A Twitter állítólag szándékos lépésként megszakítja az API-hozzáférést a harmadik féltől származó alkalmazásokhoz

1
A Twitter állítólag szándékos lépésként megszakítja az API-hozzáférést a harmadik féltől származó alkalmazásokhoz

A Twitter Inc. állítólag szándékos lépéssel megtiltotta a harmadik féltől származó szolgáltatások hozzáférését az alkalmazásprogramozási felületéhez.

A Twitter API-ra támaszkodó harmadik felek szolgáltatásairól először már csütörtök este számoltak be, és a látszólagos kiesés a hétvégén is folytatódott. Az API ebben az esetben harmadik féltől származó alkalmazásoknak „tűztömlő” hozzáférést biztosít a Twitterhez, beleértve azt a lehetőséget, hogy a felhasználók tweeteket fogadjanak és készítsenek. Hozzáférés szükséges ahhoz, hogy az alkalmazások hasznosak legyenek.

Sem a Twitter, sem Elon Musk vezérigazgató nem kommentálta nyilvánosan az API leállását, de a The Information jelentették Szombaton a belső Slack üzenetek azt mutatják, hogy a Twitter szándékosan felfüggesztette az API-t, és így a hozzáférést az olyan szolgáltatásokhoz, mint a Twitterbot. A jelentés azt is elmondta, hogy a munkatársak belső egyeztetéseket folytattak, hogy a Twitter mikor jelenti be a döntést.

Külön január 12-i jelentés 9-től 5-ig Google felvetette, hogy lehetséges, hogy a Twitter megöli a harmadik féltől származó ügyfeleket, mert nem hoznak semmilyen hirdetési bevételt a Twitter számára, amit Musk egyértelműen kiemelte a vállalat számára.

Arra is van utalás, hogy csak néhány harmadik féltől származó alkalmazás és szolgáltatás érintett, különösen olyan alkalmazások és szolgáltatások, amelyek közvetlen alternatívát kínálnak a hivatalos Twitter-alkalmazással szemben, például a Twitterrific és a Tweetbot. A jelentések szerint a többi szolgáltatás, amely nem nyújtja a teljes Twitter-élményt, nem változott.

A Twitter már régóta szeretet-gyűlölet kapcsolatban áll harmadik féltől származó alkalmazásszolgáltatókkal, jóval azelőtt, hogy Musk átvette volna a céget. Egyrészt létfontosságúak voltak a Twitter korai sikerében, olyan funkciókat és opciókat kínálva, amelyek alapértelmezés szerint nem voltak elérhetőek magától a Twittertől. Az évek során azonban néhányuk jelentős szereplővé vált a saját jogán, versenyezve a hivatalos Twitter-termékekkel.

A másik furcsa aspektus az, hogy ahelyett, hogy megreformálta volna az API-rendszert, és esetleg a Twitter hirdetéseit is belehelyezné a tűztömlő-folyamba, hogy a Twitter pénzt keressen, Musk inkább a nukleáris technológiát választotta. Hogy jól döntött-e vagy sem, nem tudjuk, mert nem mondott erről semmit. Miközben folytatódnak a találgatások arról, hogy mi történt a Twitter API-jával, Musk saját Twitter-fiókjában folytatja az átláthatóságot.

Kép: Twitter

Mutassa támogatását küldetésünk iránt, ha csatlakozik a Cube Club és a Cube Event Community szakértőiből. Csatlakozzon ahhoz a közösséghez, amelyben az Amazon Web Services és az Amazon.com vezérigazgatója, Andy Jassy, ​​a Dell Technologies alapítója és vezérigazgatója, Michael Dell, az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger és még sok más fényes és szakértő található.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply