A Samsung a bevétel csökkenésével 69%-os profitcsökkenést vár a negyedik negyedévben

1
A Samsung a bevétel csökkenésével 69%-os profitcsökkenést vár a negyedik negyedévben

A Samsung Electronics Co. Ltd. ma jelentették negyedévre vonatkozó előzetes pénzügyi eredményeket, amelyekből kiderül, hogy 2022 utolsó három hónapjában mind a nyeresége, mind a bevétele csökkent.

A Samsung becslései szerint nyeresége 69%-kal esett vissza az előző év azonos időszakához képest, 4,3 billió wonra, azaz körülbelül 3,37 milliárd dollárra. A cég becslése jelentősen elmaradt a piaci várakozásoktól. Elemzők a Refinitiv konszenzusa mellett szavaztak várt A Samsung a negyedik negyedévben 5,9 billió won, azaz körülbelül 4,7 milliárd dollár nyereséget könyvelhet el.

A Samsung eladásai is visszaestek a negyedév során. A vállalat becslése szerint bevétele éves szinten 9%-kal, 70 billió wonra vagy körülbelül 56 milliárd dollárra esett vissza a december 31-ig tartó három hónapban. A Samsung a memóriachipek iránti kereslet csökkenését említette, mint az egyik különösen jelentős szerepet a bevételcsökkenésben.

„A memória üzletág esetében a negyedik negyedévi kereslet csökkenése nagyobb volt a vártnál, mivel az ügyfelek a készletek kiigazításával igyekeztek tovább szigorítani a pénzügyeket” – áll a Samsung közleményében.

A Samsung a világ legnagyobb flash memória chipek gyártója. A DRAM chipek vezető szállítója is, több mint 40%-os piaci részesedéssel. A cég memóriamoduljai számos eszközben megtalálhatók, az okostelefonoktól kezdve az adatközponti szerverekig.

Tavaly a Samsung bemutatott egy új memóriatermék, amelyet Memory-Semantic SSD-nek neveztek el. Ez egy flash tároló modul, amely egy beépített DRAM chipet használ bizonyos adatolvasási és -írási műveletek végrehajtására. A Samsung szerint a Memory-Semantic SSD akár 20-szor nagyobb teljesítményt nyújthat, mint egy szabványos szilárdtestalapú meghajtó.

A Samsung tavaly megkezdte az okostelefonokba szánt flash chipek tömeges gyártását is a legújabb UFS 4.0 tárolási specifikáció alapján. Az UFS 4.0 lehetővé teszi, hogy a flash chipek szekvenciális adatolvasási és -írási műveleteket hajtsanak végre kétszer olyan gyorsan, mint a specifikáció előző verziója.

A Samsung tavaly piacra dobott új termékei ellenére a memória üzletága kétszámjegyű értékesítési csökkenést produkált a negyedik negyedévben. Alapján CNBCA BNK Investment & Securities becslése szerint a vállalat memóriaeladásai „a 20% közepére estek” a negyedév során.

A BNK állítólag azt is hiszi, hogy az elektronikai óriás összecsukható eszközei és más csúcskategóriás készülékei „nem fogytak olyan jól”. Samsung elindított két új összehajtható eszköz 2022-ben. A Galaxy Z Flip 4 egy 6,7 hüvelykes okostelefon, amely függőlegesen összecsukható, mint egy flip telefon, míg a Galaxy Z Fold 4 egy táblagép, amely összecsukható, mint egy könyv.

A CNBC három elemzőre hivatkozott, akik szerint a Samsung profitja várhatóan ismét csökkenni fog a jelenlegi negyedévben. Emellett az elemzők állítólag arra számítanak, hogy a vállalat félvezető üzletága működési veszteséget könyvelhet el a memóriachipek iránti kereslet csökkenése miatt.

A Samsung félvezető üzletága nem csak memóriachipeket, hanem processzorokat is gyárt. Tavaly júniusban a cég kezdődött sorozatgyártású processzorok legújabb, három nanométeres gyártási technológiáját alkalmazva. A technológia gyorsabb és energiahatékonyabb chipek létrehozását teszi lehetővé.

Októberben a Samsung megállapított hogy idén nem fontolgatja a chipgyártó berendezések beszerzésének csökkentését. Nemrég az volt jelentették hogy a vállalat nagyobb félvezetőgyárában növeli a termelési kapacitást. A Samsung 2023-as beruházási tervének részeként a hírek szerint legalább 10 extrém ultraibolya gépet kíván vásárolni, amelyek a piac legfejlettebb rendszerei a tranzisztorok szilíciumlapkákká maratására.

Fénykép: Samsung

Mutassa támogatását küldetésünk iránt, ha csatlakozik a Cube Club és a Cube Event Community szakértőiből. Csatlakozzon ahhoz a közösséghez, amelyben az Amazon Web Services és az Amazon.com vezérigazgatója, Andy Jassy, ​​a Dell Technologies alapítója és vezérigazgatója, Michael Dell, az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger és még sok más fényes és szakértő található.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply