Az Anthropic AI-kutató cég 580 millió dolláros támogatást gyűjtött össze

1
Az Anthropic AI-kutató cég 580 millió dolláros támogatást gyűjtött össze

Az Anthropic mesterséges intelligencia kutató cég ma bejelentett hogy munkája támogatására 580 millió dolláros finanszírozási kört gyűjtött össze.

A B sorozatot Sam Bankman-Fried, az FTX Trading Ltd. kriptovaluta tőzsde alapítója és vezérigazgatója vezette. Caroline Ellison, Jim McClave, Nishad Singh, Jaan Tallinn és a Center for Emerging Risk Research is részt vett.

Az Anthropicot Dario Amodei és Daniela Amodei testvérek vezetik, akik az OpenAI LLC AI-kutatólaboratórium alelnökei voltak a vállalat 2020-as elindítása előtt. Az Anthropic 40 fős csapata jobb neurális hálózatok építésének módjait kutatja. A cég erőfeszítései több tudományos dolgozatot készítettek a két évvel ezelőtti indulás óta.

Az Anthropic egyik fő fókuszterülete az AI biztonsága. A vállalat olyan módszereket fejleszt ki, amelyekkel nagyszabású mesterséges intelligencia modelleket lehet kifejleszteni, amelyek jobb biztosítékokkal rendelkeznek, és lehetővé teszik e biztosítékok hatékonyságának ellenőrzését. Ezenkívül a vállalat kutatja a gépi tanulás fejlődésének társadalmi hatásait.

Egy másik kutatási terület, amelyet az Anthropic prioritásként kezel, a léptékezési törvények területe. Az ezen a területen végzett munkája részeként a vállalat azt vizsgálja, hogyan kapcsolódnak össze olyan tényezők, mint az AI-modell konfigurálása, teljesítménye és az AI által feldolgozott adatok. Az Anthropic az általa talált mintákat arra használja, hogy hatékonyabb módszereket találjon a neurális hálózatok képzésére.

„Ezzel az adománygyűjtéssel a gépi tanulási rendszerek kiszámítható skálázási tulajdonságait fogjuk megvizsgálni, miközben alaposan megvizsgáljuk, hogy a képességek és a biztonsági problémák milyen előre nem látható módon jelenhetnek meg nagy léptékben” – mondta az Anthropic társalapítója és vezérigazgatója, Dario Amodei. . „Erőteljes kezdeti előrelépést értünk el az AI-rendszerek viselkedésének megértésében és irányításában, és fokozatosan összeállítjuk azokat az alkatrészeket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy használható, integrált AI-rendszereket hozzunk létre, amelyek a társadalom javát szolgálják.”

Az Anthropic az új finanszírozási kör felhasználásával létszámbővítést tervez. Ennek részeként a vállalat csapatokat és partnerségeket hoz létre, amelyek célja az új AI-modellek politikai és társadalmi hatásainak kutatása.

„Most, hogy felépítettük a szervezetet, arra összpontosítunk, hogy az Anthropic rendelkezzen megfelelő kultúrával és irányítással ahhoz, hogy továbbra is felelősségteljesen feltárja és fejlessze a biztonságos mesterségesintelligencia-rendszereket a méretezés során” – mondta az Anthropic társalapítója és elnöke, Daniela Amodei.

Az Anthropic a finanszírozást további technológiai infrastruktúra kiépítésére is felhasználja, amely segíti csapatát a számításigényes neurális hálózatok kutatásában.

Új neurális hálózatok fejlesztése jelentős mennyiségű hardvert igényelhet. Az OpenAI például AI modelleket épít a segítségével szuperszámítógép A Microsoft Corp. Azure felhőplatformja tárolja, amely 10 000 grafikus kártyát és 285 000 központi processzormagot tartalmaz. A Microsoft szerint a rendszer 2020-as bejelentésekor a világ öt leggyorsabb szuperszámítógépe közé került.

Fénykép: Unsplash

Mutasson támogatást küldetésünk iránt, ha csatlakozik a Cube Club és a Cube Event Community szakértőiből. Csatlakozzon ahhoz a közösséghez, amelyben az Amazon Web Services és az Amazon.com vezérigazgatója, Andy Jassy, ​​a Dell Technologies alapítója és vezérigazgatója, Michael Dell, az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger és még sok más fényes és szakértő található.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply