A Twitter módosítja a fejlesztői megállapodást, és kitiltja a harmadik féltől származó ügyfeleket

1
A Twitter módosítja a fejlesztői megállapodást, és kitiltja a harmadik féltől származó ügyfeleket

Néhány nappal azután, hogy a külső szolgáltatásokat megszakította az alkalmazásprogramozási felületéhez való hozzáféréstől, a Twitter Inc. a mai napon frissítette fejlesztői megállapodását, és hivatalosan betiltotta a külső Twitter-klienseket.

A Twitter API-ra támaszkodó harmadik felek szolgáltatásairól először már múlt csütörtökön számoltak be, hogy problémák merültek fel. A Twitter akkor azt állította korábban a héten hogy „régóta érvényes API-szabályokat kényszerít ki”, de nem nevezte meg a konkrét szabályokat. A mai naptól kezdve a fejlesztői megállapodás kifejezetten tiltja a külső Twitter-klienseket.

„Ön nem fogja és nem kísérelheti meg (és nem engedi meg másoknak), hogy… felhasználja vagy hozzáférjen a Licencbeadott anyagokhoz a Twitter Alkalmazások helyettesítő vagy hasonló szolgáltatásának vagy termékének létrehozására vagy létrehozására” – írja a fejlesztői megállapodás. most olvassa.

A Twitter már régóta szeretet-gyűlölet kapcsolatban áll harmadik féltől származó alkalmazásszolgáltatókkal, jóval azelőtt, hogy Elon Musk átvette volna a céget. A Twitterhez hozzáférést biztosító alkalmazások létfontosságúak voltak a cég számára a kezdeti időszakban, olyan szolgáltatásokhoz és funkciókhoz való hozzáférést biztosítva, amelyek eredetileg nem voltak elérhetők a platformon.

Tovább 2023-ra, és Musk, miután tavaly átvette a céget, továbbra is jelentős változtatásokat hajt végre a szolgáltatáson, beleértve a költségek csökkentését és a bevétel maximalizálását. A Twitter ellenőrzése alól kikerült, a harmadik féltől származó alkalmazások többek között nem jelenítettek meg Twitter-hirdetéseket, ami a cég elsődleges bevételi forrása. A hozzáférés korlátozásával Musk arra kényszeríti a felhasználókat, hogy csak hirdetéseket megjelenítő alkalmazásokon keresztül lépjenek kapcsolatba a Twitterrel.

A változás által érintettek között a Twitter-alapú, a The Iconfactory Inc. ügyfele, amely az első Twitter asztali alkalmazást és az egyik első Twitter iOS-alkalmazást kínálta. Ez alkotta meg a „tweet” kifejezést a Twitteren közzétett bejegyzések leírására.

Míg a harmadik féltől származó Twitter-kliensek csendesen belemennek az éjszakába, a Twitter ma bejelentette a Twitter Blue for Android-ot is, egy hónappal azután, hogy a szolgáltatást először elérhetővé tették az interneten és iOS-en. A szolgáltatás havi 11 dollárba kerül, ami több, mint a Twitter webhelye által kínált havi 8 dollár, mivel a Google LLC csökkenti az összes Android-alkalmazás-tranzakciót.

A szolgáltatás kék pipát, hosszabb videók támogatását és a tweetek szerkesztésének tesztelését kínálja, alapján 9to5Google. A kék ügyfelek tweetjeik prioritást élveznek a válaszokban, említésekben és keresésekben.

Fotó: Unsplash

Mutassa támogatását küldetésünk iránt, ha csatlakozik a Cube Club és a Cube Event Community szakértőiből. Csatlakozzon ahhoz a közösséghez, amelyben az Amazon Web Services és az Amazon.com vezérigazgatója, Andy Jassy, ​​a Dell Technologies alapítója és vezérigazgatója, Michael Dell, az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger és még sok más fényes és szakértő található.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply