A Meta olyan mesterséges intelligencia rendszert fejleszt, amely képes a „diplomácia” lejátszására

0
A Meta olyan mesterséges intelligencia rendszert fejleszt, amely képes a „diplomácia” lejátszására

A Meta Platforms Inc. ma részletes hogy kifejlesztett egy mesterséges intelligencia rendszert, amely képes játszani a népszerű „Diplomácia” társasjátékot.

Eddig a „diplomáciát” túl nehéznek tartották ahhoz, hogy mesterséges intelligenciarendszerrel lejátszható legyen. A társasjátékot 2-7 játékos játssza, akiknek szövetséget kell kötniük egymással a győzelemhez. Ezenkívül minden résztvevőnek meg kell próbálnia megjósolni, hogy a többi résztvevő milyen lépéseket tesz.

A Meta az újonnan részletezett mesterséges intelligencia rendszerét, amelyet a cég kutatói a Cicero névre kereszteltek, egy 40 000 ember által játszott „diplomácia” játékból álló adathalmazra képezte ki. A cég ezután megkérte Cicerót, hogy játssza le a „Diplomácia” online változatát. A Meta szerint az AI-rendszer olyan pontszámot ért el, amely a résztvevők legjobb 10%-ába sorolta.

Cicero két összetevőből áll. A Meta szerint az első komponens felelős annak megtervezéséért, hogy az AI-rendszer milyen lépéseket tegyen a játék során. A második komponens természetes nyelvű szöveg generálásával koordinálódik a többi játékossal.

„A CICERO olyan hatékonyan használja a természetes nyelvet a „diplomáciában” élő emberekkel folytatott tárgyalások során, hogy gyakran előnyben részesítették a CICERO-val való együttműködést a többi emberi résztvevővel szemben” – részletezik a Meta kutatói. blog bejegyzés Ma.

Cicero egy többlépcsős folyamaton keresztül határozza meg, hogy egy adott körben milyen lépést kell tennie.

Először Cicero értékeli a játék jelenlegi állapotát, és megjósolja, hogy a többi játékos milyen lépéseket fog tenni. Az AI-rendszer ezután ezt az előrejelzést használja annak meghatározására, hogy milyen lépéseket kell tennie a nyerési esély maximalizálása érdekében. Innentől kezdve Cicero tájékoztatja terveiről azokat a játékosokat, akikkel szövetkezett.

„CICERO levonhatja például azt a következtetést, hogy a játék későbbi szakaszában egy adott játékos támogatására lesz szüksége, majd stratégiát dolgoz ki, hogy elnyerje az adott személy tetszését – és még felismerje azokat a kockázatokat és lehetőségeket, amelyeket a játékos a saját oldaláról lát. nézet” – részletezték Meta kutatói.

A Meta nyílt forráskódú licenc alatt tette elérhetővé a Cicero kódját. A cég elképzelései szerint a kutatók a kód segítségével fejlettebb érvelési képességekkel rendelkező mesterséges intelligencia-szoftvereket fejlesztenek ki. A Meta szerint a Cicerót működtető gépi tanulási módszerek potenciálisan számos programban alkalmazhatók, a chatbotoktól a videojátékokig.

“Bár jelentős előrelépést értünk el ebben a munkában, mind a nyelvi modellek konkrét szándékokhoz való erőteljes összehangolásának képessége, mind a szándékok eldöntésének technikai (és normatív) kihívása továbbra is nyitott és fontos problémák maradnak” – írták a Meta kutatói. „A CICERO kód nyílt forráskódjával reméljük, hogy az AI-kutatók továbbra is felelősségteljesen építhetik tovább munkánkat.”

A Cicero a legújabb a mesterséges intelligencia-rendszerek sorozatában, amelyeket olyan játékokra fejlesztettek ki, amelyek túl bonyolultak a hagyományos programok számára. Korábban a Meta kutatói fejlett a Pluribus nevű mesterséges intelligencia rendszer, amely képes legyőzni az emberi játékosokat a pókerben. Az Alphabet Inc. DeepMind leányvállalata pedig létrehozta a neurális hálózat amely automatikusan megtanulta a „Go”-t, a sakkot és számos más játékot játszani.

Kép: Meta

Mutassa támogatását küldetésünk iránt, ha csatlakozik a Cube Club és a Cube Event Community szakértőiből. Csatlakozzon ahhoz a közösséghez, amelyben az Amazon Web Services és az Amazon.com vezérigazgatója, Andy Jassy, ​​a Dell Technologies alapítója és vezérigazgatója, Michael Dell, az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger és még sok más fényes és szakértő található.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply