A Tecton 100 millió dollárt gyűjt prominens befektetőktől a mesterséges intelligencia fejlesztésének felgyorsítására

0
A Tecton 100 millió dollárt gyűjt prominens befektetőktől a mesterséges intelligencia fejlesztésének felgyorsítására

A Tecton Inc., egy felhőplatformmal rendelkező startup, amely azt ígéri, hogy segíti a vállalatokat a mesterséges intelligencia fejlesztési projektjeik felgyorsításában, 100 millió dolláros új finanszírozást gyűjtött össze.

A cég bejelentett a Series C fordulója ma reggel. A beruházást Kleiner Perkins vezette a Databricks Inc. és a Snowflake Ventures részvételével. Andreessen Horowitz, a Sequoia Capital, a Bain Capital Ventures és a Tiger Global is hozzájárult.

A Tecton felhőalapú platformot biztosít, amely segíti az AI-fejlesztőket a funkciók kezelésében. A gépi tanulás területén a funkciók azok az adatpontok, amelyek alapján a neurális hálózat döntéseket hoz.

Egy vállalat szoftverfejlesztő csapata létrehozhat egy neurális hálózatot, amely meghatározza az üzleti dokumentumok témáját a címük elemzésével. Ebben az esetben a dokumentum címe az az adatpont vagy jellemző, amelyet a neurális hálózat a döntések meghozatalához használ. Az AI-projektekben más jellegű funkciók is találhatók.

Egy üzleti dokumentum címének kinyerése a téma meghatározásához viszonylag egyszerű feladat. A funkciók kinyerése azonban nem mindig egyszerű. Egy fájlon belüli adatpont, például egy dokumentum címe, nem feltétlenül használható jellemzőként az eredeti formájában: Előfordulhat, hogy először újra kell formázni, kombinálni egy másik adatponttal vagy más módon módosítani.

Az adatpontok módosítása olyan funkcióvá alakítása érdekében, amelyet az AI döntések meghozatalára használhat, gyakran egyedi kódot igényel. Az összetett vállalati AI-projektekben jelentős lehet a kód mennyisége, amelyet a fejlesztőknek meg kell írniuk a funkciók kibontásához és üzembe helyezéséhez. A Tecton azt ígéri, hogy megkönnyíti a feladatot.

A platform lehetővé teszi a szoftvercsapatok számára, hogy egy központi felhőalapú központban tárolják az AI-alkalmazásaik funkcióinak kinyerésére használt kódot. A startup szerint minden egy helyen történő központosítás megkönnyíti a fejlesztők munkáját. A Tecton olyan funkciókat kínál, amelyek segítségével a fejlesztők rendszerezhetik szolgáltatáskódjukat, tesztelhetik a hibákat, és egyszerűen telepíthetik az éles környezetben.

Egy mesterséges intelligenciaalkalmazás funkcióit kibontó kód futtatása éles környezetben bonyolult lehet. A Tecton szerint platformja automatizálja a feladat kulcsfontosságú részeit. Az indítás emellett olyan megfigyelési funkciókat is biztosít, amelyek lehetővé teszik a fejlesztők számára a hibák észlelését és a mesterségesintelligencia-alkalmazásaik által használt infrastruktúra csökkentésének lehetőségét.

A Tecton kijelentette, hogy platformja jelentősen csökkentheti a funkciók kezelésével járó munkát. Az egyik ügyfélnek, az Atlassian Corp. Plc-nek egy-három hónapig tartott az új funkciók bevezetése, mielőtt elfogadta volna az induló platformot, és a cég szerint ez a feladat egy nap alatt elkészült.

„Úgy gondoljuk, hogy bármely vállalatnak képesnek kell lennie megbízható, működőképes ML-alkalmazások kifejlesztésére és a valós idejű képességek könnyű átvételére, függetlenül az adott használati esettől vagy a személyzet mérnöki erőforrásaitól” – mondta Mike Del Balso, a Tecton társalapítója és vezérigazgatója.

A cég ma nyilvánosságra hozta, hogy éves rendszeres bevétele csaknem megháromszorozódott 2021-ről 2022-re az erős vásárlói keresletnek köszönhetően, de abszolút számokat nem közölt. Eközben a startup platformját használó szervezetek száma ötszörösére nőtt az elmúlt 12 hónapban, és ügyfélköre immár több Fortune 500-as vállalatot foglal magában.

A Tecton az újonnan bejelentett 100 millió dolláros finanszírozási kört a piacra lépési kezdeményezések felgyorsítására használja fel. A termékfejlesztés egy másik prioritás lesz. A vállalat új képességek kiépítését tervezi mind a névadó felhőplatformhoz, mind a Feasthez, egy nyílt forráskódú szolgáltatáskezelő platformhoz, amelyet a startup segít fenntartani.

Kép: Tecton

Mutasson támogatást küldetésünk iránt, ha csatlakozik a Cube Club és a Cube Event Community szakértőiből. Csatlakozzon ahhoz a közösséghez, amelyben az Amazon Web Services és az Amazon.com vezérigazgatója, Andy Jassy, ​​a Dell Technologies alapítója és vezérigazgatója, Michael Dell, az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger és még sok más fényes és szakértő található.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply