A raktári robotokat gyártó Ambi Robotics 32 millió dolláros támogatást kap

0
A raktári robotokat gyártó Ambi Robotics 32 millió dolláros támogatást kap

Startup Ambi Robotics Inc. ma bejelentett hogy 32 millió dolláros új finanszírozást biztosított a termékfejlesztés és a piacra lépési kezdeményezések támogatására.

A tőkét a Tiger Global, a Bow Capital, az Ahren Innovation Capital és a Pitney Bowes Inc., az Ambi ügyfele biztosította. A Pitney Bowes csomagkézbesítési szolgáltatások és logisztikai berendezések tőzsdén jegyzett szolgáltatója. Az Ambi korábban mintegy 33 millió dollárnyi forrást vett fel befektetőktől.

„A fogyasztói vásárlási szokások modernebb raktárt követelnek” – mondta Jim Liefer, az Ambi vezérigazgatója. „A növekvő csomagmennyiség terhei nem az ellátási láncok legértékesebb eszközeinek – az embereknek – vállán nyugodhatnak. Megalázó látni, hogy ilyen kifinomult befektetők előrelépnek, és hozzájárulnak küldetésünk sikeréhez, hogy képessé tegyük az embereket, hogy többet tudjanak kezelni.”

A 2018-ban alapított Ambi olyan robotkarokat értékesít, amelyeket a vállalatok logisztikai raktáraikban telepíthetnek a csomagfeldolgozás automatizálására. Pitney Bowes az év elején tintával egy 23 millió dolláros megállapodást az Ambival 80 robotkar vásárlásáról. A Pitney Bowes a rendszereket csomagválogató központjaiban fogja telepíteni, amelyek csomagokat dolgoznak fel a vállalatok, például az online kiskereskedők számára.

Az Ambi termékportfóliója két robotkart tartalmaz, amelyek mindegyike más-más feladatsorra van optimalizálva. A startup olyan szoftvert is biztosít, amely segít a vállalatoknak robotkarjait létesítményeikben telepíteni és működtetni.

A csomagfeldolgozás felgyorsítása érdekében a raktárüzemeltetők kategóriák szerint rendezik a létesítményeikben tárolt árukat. Egy vállalat például elektronikai cikkeket helyezhet el az egyik típusú ládában, és élelmiszereket egy másikba. Az Ambi első robotkarja, az AmbiSort képes automatikusan rendszerezni az árut, hogy csökkentse a kézi munka szükségességét.

A startup másik robotkarja az AmbiKit. Az Ambi szerint olyan helyzetekre tervezték, amikor egy logisztikai cégnek szüksége van arra, hogy több elemet is elhelyezzen egy csomagban. Az AmbiKit szállítószalagról vagy dobozról tudja felszedni és a csomagba helyezni a szükséges tárgyakat.

Az Ambi robotkarjait egy belső fejlesztésű, AmbiOS névre keresztelt operációs rendszer hajtja. A startup szerint az AmbiOS lehetővé teszi, hogy a többi raktárautomatizálási terméknél rövidebb idő alatt telepítsék robotkarjait.

Mielőtt egy robotkart be lehetne helyezni egy raktárba, azt a raktár üzemeltetőjének követelményei szerint kell konfigurálni. Egy elektronikai cikkeket feldolgozó létesítménynek például mások a követelményei, mint az online élelmiszervásárlásra összpontosító létesítményeknek. A két létesítmény különböző típusú ládákat használhat az áruk tárolására, vagy tartalmazhat két különböző gyártó szállítószalagját.

A robotkarok hozzáigazítása a raktárkezelő igényeihez jelentős időt és erőfeszítést igényelhet. Az Ambi szerint az AmbiOS operációs rendszere felgyorsítja a feladatot. A szoftver lehetővé teszi egy robotkar betanítását a raktárkezelő létesítményeinek szimulált változatában, ami Ambi szerint gyorsabb, mint a hagyományos robotkonfigurációs módszerek.

Az AmbiOS azt is lehetővé teszi a raktárüzemeltetők számára, hogy figyeljék a startup robotkarjait a telepítés után. Az Ambi szerint szoftvere segíthet a vállalatoknak azonosítani azokat a lehetőségeket, amelyekkel növelhető a csomagok feldolgozási sebessége és megbízhatósága létesítményeikben.

Akár négy Ambi által kifejlesztett robotkart is kezelhet egyetlen raktári dolgozó. A startup szerint technológiája lehetővé teszi, hogy minden dolgozó óránként akár 1200 csomagot is feldolgozzon. Ráadásul az Ambi azt állítja, hogy robotjai 99%-os pontossággal hajtanak végre olyan feladatokat, mint például a tárgyak dobozokba válogatása.

Az Ambi a ma bejelentett finanszírozási kör bevételét további mérnökök, ügyfélszolgálati, üzleti műveletek és ellátási lánc szakértők felvételére fordítja. A startup emellett termékportfóliójának fejlesztését is tervezi. Ezenkívül az új tőke lehetővé teszi az Ambi számára, hogy több robotot telepítsen ügyfelei létesítményeiben.

Fénykép: Ambi

Mutassa támogatását küldetésünk iránt, ha csatlakozik a Cube Club és a Cube Event Community szakértőiből. Csatlakozzon ahhoz a közösséghez, amelyben az Amazon Web Services és az Amazon.com vezérigazgatója, Andy Jassy, ​​a Dell Technologies alapítója és vezérigazgatója, Michael Dell, az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger és még sok más fényes és szakértő található.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply