A termelékenységet növelő webböngésző, a SigmaOS 4 millió dollárt gyűjtött össze

0
A termelékenységet növelő webböngésző, a SigmaOS 4 millió dollárt gyűjtött össze

Az Egyesült Királyságban működő startup SigmaOS Inc. Szerdán bejelentette, hogy a Localglobe vezetésével 4 millió dollárt gyűjtött össze, hogy segítse az embereket termelékenyebbé tenni egy kifejezetten a munkára és a termelékenységre összpontosító webböngészővel.

Az Y Combinator, a 7percent Ventures, a Moonfire Ventures, a Shine VC, a TrueSight Ventures, a Pioneer Fund és a Venture Together befektetői is részt vettek a fordulóban.

A SigmaOS egy olyan böngészőt fejleszt Mac-felhasználók számára, amely megkerüli azt az elképzelést, hogy a böngészők mindent több lapra szórnak, és kikényszerítik az úgynevezett „környezetváltást”, ahol a felhasználó zsúfolt felülettel rendelkezik, és mindent előre-hátra kell mozgatnia a munka elvégzéséhez.

„A kontextusváltás mentálisan nagyon nehéz, és a böngészőnk által biztosított szegmentálás, valamint az, hogy mindent egy helyről tudunk elvégezni, valóban segít” – mondta Mahyad Ghassemibouyaghchi, a SigmaOS alapítója és vezérigazgatója.

Ghassemibouyaghchi, akit felnőttként figyelemhiányos hiperaktív rendellenességgel diagnosztizáltak, elmagyarázta, hogy kimerítőnek találta állandóan az ablakok között mozogni, hogy egy új startup ötlettel kapcsolatos kutatási feladatokat végezzen. A böngészők modelljét akkor alakították ki, amikor a web gyerekcipőben járt, és a böngészők a keresésekből származó információk megjelenítésének koncepcióján alapultak. Most úgy számolt, itt az ideje, hogy munka alapján átalakítsák őket.

„Az az elképzelésünk, hogy Ön a legjobb munkájára összpontosítson, míg mi gondoskodunk a szervezésről és az összpontosításról” – mondta.

Annak érdekében, hogy az emberek koncentráltabbak maradjanak, a SigmaOS mindent egy ablakba helyez, és az úgynevezett „munkaterületeket” használja, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy egyetlen beállítást témázzanak egy adott termelékenységi sablonhoz, amit szándékoznak csinálni, például írást, fejlesztést. eszközök vagy pénzügyek. A munkaterületek alkotják a SigmaOS alapvető funkcióját.

A munkaterületen belül vannak olyan lapok, amelyek önmagukban is állandóak, és függőleges teendőlistában jelennek meg, amely elhalasztható vagy készként megjelölhető, így polcra helyezhető. Kereshetők is, hogy felfedezhetők legyenek. Azok pedig, akik gyorsan szeretnék megtekinteni egy lap tartalmát anélkül, hogy átváltanának rá, lehetőség van a képernyőnézet információinak felosztására anélkül, hogy kicserélnék őket.

Mindezek a funkciók könnyen elérhetők gyorsbillentyűkkel, amelyek segítségével mozoghat a böngésző munkaterületein, megnyithatja a keresést, osztott képernyőn stb.

A haladóbb felhasználók számára a böngésző Chrome-bővítményekkel is bővíthető, mert a Safari motort használja. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók használhatják kedvenc jelszókezelőiket, hirdetésblokkolóikat, a Grammarly-t, a Notion-t, a Calendly-t, a Google Fordítót és más bővítményeket, amelyeket esetleg elhelyezhetnek a böngészőben.

A böngészőben egy újonnan kiadott együttműködési mód is elérhető a SigmaOS 1.0-val, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megosszák a munkaterületet barátaikkal vagy munkatársaikkal, ahol mindenki kommunikálhat a megosztott lapokkal. Ez lehetővé teszi, hogy több felhasználó együtt dolgozhasson ugyanazon a böngészőterületen, és „együtt böngészhessen” a munka vagy a játék elvégzése érdekében. Van egy privát lap is, amely a dolgokat elkülönítve tartja a megosztott tértől.

Ennek az alapfinanszírozási körnek a felhasználásával a vállalat közölte, hogy három szoftverfejlesztőről ötre bővítette csapatát, és továbbra is építeni kíván a termékére.

A SigmaOS előfizetéses alapon működik. Személyes használatra ingyenes, három munkaterületet, beépített hirdetésblokkolót és osztott képernyő támogatást biztosít. A felhasználók havi 10 dollárért korlátlan számú munkaterületet, eszközök közötti szinkronizálást és egy közös böngészési munkaterületet kapnak az együttműködéshez. Havi 15 dollárért pedig a felhasználók korlátlan számú közös böngészési lehetőséget, megosztási engedélyeket és adminisztrációs eszközöket kaphatnak.

Kép: SigmaOS

Mutassa támogatását küldetésünk iránt, ha csatlakozik a Cube Club és a Cube Event Community szakértőiből. Csatlakozzon ahhoz a közösséghez, amelyben az Amazon Web Services és az Amazon.com vezérigazgatója, Andy Jassy, ​​a Dell Technologies alapítója és vezérigazgatója, Michael Dell, az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger és még sok más fényes és szakértő található.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply