A Stability AI startup 101 millió dollárt gyűjtött új finanszírozásból

1
A Stability AI startup 101 millió dollárt gyűjtött új finanszírozásból

A Stability AI Ltd. mesterséges intelligenciával foglalkozó startup 101 millió dolláros finanszírozási kört kapott a Coatue, a Lightspeed Venture Partners és az O’Shaughnessy Ventures vezetésével.

A londoni székhelyű startup bejelentett a mai beruházás. Alapján Bloombergértéke jelenleg 1 milliárd dollár.

A Stability AI a Stable Diffusion fejlesztője, egy nyílt forráskódú neurális hálózat, amely a felhasználók szöveges felszólításai alapján képes képeket generálni. A startup augusztusban kiadta a Stable Diffusion kódját. Azóta a Stability AI szerint a neurális hálózatot több mint 200 000 fejlesztő töltötte le.

A startup egy DreamStudio nevű eszközt is kínál, amely lehetővé teszi a fogyasztók számára a Stable Diffusion használatát kódírás nélkül. A Stability AI szerint a DreamStudio telepített bázisa több mint 1 millió felhasználóval rendelkezik több mint 50 országban.

A cég a Stable Diffusion nevű gépi tanulási fejlesztési módszert alkalmazva hozta létre diffúzió. Számos más cég, köztük a Google LLC is alkalmazta a módszert belső AI-projektekben.

Egy diffúziót magában foglaló AI-projektben a mérnökök olyan képekkel látják el a neurális hálózatot, amelyek az ún. Gauss zaj. Innentől a neurális hálózat azt a feladatot kapja, hogy távolítsa el a zajt, hogy újra létrehozza az eredeti képet. A folyamat többszöri megismétlésével a neurális hálózat megtanul új képeket generálni.

A Stability Diffusion egyike annak a számos mesterséges intelligencia-rendszernek, amelyek szöveges üzenetekre válaszul képesek képeket generálni. Egy másik ilyen rendszer, a DALL-E 2 volt bemutatott az OpenAI Inc. gépi tanulási kutatócsoport áprilisban. A Meta Platforms Inc. is fejlett neurális hálózat, amely képes képeket generálni felhasználói utasítások alapján.

Az OpenAI DALL-E rendszere 3,5 milliárd paramétert tartalmaz, azokat a konfigurációs beállításokat, amelyek meghatározzák, hogy egy neurális hálózat hogyan dolgozza fel az adatokat. A Stabilitás Diffúzió ezzel szemben 890 millió paramétert tartalmaz. A Stabilitás Az AI szerint neurális hálózatának hatékony kialakítása lehetővé teszi, hogy fogyasztói minőségű grafikus kártyákon is működjön, míg a szervereken hasonló mesterséges intelligencia rendszereket kell telepíteni.

„Az AI azt ígéri, hogy megoldja az emberiség néhány legnagyobb kihívását. De ezt a lehetőséget csak akkor fogjuk megvalósítani, ha a technológia mindenki számára nyitott és hozzáférhető” – mondta Emad Mostaque, a Stability AI alapítója és vezérigazgatója. „A stabilitási mesterséges intelligencia visszaadja a hatalmat a fejlesztői közösségek kezébe, és megnyitja a kaput az úttörő új alkalmazások előtt. Egy független entitás ebben a térben, amely támogatja ezeket a közösségeket, valódi értéket és változást hozhat létre.”

A vállalat azt mondta, hogy mesterséges intelligencia az új, 101 millió dolláros finanszírozási kört fogja felhasználni további AI modellek fejlesztésére. Az AI modellek a fogyasztói és a vállalati piacokat is megcélozzák.

Stabilitás AI kutatói állítólag neurális hálózatokat építhet egy speciális fejlesztői környezetben, amely az Amazon Web Services szolgáltatáson található. A környezet állítólag 4000 A100 chipet tartalmaz, az Nvidia Corp. által gyártott csúcskategóriás adatközponti grafikus kártyákat, amelyek az AI-munkaterhelésre vannak optimalizálva. Minden A100 chip több mint 50 milliárd tranzisztort tartalmaz.

„A Lightspeednél úgy gondoljuk, hogy egy olyan független vállalat, mint a Stability AI, van a legjobb helyzetben a generatív AI demokratizálásához” – mondta a Lightspeed partnere, Gaurav Gupta. „A vállalat nyílt forráskódú modellje, valamint a mesterséges intelligencia fejlesztői közösségeivel való együttműködés lehetővé tette a gyors innovációt, és a technológiát mindenhol szabadon elérhetővé tette az emberek számára.”

Kép: Stability AI


Mutassa támogatását küldetésünk iránt, ha csatlakozik a Cube Club és a Cube Event Community szakértőiből. Csatlakozzon ahhoz a közösséghez, amelyben az Amazon Web Services és az Amazon.com vezérigazgatója, Andy Jassy, ​​a Dell Technologies alapítója és vezérigazgatója, Michael Dell, az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger és még sok más fényes és szakértő található.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply