A „Service experience” startup, az Aisera 90 millió dollárt gyűjt, hogy segítse a vállalkozásokat a mesterséges intelligencia használatában

1
A „Service experience” startup, az Aisera 90 millió dollárt gyűjt, hogy segítse a vállalkozásokat a mesterséges intelligencia használatában

Aisera Inc.egy mesterséges intelligencia által hajtott „szolgáltatási élmény” induló vállalkozás, amelynek célja az alkalmazottak és az ügyfelek élményének javítása, ma bejelentette, hogy lezárta a 90 millió dolláros késői finanszírozási kört.

A D sorozatot a Goldman Sachs Growth Equity és Thoma Bravo vezette, és számos más befektető is részt vett rajta: Zoom Video Communications Inc., True Ventures, Menlo Ventures, Norwest Venture Partners, Khosla Ventures, First Round Capital, Webb Investment Hálózat és Sherpalo.

Az Aisera proaktív, személyre szabott és prediktív mesterséges intelligencia-alapú eszközt hozott létre Service Experience Platform amely automatizálja a kulcsfontosságú folyamatokat az ügyfélszolgálat, az alkalmazottak kiszolgálása és az információtechnológiai jegyértékesítés körül. Egyfajta ServiceNow a szteroidokon, a platform olyan virtuális ügynököket lát el, amelyek többféle kérést képesek kezelni.

Például, ha az alkalmazottak céges okostelefonja elromlik, új eszközt kérhetnek, és az Aisera megmutatja nekik, milyen lehetőségek állnak rendelkezésre. Az ügyfélszolgálati oldalon segítséget nyújthat a megrendelések, a visszatérítések és a visszaküldések nyomon követésével kapcsolatos kérdésekben. A platform az üzemeltetési tapasztalatokat is kezeli, segítve például az informatikai személyzetet az alkalmazáskimaradások kiváltó okainak felderítésében.

Az Aisera elmondta, hogy platformja képes automatikusan megoldani a feladatokat, műveleteket és munkafolyamatokat az IT, az emberi erőforrások, az ügyfélszolgálatok, az értékesítési és üzemeltetési csapatok számára. Sőt, integrálható olyan széles körben használt üzleti alkalmazásokkal, mint a Salesforce, Oracle, Zendesk, Workday, Adobe és Atlassian.

A kulcselem az AI. Az Aisera felügyelet nélküli természetes nyelvértést és tudásgráf-alapú társalgási AI-modellt alkalmaz az interakciók kezelésére. Továbbfejlesztett felhasználói intelligencia modellekkel, amelyek képesek elemezni a felhasználói viselkedést és hangulatot, így megérti, hogy az adott személy elégedett-e az általa kínált megoldással vagy tanácsokkal.

Az Aisera vezérigazgatója, Muddu Sudhakar az év elején megjelent a SiliconANGLE mobil élő közvetítési stúdiójában, a CUBE-ban, ahol cégét a mesterséges intelligencia-műveletek úttörőjeként jellemezte, amely segíti a vállalkozásokat a mesterséges intelligencia natívvá válásában.

“A következő réteget az intelligencia rendszerének fogják hívni, és itt fog játszani a mesterséges intelligencia” – mondta Sudhakar. „Felhőkről beszélünk, [but] AI-native lesz a neve. Az AI-native egy új divatszó, és azt jelenti, hogy az AI-t kell használni az ügyfélszolgálathoz és az informatikai műveletekhez.”

Constellation Research Inc. alelnök és vezető elemző Andy Thurai elmondta a SiliconANGLE-nek, hogy az Aisera néhány különböző platformot kínál, amelyek erősek a piacon. Ezek közé tartozik az AIOps megoldás, amely automatikus kiváltó ok-elemzést, automatizált ok-okozati grafikont és egy változtatási kérelmeken, incidensadatokon és riasztásokon alapuló szolgáltatástopológiai grafikont biztosít. Létrehozott egy mesterséges intelligencia-alapú eszközfelderítő eszközt is, amely azonosítja az alkalmazásokat, eszközöket és a jelenleg rendelkezésre álló erőforrásokat, folyamatos rálátást biztosítva a szolgáltatási összetevőkre és azok működési állapotára – mondta.

Thurait az Aisera társalgási AI platformja is lenyűgözte, amely szerinte egy „érett platform”, amely 74 nyelvet támogat. “Automatikus nyelvérzékelést is biztosít, ami azt jelenti, hogy az ügyfél és a támogatási ügynök lefordíthatja az általa választott nyelvre, és megfelelő fordítást készíthet a rendszerről” – mondta Thurai. „A megerősítő tanulás úgy működik, hogy tanul a múltbeli ügyfélbeszélgetésekből, jegyekből és esetekből, lényegében az ügyfelek tudását és felhasználói profiljait használja fel önmaga megtartására. Lehetősége van arra is, hogy szükség esetén a chatbotokat élő ügynökhöz továbbítsa.”

Az Aisera mesterséges intelligenciájú játéka fogékony közönségre talált, a vállalat több mint 75 millió felhasználóra bővítette ügyfélkörét, ami több mint 300%-os növekedést jelent az elmúlt 12 hónapban. Ügyfelei közé tartozik a VMware Inc., a Snowflake Inc. és a Verizon Communications Inc. A startup szerint az idei gazdasági bizonytalanság azt jelentette, hogy a vállalatok egyre inkább érdeklődnek a mesterséges intelligencia felhasználása iránt üzletük számos aspektusának automatizálására, valamint a munkaerő hatékonyságának növelésére és az ügyfelek számának növelésére. hűség.

„A mesterséges intelligencia szükségessé vált az alkalmazottak támogatása érdekében a mai rendkívül inflációs, bárhonnan dolgozó környezetben, valamint azon ügyfelek támogatásához, akik gyors segítségre számítanak” – mondta Sudhakar közleményében.

Ennek az AI-nak is jelentős hatása van, az Aisera azt állítja, hogy az ügyfelek jelentős javulást tapasztalnak az alkalmazottak és az ügyfelek elégedettségében, miközben a támogatási költségeiket akár 70%-kal is csökkentik. „Az Aisera az innováció láthatatlan keze lesz, amely lehetővé teszi minden felhasználó számára – minden üzletágban és iparágban –, hogy emberi késleltetés, hiba vagy fennakadás nélkül megkapja az általa megszokott támogatási élményeket” – ígérte Sudhakar.

Az Aisera azt mondta, hogy a mai fordulóból származó forrásokat arra használja fel, hogy megerősítse pozícióját a mesterséges intelligencia szolgáltatási élmény terén, különös tekintettel az új iparági vertikumokra való terjeszkedésre.

Fotó: SiliconANGLE

Mutassa támogatását küldetésünk iránt, ha csatlakozik a Cube Club és a Cube Event Community szakértőiből. Csatlakozzon ahhoz a közösséghez, amelyben az Amazon Web Services és az Amazon.com vezérigazgatója, Andy Jassy, ​​a Dell Technologies alapítója és vezérigazgatója, Michael Dell, az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger és még sok más fényes és szakértő található.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply