Az Amazon új eszközöket mutat be az Alexa fejlesztői számára

0
Az Amazon új eszközöket mutat be az Alexa fejlesztői számára

Az Amazon.com Inc. olyan szoftvereszközöket mutatott be, amelyek segítségével a fejlesztők könnyebben kiterjeszthetik Alexa hangasszisztensének képességeit új felhasználási esetekre.

Az eszközök a magukévá tették bemutatkozás ma a cég Alexa Live 2022 rendezvényén.

Az Amazon lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy kibővítsék a hangasszisztens beépített funkcióit Alexa-készségként ismert bővítmények kiépítésével. Egy okos háztartási készüléket gyártó például létrehozhat egy olyan képességet, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy módosítsák eszközei konfigurációs beállításait. Az ilyen, harmadik féltől származó szoftverfunkciók leegyszerűsítik az ügyfélélményt, és versenyképesebbé teszik az Alexát a folyamat során.

Az Amazon ma bemutatott eszközei közül sok az Alexa készségek fejlesztésének megkönnyítésére összpontosít.

Mielőtt egy új Alexa-készséget kiadnának, a fejlesztőknek tesztelniük kell, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy minden a tervezett módon működik. Az Amazon olyan eszközöket vezet be, amelyek leegyszerűsítik a szoftvertesztelési munkafolyamatot. Sőt, a fejlesztők lehetőséget kapnak arra, hogy ugyanazon funkció több verzióját is teszteljék felhasználóikkal. Egy elektronikai gyártó például tesztelheti Alexa-készségének több változatát, hogy megállapítsa, melyik a leghatékonyabb a termékvásárlás ösztönzésére.

Egy másik újdonság az Amazon fejlesztőeszköz-kínálatában a Skill Quality Coach. A cég szerint az eszköz automatikusan ajánlásokat generál arra vonatkozóan, hogy a fejlesztők hogyan javíthatják a kódjukat.

Az Alexa készségek általában egyetlen művelet vagy egy szűk feladatsor végrehajtására összpontosítanak. A fejlettebb funkciókat igénylő felhasználók számára az Amazon egy Alexa Routines nevű képességet biztosít, amely több készség összekapcsolására képes egy összetett műveletsor végrehajtásához. Az Amazon most a fejlesztők számára is elérhetővé teszi az Amazon Rutinokat.

Korábban a felhasználóknak önkiszolgáló alapon kellett összekapcsolniuk a készségeiket. A mai frissítés lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy előre csomagolt Alexa rutinokat hozzanak létre, amelyeket nem kell manuálisan összeállítaniuk a felhasználóknak. A vállalat azt reméli, hogy a funkció kényelmesebbé tétele több fogyasztót ösztönöz majd a használatára.

Az Alexa Rutinok növekvő elterjedése mellett az Amazon azt is reméli, hogy a mai frissítések több fogyasztót ösztönöznek majd arra, hogy a hangasszisztenst használják online vásárláshoz. Ennek érdekében a vállalat számos új eszközt vezet be az Alexa készségeinek e-kereskedelmi funkciókkal való felszereléséhez.

Az újonnan bevezetett Alexa Shopping Kit megkönnyíti a fejlesztők számára olyan készségek kialakítását, amelyek lehetővé teszik a fogyasztók számára a termékek megtalálását, kutatását és megvásárlását. Az eszköz az Alexa Skill Deals nevű kiegészítő képességgel együtt kerül bevezetésre. Az Amazon szerint az Alexa Skill Deals lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy egy felhőalapú felügyeleti konzolon keresztül kedvezményeket alkalmazzanak a készségszintű vásárlásokhoz.

Az Alexa nemcsak Amazon eszközökkel érhető el, hanem harmadik féltől származó hardvertermékek széles és egyre növekvő skálája is, a termosztátoktól a robotporszívókig. Ennek eredményeként a harmadik féltől származó hardvergyártók támogatása kiemelt prioritás az Amazon terméktervében.

Az Amazon megkönnyíti a hardvergyártók számára, hogy további hangasszisztensekkel láthassák el Alexa-alapú eszközeiket. A cég szerint az elképzelés az, hogy minden ügyfélkérést az asszisztenshez irányítsanak, aki hatékonyabban tudja feldolgozni. Az Amazon emellett az okosotthonok piacára összpontosító funkciókat is bevezet, amelyek leegyszerűsítik a beállítások és egyéb adatok szinkronizálását az Alexa-kompatibilis eszközök között.

Az Amazon ma az új fejlesztői eszközök bemutatásával összefüggésben nyilvánosságra hozta, hogy világszerte több százmillió Alexa-kompatibilis eszköz létezik. Ezen eszközök nagy részét külső gyártók gyártották. A vállalat szerint az Alexa multimodális eszközök – például személyi számítógépek, okostévék és táblagépek – ügyfélköre 2020 óta csaknem megháromszorozódott.

Fotó: Amazon

Mutassa támogatását küldetésünk iránt, ha csatlakozik a Cube Club és a Cube Event Community szakértőiből. Csatlakozzon ahhoz a közösséghez, amelyben az Amazon Web Services és az Amazon.com vezérigazgatója, Andy Jassy, ​​a Dell Technologies alapítója és vezérigazgatója, Michael Dell, az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger és még sok más fényes és szakértő található.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply