Az Amazon ételszállítási partnerséget kötött a Just Eat Takeaway vállalattal

0
Az Amazon ételszállítási partnerséget kötött a Just Eat Takeaway vállalattal

Az Amazon.com Inc. ma bejelentett partnerség a Just Eat Takeaway.com NV-vel, egy tőzsdén jegyzett társasággal, amely több mint fél tucat ételszállítási platformot üzemeltet.

A partnerség a Just Eat Takeaway Grubhub leányvállalatára összpontosít. Grubhub, amely a cég részévé vált a 7,3 milliárd dolláros felvásárlás tavaly az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb ételszállítási platformját üzemelteti. Olyan szolgáltatásokkal versenyez, mint az Uber Technologies Inc. Uber Eats.

A Grubhub a Grubhub+ nevű előfizetéses szolgáltatást kínálja, amely számos vásárlás esetén elengedi a szállítási díjat. A szolgáltatás más típusú kedvezményeket is kínál. Az Amazonnal újonnan bejelentett partnerségnek köszönhetően a Grubhub+ az Amazon Prime tagsági programján keresztül válik elérhetővé.

A Prime-előfizetéssel rendelkező felhasználók egyéves ingyenes hozzáférést kapnak a Grubhub+-hoz – közölték a cégek. Az integráció számos éttermi rendelés esetén elengedi a szállítási díjakat, valamint hozzáférést biztosít a Grubhub+ által kínált egyéb kedvezményekhez.

Az Amazon és a Just Eat Takeaway együttműködése más összetevőket is tartalmaz. Az Amazon megkapja a lehetőséget, hogy 2%-os részesedést vásároljon a Grubhubban, és további 13%-os részesedést vásárolhat, ha bizonyos teljesítményfeltételek teljesülnek. A Just Eat Takeaway szerint ezek a feltételek főként a „kereskedelmi megállapodáson keresztül szállított új fogyasztók számára” vonatkoznak.

A Just Eat Takeaway arra számít, hogy a partnerség elősegíti a Grubhub+ előfizetéses szolgáltatás fogyasztói elterjedését. Ezenkívül a vállalat azt tervezi, hogy a partnerség jövőre a Grubhub bevételeit és cash-flow-ját fogja növelni.

A partnerség néhány hónappal a Just Eat Takeaway után jön létre bejelentett azt tervezi, hogy megvizsgálja a Grubhub eladását. A cég ma bejelentette, hogy továbbra is vizsgálja a leányvállalat részleges vagy teljes eladását.

Adam DeWitt, a Grubhub vezérigazgatója elmondta, hogy az ügylet a vállalat üzleti tevékenységének bővítésének egyik módja. „Az Amazon újradefiniálta a kényelmet a Prime-mal, és biztosak vagyunk benne, hogy ez az ajánlat sok új vendéglőt fog megismerni a Grubhub+ értékével, miközben több üzletet hoz éttermi partnereinknek és sofőreinknek” – mondta.

Az Amazon korábban tintával készített hasonlót partnerség a Deliveroo néven üzleti tevékenységet folytató Roofoods Ltd.-vel. A Deliveroo a Deliveroo Plus nevű előfizetéses szolgáltatást kínálja platformja részeként, amely számos vásárlás esetén elengedi a szállítási díjat. Tavaly a Prime-tagok az Egyesült Királyságban és Írországban egy évre ingyenes hozzáférést kaptak az előfizetési szolgáltatáshoz.

A Prime tagsági program az Amazon növekedési stratégiájának fontos eleme az e-kereskedelmi piacon. Az ingyenes kiszállítást, kedvezményeket és egyéb kedvezményeket kínáló programot használó fogyasztók száma 2020 januárjában meghaladta a 150 milliót, elérte 200 millió fogyasztóval kevesebb, mint egy évvel később.

Fotó: Amazon

Mutasson támogatást küldetésünk iránt, ha csatlakozik a Cube Club és a Cube Event Community szakértőiből. Csatlakozzon ahhoz a közösséghez, amelyben az Amazon Web Services és az Amazon.com vezérigazgatója, Andy Jassy, ​​a Dell Technologies alapítója és vezérigazgatója, Michael Dell, az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger és még sok más fényes és szakértő található.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply