A Modular 30 millió dollárt gyűjt a mesterséges intelligencia fejlesztésének és telepítésének megkönnyítésére

0
A Modular 30 millió dollárt gyűjt a mesterséges intelligencia fejlesztésének és telepítésének megkönnyítésére

A Modular Inc., egy új mesterséges intelligencia startup, amelyet prominens szoftvermérnökök vezetnek, ma bejelentette, hogy 30 millió dolláros magvető támogatást gyűjtött össze.

Az Alphabet Inc. GV kockázati tőke részlege vezette a finanszírozási kört. A GV-hez csatlakozott a Greylock, a The Factory és az SV Angel.

A Modulart társalapítója és vezérigazgatója vezeti Chris Lattner, a népszerű LLVM szoftver eszköztár megalkotója. A fejlesztők az LLVM-et használják a kód olyan működő programmá alakításának folyamatának kezelésére, amely különböző típusú eszközökön futhat. A Modular elindítása előtt Lattner az Apple Inc.-nél, a Tesla Inc.-nél és a Google LLC-nél töltött be vezetői beosztásokat.

A startup másik társalapítója, Tim Davis technológiai igazgató korábban a Google mérnöki szervezeténél dolgozott. Davis segített a TensorFlow és más mesterséges intelligencia technológiák fejlesztésében.

„Ma a legégetőbb probléma, amellyel a nem Big Tech vállalatoknak szembe kell nézniük, az a képesség, hogy az AI-t a teljesítmény, a költségek, az idő és a tehetség határain belül tudják előállítani” – írta Lattner, Davis és a Modular termékvezetője, Eric Johnson. blog bejegyzés Ma.

A Modular azon dolgozik, hogy leegyszerűsítse az AI-modellek felépítését és telepítését.

A gépi tanulási alkalmazások fejlesztése gyakran megköveteli a szoftvercsapatoktól, hogy nagyszámú technológiát használjanak. Ha az alkalmazást több nyilvános felhőn is futtatni kívánják, a fejlesztőknek meg kell ismerkedniük az egyes platformok funkcióival. Egyes esetekben az AI-munkaterhelések várhatóan helyszíni és szélső számítástechnikai eszközökön is futnak, ami tovább bonyolítja a feladatot.

Az AI-modellek betanítása a fejlesztési munkafolyamat másik része, amely több technológiát is magában foglal. A kézi munka csökkentése érdekében a szoftvercsapatok gyakran speciális mesterséges intelligencia-fejlesztő rendszereket használnak a kódíráshoz használt meglévő eszközök mellett. Ez jelentős bonyolultsághoz vezethet.

A Modular szerint a gépi tanulási szoftverek készítéséhez szükséges eszközök nagy száma, valamint az a tény, hogy ezek az eszközök gyakran nem kompatibilisek egymással, megnehezíti a vállalkozások számára az AI használatát. A startup abban reménykedik, hogy megkönnyíti a feladatot. A Modular egy olyan platformot épít, amelynek célja az AI-projektek összetettségének csökkentése, és ezáltal a gépi tanulás hozzáférhetőbbé tétele.

A platform jelenleg fejlesztés alatt áll, és a Modular eddig kevés részletet osztott meg a funkcióiról. A startup azonban nyilvánosságra hozta, hogy a platform „közös interfészt” fog biztosítani a népszerű AI-fejlesztési keretrendszerekhez. Ez valószínűleg azt jelenti, hogy a Modular olyan funkciókat fog építeni, amelyek segítségével a szoftvercsapatok könnyebben használhatják ezeket a keretrendszereket.

A Modular szerint egy másik prioritás a mesterséges intelligencia fejlesztése során felmerülő szoftverhibák kijavításának egyszerűsítése. A startup azt tervezi, hogy platformját modulok sorozataként szállítja, amelyek szükség szerint testreszabhatók. Ezenkívül a platformot úgy tervezték meg, hogy csökkentse a fejlesztőknek átírandó meglévő kódok mennyiségét.

„Platformunk egyesíti a népszerű mesterséges intelligencia-keretrendszer front-endjeit közös interfészeken keresztül, és javítja a hozzáférést és a hordozhatóságot a hardveres háttérrendszerek és felhőkörnyezetek széles skálájához” – írta Lattner, Davis és Johnson a blogbejegyzésben. „Újraépítjük az alapvető fejlesztői munkafolyamat-eszközöket, hogy kifejezőbbek, használhatóbbak, hibakereshetőbbek, megbízhatóbbak, teljesítményesebbek és méretezhetőbbek legyenek.”

Moduláris az állítólag a platform tesztelése olyan korai ügyfelekkel, akik között szerepel „a legnagyobb technológiai cégek közül néhány”. Az új finanszírozás felhasználásával a startup bővíti 25 fős csapatát, és további funkciókat épít a platformjára, amely várhatóan néhány hónapon belül indul.

Kép: Moduláris

Mutasson támogatást küldetésünk iránt, ha csatlakozik a Cube Club és a Cube Event Community szakértőiből. Csatlakozzon ahhoz a közösséghez, amelyben az Amazon Web Services és az Amazon.com vezérigazgatója, Andy Jassy, ​​a Dell Technologies alapítója és vezérigazgatója, Michael Dell, az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger és még sok más fényes és szakértő található.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply