A ServiceNow megfigyelési platformja, a Lightstep új képességekre tesz szert az incidensek megoldásának felgyorsítására

0
A ServiceNow megfigyelési platformja, a Lightstep új képességekre tesz szert az incidensek megoldásának felgyorsítására

ServiceNow Inc. ma azt mondta, hogy növeli a képességeit Lightstep megfigyelési platform a Lightstep Notebookok piacra dobásával, egy új funkcióval, amely gyorsabb, együttműködőbb és pontosabb hibaelhárítást tesz lehetővé.

Vállalkozások ezrei használják szerte a világon, a ServiceNow egy munkafolyamat-automatizálási platform, amely optimalizálja az információtechnológia és a műveletek termelékenységét. A ServiceNow 2021 májusában megvásárolta a Lightstep-et, hogy megerősítse ezt az automatizálási platformot, mélyebb és szisztematikusabb megfigyelhetőséget biztosítva a DevOps mérnökei számára, hogy észleljék a problémákat az IT-veremekben, mielőtt azok a végfelhasználókat érintenék.

A Lightstep Observability úgy működik, hogy információkat gyűjt a különböző kliensek és szerverek által generált nyers adatokból. Ezek az információk összesítve rengeteg hasznosítható betekintést eredményezhetnek. Ez hasznossá teszi a hatalmas alkalmazáskörnyezetekkel rendelkező vállalatok számára, amelyek nagy felhőrégiókat ölelnek fel, mivel ezek a cégek nagy megbízhatóságra támaszkodnak.

A Lightstep segítségével a DevOps csapatai és a helyszíni megbízhatósági mérnökök egy korai figyelmeztető rendszert kapnak, amely lehetővé teszi számukra a szoftver állapotának kritikus jelzéseinek és mutatóinak figyelését, közvetlenül a ServiceNow-ba integrálva. Így abban a pillanatban, amikor felfedeznek egy problémát, a csapatok lépéseket tehetnek annak megfékezésére, mielőtt szűk keresztmetszetgé vagy lavinává válna.

Legalábbis ez az ötlet, de úgy tűnik, a ServiceNow felismerte, hogy a dolgok nem mindig a tervek szerint alakulnak. Az International Data Corp. 2022-es Site Reliability Engineering felmérésének eredményeire hivatkozik, amelyek azt mutatják, hogy a mérnökök és a fejlesztők manapság mennyire elakadtak a megfigyelési platformjaik által felfedezett hibaelhárítási eseményekben. Úgy tűnik, hogy sok incidens kiváltó okának feltárásához elég sok vizsgálatra van szükség. Ez különféle eszközök és adatforrások használatát jelenti, így a dolgok megoldása lassú lehet.

A Lightstep Notebooks erre készült. Különböző adatforrások összekapcsolásával működik, hogy egységes és átfogó elemzést biztosítson a megjelölt incidensekről az alkalmazásokban és az infrastruktúrában egyaránt. Állítólag adatvizualizációkat és strukturált nézetet hoz létre a feltárt problémák megoldásához szükséges vizsgálati lépésekről. Ezenkívül a ServiceNow szerint a Lightstep notebookok segíthetnek az incidensek enyhítésében.

A titkos szósz a Lightstep’s Intelligencia megváltoztatása elemző motor, amely a cég szerint azonnal képes megérteni az alkalmazások állapotában és mögöttes infrastruktúrájában bekövetkezett változásokat.

Ezenkívül a Lightstep Notebooks lehetővé teszi a csapatok számára, hogy az incidensek megoldására használt nyomkövetési adatok 100%-át akár három napig is megőrizzék, így „bőven időt” biztosítanak a dolgok kijavítására. Együttműködési eszközökkel is rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a mérnökök számára, hogy biztonságos, megosztható hivatkozáson keresztül megosszák a Notebook-elemzéseket kollégáival. Végül a ServiceNow „csökkentett komplexitást” és könnyebb postmortemeket ígér, hogy megtanulják a leckéket, és biztosítsák, hogy az incidensek ne ismétlődjenek meg.

Damien Mathieu, az Okta Inc. személyzeti fejlesztője elmondta, hogy a platform nagy sikernek bizonyult kollégái körében. „A Notebookok lehetővé tették csapatunk számára, hogy csökkentsük a naplóktól való függőségünket, így időt és erőforrásokat takaríthatunk meg, és jobb ügyfélélményt biztosíthatunk a telemetriai adatok egyetlen, egységes nézetén keresztül” – mondta.

Fénykép: ServiceNow

Mutassa támogatását küldetésünk iránt, ha csatlakozik a Cube Club és a Cube Event Community szakértőiből. Csatlakozzon ahhoz a közösséghez, amelyben az Amazon Web Services és az Amazon.com vezérigazgatója, Andy Jassy, ​​a Dell Technologies alapítója és vezérigazgatója, Michael Dell, az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger és még sok más fényes és szakértő található.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply