A Meta hozzájárul a Grand Teton AI infrastruktúra-platformhoz az Open Compute Projecthez

1
A Meta hozzájárul a Grand Teton AI infrastruktúra-platformhoz az Open Compute Projecthez

A Meta Platforms Inc. ma bejelentette legújabb nagy hozzájárulását a Nyissa meg a Compute Projectet: Grand Teton, egy új, következő generációs platform a nagy léptékű mesterséges intelligencia számára.

A Meta híresen az egyik alapító tagja volt a jóval 2012-ben létrejött OCP-nek. Akkoriban leginkább az adatközponti hardverek, például szerverek és hálózati rendszerek interoperabilitásának szabványok megalkotására összpontosított, mára azonban sokkal koncentráltabb.

Egy blogbejegyzésében Meta elmondta, hogy az egyik legnagyobb kihívás, amellyel manapság szembesül, a mesterséges intelligencia munkaterhelésének növelése, amely egyre erősebbé és kifinomultabbá vált, és nagy teljesítményű infrastruktúrát igényel a támogatásukhoz.

„Hogyan tudjuk továbbra is elősegíteni és működtetni azokat a modelleket, amelyek a mai innovatív termékek és szolgáltatások mögött meghúzódó tapasztalatokat vezérlik?” – kérdezte Alexis Björlin, a Meta mérnöki alelnöke. „És mi kell ahhoz, hogy a mesterséges intelligencia lehetővé tegye a jövő innovatív termékei és szolgáltatásai mögött? Ahogy áttérünk a következő számítástechnikai platformra, a metaverzumra, egyre világosabbá válik az új, nyitott innovációk szükségessége a mesterséges intelligencia működtetéséhez.”

Ez a logika mögött a Meta azon döntése, hogy a Grand Tetont, az AI következő generációs grafikus feldolgozóegység-alapú hardverplatformját hozzájárul az OCP-hez. A mai napon bejelentették OCP globális csúcstalálkozó A kaliforniai San Joséban a Grand Teton a Meta Zion-EX platformjának utódja.

Számos teljesítménynövekedést tartalmaz, például négyszer nagyobb állomás-GPU sávszélességet, kétszeres számítási és adathálózati sávszélességet és kétszer akkora teljesítményt. Integrált házzal is rendelkezik, míg a Zion-EX több független alrendszerből állt.

A Meta elmagyarázta, hogy a Grand Tetont úgy tervezték, hogy jobban támogassa a Meta memória-sávszélességhez kötött munkaterheléseit, például a nyílt forráskódú mélytanulási ajánlási modelleket. Azt is állítják, hogy optimalizálva van a számításokhoz kötött munkaterhelésekhez, például a tartalom megértéséhez.

Az integrált alvázkialakítás eközben megkönnyíti a Grand Teton telepítését, mivel sokkal gyorsabban integrálható az adatközponti flottákba. Kevesebb potenciális meghibásodási ponttal is rendelkezik, ami nagyobb léptéket és nagyobb megbízhatóságot tesz lehetővé – mondta Meta.

A Grand Teton valójában csak egy volt a számos új hozzájárulás közül, amelyeket Meta tett az OCP-nek. További bejelentések közé tartozik az Open Rack v3, a Meta Open Rack hardverének legújabb kiadása, amelyet fokozott rugalmassággal terveztek. Az Open Rack v3 kerettel és tápellátási infrastruktúrával érkezik, amely több felhasználási esetet is támogat, beleértve a Grand Tetont is.

Ezenkívül a Meta bejelentette a mesterséges intelligencia-infrastruktúra következő generációs tárolóarchitektúráját Grand Canyon néven, amely javított hardverbiztonságot és kulcsfontosságú áruk jövőbeli frissítéseit tartalmazza. A platformot úgy tervezték, hogy támogassa a nagyobb sűrűségű merevlemez-meghajtókat a teljesítmény romlása és az energiahatékonyság javulása nélkül.

A Meta elmagyarázta, hogy szükség van ezekre az újításokra, mondván, hogy bár a mesterséges intelligencia terén minden benne van, a mesterséges intelligencia jövőjét nem építheti fel egyedül a Meta. A mesterséges intelligencia fejlesztése inkább csak együttműködésből, valamint a fentiekhez hasonló ötletek és technológiák megosztásából fog megvalósulni olyan szervezeteken keresztül, mint az OCP.

„Bízunk benne, hogy folytatjuk a közös munkát, hogy új eszközöket és technológiákat hozzunk létre az AI jövőjének előmozdítása érdekében” – mondta Björlin. „Legyen szó a mesterséges intelligencia új megközelítéseinek kidolgozásáról, vagy a hardvertervezés és a szoftverek radikális újragondolásáról a jövőre nézve, izgatottan várjuk, hogy mit tartogat az iparág a továbbiakban.”

Kép: Meta Platforms

Mutassa támogatását küldetésünk iránt, ha csatlakozik a Cube Club és a Cube Event Community szakértőiből. Csatlakozzon ahhoz a közösséghez, amelyben az Amazon Web Services és az Amazon.com vezérigazgatója, Andy Jassy, ​​a Dell Technologies alapítója és vezérigazgatója, Michael Dell, az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger és még sok más fényes és szakértő található.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply