Az Apple állítólag egyedi kijelzőket fejleszt eszközeihez

1
Az Apple állítólag egyedi kijelzőket fejleszt eszközeihez

Egy új jelentés szerint az Apple Inc. egyedi kijelzőket tervez készülékeihez és okosóráihoz.

Bloomberg jelentették kedd végén, hogy az egyedi kijelzők a piacon elérhető legújabb és legfejlettebb képernyőtechnológián, a microLED pixeleken alapulnak majd. A technológiát még nem használják széles körben a mobiliparban. A mai napig a hardvergyártók, például a Samsung Electronics Co. Ltd., korlátozott számú csúcskategóriás tévében alkalmazták a microLED-t.

A szabványos LED-kijelző egy háttérvilágításként ismert komponenst tartalmaz, amely megvilágítja a képpontjait. Általában a háttérvilágítást fénykibocsátó diódákból álló rétegként valósítják meg a pixelek mögött. Néhány száz vagy ezer pixelenként egy dióda jut.

A állítólag az Apple egyedi kijelzőit működtető microLED technológia más kialakítású. A technológia fénykibocsátó diódákat is tartalmaz, de ezek lényegesen kisebbek, mint a szabványos LED-kijelzők. Ennek eredményeként a diódák pixelként használhatók, ami szükségtelenné teszi a képernyő háttérvilágítását és a pixeleket két különálló komponensként.

Az Apple legújabb iPhone-jaiban található OLED kijelző technológia hasonló koncepción alapul. A microLED-ek azonban világosabbak és kevesebb energiát fogyasztanak. Ezenkívül úgy gondolják, hogy a technológia kevésbé hajlamos a képernyő beégésének nevezett gyakori meghibásodásokra.

A Bloomberg által idézett források szerint az Apple egyedi microLED-kijelzőinek jelenlegi prototípusai „olyan megjelenést kölcsönöznek a tartalomnak, mintha az üveg tetejére festették volna”. Ezenkívül a kijelzők állítólag megkönnyítik a tartalom szögből történő megtekintését.

Az Apple a kaliforniai Santa Clarában és a tajvani gyártóüzemeket állított fel a kijelzők tesztverzióinak gyártására. Állítólag a tömeggyártást külső beszállítóra bízzák a termékfejlesztés befejezése után.

Úgy gondolják, hogy az első olyan Apple-eszköz, amely egyedi microLED-kijelzőkkel rendelkezik, 2024-ben vagy 2025-ben kerülhet forgalomba. Kezdetben a vállalat várhatóan beépíti a technológiát a csúcskategóriás Apple Watch-okba. Állítólag az egyedi kijelzők is bekerülnek majd az iPhone-kínálatba és a sorban további eszközökbe.

Az Apple kijelzőfejlesztési erőfeszítéseiről szóló jelentés néhány nappal azután jelent meg, hogy kiderült, hogy a cég igen tervezés egyedi Wi-Fi és Bluetooth chip az eszközeihez. A chip szállítása a hírek szerint 2025-ben kezdődhet meg.

Alkatrészfejlesztési erőfeszítései részeként az Apple egy egyedi mobilmodem tervezésén is dolgozik. A mobil modem egy chip, amellyel a készülékek vezeték nélküli hálózatokhoz csatlakoznak. Az Apple jelenleg a Qualcomm Inc.-től szerzi be ezeket a chipeket, de a hírek szerint 2024 végén vagy 2025 elején áttérhet egy belső tervezésű modulra.

Fénykép: Unsplash

Mutassa támogatását küldetésünk iránt, ha csatlakozik a Cube Club és a Cube Event Community szakértőiből. Csatlakozzon ahhoz a közösséghez, amelyben az Amazon Web Services és az Amazon.com vezérigazgatója, Andy Jassy, ​​a Dell Technologies alapítója és vezérigazgatója, Michael Dell, az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger és még sok más fényes és szakértő található.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply