Az Apple állítólag elhalasztja a vegyes valósággal rendelkező headset piacra dobását, és lemondja az iPhone SE 4-et

2
Az Apple állítólag elhalasztja a vegyes valósággal rendelkező headset piacra dobását, és lemondja az iPhone SE 4-et

Az Apple Inc. állítólag elhalasztja vegyes valósággal rendelkező headsetjének piacra dobását, és jövőre nem mutat be új iPhone SE készüléket, ahogy azt eredetileg várták.

MacRumors jelentették a vállalat terméktervének módosításai ma és csütörtökön későn, Ming-Chi Kuo elismert iparági elemzőjére hivatkozva.

Tavaly júniusban volt jelentették hogy az Apple ebben a hónapban tervezte bemutatni vegyes valósággal rendelkező fejhallgatóját. Kuo csütörtökön kijelentette, hogy az iPhone gyártó a termékfejlesztési késések miatt elhalasztja a bejelentést. A késések a hírek szerint az eszköz szoftverével és mechanikai alkatrészeivel kapcsolatos technikai problémák következményei.

Kuo szerint az Apple most azt tervezi, hogy egy tavaszi termékrendezvényen vagy a WWDC fejlesztői konferenciáján, amelyet általában júniusban tartanak, bemutatja vegyes valósággal rendelkező headsetejét. A készülék tömeggyártása várhatóan a második vagy harmadik negyedévben kezdődik meg.

Az Apple vegyes valóságú headsetje lesz állítólag képes legyen iOS-alkalmazások futtatására. A készüléket állítólag két processzor hajtja: egy chip-alapú rendszer és egy képjel-feldolgozó, amely a renderelési feladatok felgyorsítását szolgálja. Úgy gondolják, hogy mindkét chipet öt nanométeres gyártási eljárással állítják elő.

A headset várhatóan két belső objektívvel rendelkezik 4K felbontással, ami 3840 x 2160 pixelnek felel meg. A fejhallgatóba épített kompakt motorok állítólag beállítják az objektívek szögét a felhasználói élmény optimalizálása érdekében. A készülék alváza pedig állítólag alumíniumból, üvegből és szénszálból készült.

Úgy gondolják, hogy az Apple már több ezer prototípus headsetet állított össze a termékfejlesztési folyamat részeként. A fejhallgató várhatóan 3000 dolláros vagy még ennél is magasabb árat fog viselni, amikor az év végén megjelenik.

Korábban úgy vélték, hogy az Apple terméktervében a belépő szintű iPhone SE készülék új verziója is szerepel. Azonban a MacRumors ma idézett Kuo azt mondta, hogy a cég törölte az eszközt. Eredetileg az iPhone SE 4 megjelenését idén vagy jövőre tervezték.

A törlés késleltetheti az Apple modemchip-fejlesztési erőfeszítéseit. Jelenleg az Apple a Qualcomm Inc.-re támaszkodik a modemek beszerzésében, amelyeket a készülékei a vezeték nélküli kapcsolatok létrehozásához használnak. Az iPhone gyártó végül azt reméli, hogy a Qualcomm szilíciumot belső fejlesztésű chipekre cseréli.

Kuo elmondása szerint az Apple azt tervezte, hogy az első egyedi modem chipjét a most törölt iPhone SE 4 részeként teszi elérhetővé. A cég a készüléket a modem teljesítményének tesztelésére tervezte. Kuo úgy véli, hogy az eszköz törlése „jelentősen megnöveli” annak esélyét, hogy az Apple 2024-es iPhone-kínálatában Qualcomm modemek jelenjenek meg.

Qualcomm debütált legújabb modem chipje, a Snapdragon X70 tavaly februárban. Beépített mesterséges intelligencia algoritmusokat használ a hálózati kapcsolatok optimalizálására. A Qualcomm szerint a chip akár 10 gigabit/másodperc letöltési sebességet is tud biztosítani az 5G hálózatokhoz csatlakozó eszközök számára.

Fénykép: Pixabay

Mutassa támogatását küldetésünk iránt, ha csatlakozik a Cube Club és a Cube Event Community szakértőiből. Csatlakozzon ahhoz a közösséghez, amelyben az Amazon Web Services és az Amazon.com vezérigazgatója, Andy Jassy, ​​a Dell Technologies alapítója és vezérigazgatója, Michael Dell, az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger és még sok más fényes és szakértő található.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply