Inc. rendelkezik állítólag több mint két tucat alkalmazottat és vállalkozót bocsátott el az elmúlt évben, mert nem megfelelő elszámolásokat vettek át, és esetenként kenőpénzt vettek fel.

A Wall Street Journal az ügyben jártas emberekre hivatkozva ma arról számolt be, hogy az elbocsátottak egy része a Meta létesítményeiben biztonsági őrként dolgozó vállalkozó volt. Állítólag hozzáférést kaptak a Facebook „Oops” nevű belső rendszeréhez, ami a rendszerrel való állítólagos visszaélés miatt ironikus.

Az Oops az online műveletek rövidítése, és arra szolgált, hogy a Meta alkalmazottai kiemeljék azokat a különleges eseteket, mint például a barátok, a család, az üzleti partnerek vagy a közszereplők, akik elvesztették hozzáférésüket fiókjukhoz, vagy felfüggesztették fiókjukat.

A Journal szerint az alkalmazottak vagy a vállalkozók megadnak egy e-mail-címet, amelyet az alaphelyzetbe állítani kívánt Facebook- vagy Instagram-fiókjukhoz szeretnének társítani, majd válaszolniuk kell egy sor kérdésre, hogy miért kérnek. Ezután minden Oops-belépés a Meta közösségi csapatához kerül prioritási feldolgozás céljából.

A Meta és különösen a Facebook hírhedt önkényes, gyakran automatizált kitiltásairól, letiltásairól és felfüggesztéseiről. Tovább rontja a helyzetet, hogy az ügyfélszolgálat szinte nem létezik, így az Oops egyszerű és vonzó módja a felmerülő problémák kezelésének. Elméletileg jó ötlet, de legitim alternatívák híján visszaéltek a rendszerrel, többek között az alkalmazottak és a hozzáférést értékesítő vállalkozók részéről.

Az Oops rendszer népszerűsége a Metán belül is megnőtt, 2020-ban a kérelmek száma 50 270-re ugrott, szemben a három évvel korábbi 22 000-rel. Nem feltételezhető, hogy a további kérések mindegyike csalárd volt, vagy fizetéssel járt volna, de nagy a valószínűsége, hogy legalább néhány ilyen volt.

Egyes esetekben az érintett pénz jelentős. Brooke Millard, a 650 000 Instagram-követővel rendelkező modell 7000 dollárt fizetett egy tartalomkészítő cégnek, hogy visszaállítsa fiókját. A cég, a McCandless Group LLC ekkor fizetett a Meta bennfentesének, hogy állítsák vissza a fiókját.

Azt is állítják, hogy az alkalmazottak és a vállalkozók néha pénzt vettek el a rossz szereplőktől, hogy hozzáférést biztosítsanak nekik Facebook- és Instagram-fiókjukhoz, aminek eredményeként harmadik felek csalárd módon hozzáfértek a nem saját fiókjukhoz. Egy dolog segíteni az embereknek a fiókjuk visszaállításában, ha a Facebook önkényesen kitiltotta őket, de pénzt szedni azért, hogy a hackerek ellenőrzést biztosítsanak a fiókok felett, az egészen más szintű helytelenség.

“A csalárd szolgáltatásokat értékesítő egyének mindig az online platformokat célozzák meg, beleértve a miénket is, és taktikájukat az iparágban általánosan használt észlelési módszerekhez igazítják” – mondta a Meta szóvivője a Journalnak, hozzátéve, hogy a Meta “továbbra is megteszi a megfelelő lépéseket az ellen. akik részt vesznek az ilyen típusú programokban.”

A Meta nem foglalkozott azzal, hogy a számlák helyreállításához szükséges pénzfelvétel hajtóereje saját belső rendszerhibái. A bűncselekmények gyakran legális alternatívák hiányában következnek be – jó példa a kábítószer –, és bár szórakoztató lehet összehasonlítani Facebook a heroinértaz ösztönzés megszüntetésének módja az, hogy a vállalat fokozza játékát az ügyfélszolgálat terén, és legitim módot ad a felhasználóknak a korlátozások és tilalmak fellebbezésére.

Fénykép: PXhere

Mutassa támogatását küldetésünk iránt, ha csatlakozik a Cube Club és a Cube Event Community szakértőiből. Csatlakozzon ahhoz a közösséghez, amelyben az Amazon Web Services és az Amazon.com vezérigazgatója, Andy Jassy, ​​a Dell Technologies alapítója és vezérigazgatója, Michael Dell, az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger és még sok más fényes és szakértő található.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply