A Tricentis új eszközöket mutat be, amelyek megkönnyítik a szoftvertesztelést a fejlesztők számára

3
A Tricentis új eszközöket mutat be, amelyek megkönnyítik a szoftvertesztelést a fejlesztők számára

A Tricentis a mai napon frissítette a NeoLoadot, a vállalati alkalmazások sebességének mérésére szolgáló platformját, és bemutatott két új szoftvertesztelő eszközt.

A Tricentis a vállalati szoftverek megbízhatóságának értékelésére szolgáló eszközök egyik fő szállítója. A cég termékeit a Microsoft Corp., az Accenture PLC és mintegy 2500 más szervezet használja fel arra, hogy azonosítsa alkalmazásaikban felmerülő lehetséges műszaki problémákat. A Tricentis az indulás óta 172 millió dollár finanszírozást gyűjtött be befektetőktől.

A NeoLoad, a Tricentis által ma frissített platform lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy teszteljék alkalmazásaik sebességét. A szoftvercsapat a platform segítségével azonosíthatja az alkalmazás azon részeit, amelyek lassabban töltődnek be, mint kellene. A szoftver teljesítményét úgy teszteli, hogy szimulált felhasználói kéréseket küld egy alkalmazásnak, és méri, hogy az alkalmazás milyen gyorsan hajtja végre az egyes kéréseket.

A NeoLoad 9.0, a Tricentis ma debütált platform új verziója bemutatja a RealBrowser nevű eszközt. Az eszköz tesztelheti egy webalkalmazás teljesítményét a felhasználói műveletek, például a kattintások szimulálásával és az alkalmazás válaszidejének mérésével. A Tricentis szerint a RealBrowser lehetővé teszi a teljesítményproblémák megtalálását kevesebb kézi munkával, mint amennyit a feladat általában igényel.

Amikor a felhasználó végrehajt egy műveletet egy webalkalmazásban, a felhasználó böngészője akár több tucat hálózati kérést küld az alkalmazást kiszolgáló kiszolgálóknak. Ennek eredményeként egy szoftvercsapatnak, amely a felhasználói interakciókat szimulálja egy alkalmazással sebességtesztelés céljából, szintén nagyszámú hálózati kérést kell generálnia. A feladat jelentős időt és erőfeszítést igényelhet.

A Tricentis szerint a RealBrowser képes automatizálni a folyamatban lévő munka nagy részét. A cég szerint az eszköz segítségével a fejlesztők akár néhány perc alatt is elkészíthetik az alkalmazások teljesítménytesztjét. Azáltal, hogy időt takarít meg a szoftvercsapatok számára, a RealBrowser több alkalmazástesztet tesz lehetővé, mint amennyi egyébként lehetséges lenne, ami hozzájárul a vállalati szoftverek megbízhatóságának javításához.

A Tricentis szerint a RealBrowser hardverhatékonyabb, mint a piacon lévő hasonló termékek. A cég szerint az eszköz nagyjából 30%-kal erőforrás-hatékonyabb, mint a versenytárs.

„Mivel ebben a kihívásokkal teli gazdasági környezetben az informatikai beruházásokat és a kiadási prioritásokat még jobban megvizsgálják, a szoftverteszt továbbra is az üzlet szempontjából kritikus tevékenység azon vállalatok számára, amelyek üzleti folyamataikat ésszerűsíteni és felgyorsítani, valamint magas színvonalú digitális élményt kívánnak nyújtani ügyfeleik jobb kapcsolattartása érdekében” A Tricentis vezérigazgatója, Kevin Thompson. „Elkötelezettek vagyunk a folyamatos tesztelési innováció megvalósítása mellett, amely megfelel ügyfeleink igényeinek.”

A NeoLoad 9.0 ma debütált két új eszköz mellett. Az új eszközök célja, hogy megkönnyítsék a szoftvertesztelést a Jira-t és a Salesforce-ot használó vállalatok számára.

A Jira az Atlassian Corp. plc. által értékesített projektmenedzsment platform, amelyet széles körben használnak a vállalati szoftvercsapatok. A platform lehetővé teszi a felhasználók számára a kiemelkedő fejlesztési feladatok nyomon követését egy központi felületen. A Tricentis Test Management for Jira, az első új eszköz, amelyet a Tricentis ma debütált, lehetővé teszi a szoftvertesztelési kezdeményezések nyomon követését a Jira felületén keresztül.

Az eszköz lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy hozzáférjenek azoknak a megbízhatósági és teljesítményértékeléseknek a listájához, amelyeket el kell végezni az alkalmazásfrissítéseken, mielőtt azok megjelennének. A fejlesztők technikai adatokat is kapnak az egyes értékelésekről, például arról, hogy milyen eredményt fognak elérni. A projektmenedzserek pedig grafikonok segítségével vizualizálhatják a szoftvertesztek eredményeit, hogy könnyebben azonosítsák a lehetséges technikai problémákat.

A másik ma debütált eszköz a Tricentis Test Automation for Salesforce. A cég szerint a Salesforce.com Inc. névadó felhőplatformjára épített egyedi alkalmazások technikai problémáinak megoldására használható.

A szervezetek a Salesforce platformját használják az üzleti adatok, például az értékesítési lehetőségekkel kapcsolatos információk tárolására. A beépített testreszabási eszközök készletének köszönhetően a platformot a vállalat fejlesztői bővíthetik. Sok vállalat olyan egyedi alkalmazásokat készít, amelyek segítségével az alkalmazottak könnyebben kommunikálhatnak a Salesforce-ban tárolt üzleti adatokkal.

A Test Automation for Salesforce célja, hogy csökkentse az egyéni Salesforce-alkalmazások megbízhatóságának tesztelésével járó munkát. A Tricentis szerint az eszköz előre csomagolt szoftveres munkafolyamatokat tartalmaz, amelyek szimulálják a felhasználói műveleteket, például a kattintásokat és a bejelentkezési kéréseket. A fejlesztők a munkafolyamatok segítségével olyan alkalmazás-megbízhatósági teszteket készíthetnek, amelyek szimulálják a napi felhasználói tevékenységet.

Az eszköz tartalmaz egy kód nélküli interfészt, amely megkönnyíti a megbízhatósági tesztek felépítését és futtatását. Ezenkívül az eszköz integrációt biztosít külső szoftverfejlesztő eszközökkel. A fejlesztők az integrációkat olyan feladatok egyszerűsítésére használhatják, mint például a munkájuk részeként előállított kódfájlok kezelése.

Fénykép: Unsplash

Mutassa támogatását küldetésünk iránt, ha csatlakozik a Cube Club és a Cube Event Community szakértőiből. Csatlakozzon ahhoz a közösséghez, amelyben az Amazon Web Services és az Amazon.com vezérigazgatója, Andy Jassy, ​​a Dell Technologies alapítója és vezérigazgatója, Michael Dell, az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger és még sok más fényes és szakértő található.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply