Az Apple bemutatta az iPhone 14-et, az új AirPod Pro-t, az Apple Watch 8-at és az A16 Bionic chipet

0
Az Apple bemutatta az iPhone 14-et, az új AirPod Pro-t, az Apple Watch 8-at és az A16 Bionic chipet

A mai nagyszabású „Far Out” termékrendezvényen az Apple Inc. bejelentette az A16 Bionic chipet, a már amúgy is nagy teljesítményű A15 Bionic utódját, amely az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max meghajtására szolgál.

Az erősebb mobil chip mellett az Apple bejelentette a régóta várt iPhone 14-et és iPhone 14 Plus-t is, amelyeket az A15 hajt, valamint az Apple Watches új termékcsaládját és az AirPods Pro következő generációját.

A16 Bionic chip

Az utolsó mobil szilíciumchip közvetlen utódja, az A16 Bionic több tranzisztort tartalmaz 16 milliárddal, és 14 nanométeres eljárással gyártják, ez az első chip ebben a folyamatban az Apple-től. Elődjéhez hasonlóan a telefonon történő gépi tanuláshoz szükséges komponensekkel készült, hogy felgyorsítsa az iOS funkcióit, valamint javítsa a grafikát és a képeket.

Az Apple azt állítja, hogy a hatmagos központi feldolgozó egység, amely két teljesítménymagot és négy nagy hatékonyságú magot tartalmaz, kevesebb mint egyharmadát használja ki a versenytársak teljesítményének. Ötmagos grafikus feldolgozóegységgel és 16 magos neurális motorral is büszkélkedhet a gépi tanulási feladatokhoz. A kijelzőtechnológia határainak feszegetése érdekében új kijelzőmotorral rendelkezik, amely képes új, magas csúcsfényerőt, élsimítást, mindig bekapcsolt kijelzőtechnológiát és 1 hertzes frissítési gyakoriságot biztosítani.

A chip egy egyedi jelfeldolgozó processzorral is rendelkezik, amelyet az új iPhone 14 Pro kamerarendszerének táplálására terveztek. A jelfeldolgozó processzor és a chip többi képességének kombinálásával több mint 4 billió művelet elvégzésére képes fotónként.

iPhone 14 Pro és iPhone Pro Max

Az új iPhone 14 Pro az iPhone 14 Pro Max pedig azt a rettegett „bevágást”, ahol a kamerák ülnek, és új, pirula alakú dizájnfunkcióvá varázsolja. Az Apple „Dinamikus szigetnek” nevezi, amely új módot tesz lehetővé az emberek számára a telefonnal való interakcióban.

A két telefon 6,1 hüvelykes, illetve 6,7 hüvelykes méretben érhető el, és mindkét modell kiváló minőségű Super Retina XDR kijelzőkkel rendelkezik ProMotion funkcióval a zökkenőmentes vizuális élmény érdekében. A képernyők ezenkívül az iPhone-on először tartalmazzák az Always-On display technológiát, amely lehetővé teszi az 1 Hz-es frissítési gyakoriságot energiatakarékos technológiával a motorháztető alatt, miközben továbbra is fényes képernyőt tesz lehetővé kültéren, akár 2000 „nit” vagy kétszer annyit. fényes, mint az iPhone 13 Pro.

A dinamikus sziget funkció a korábban „bevágásnak” nevezett funkciót veszi át, amely a képernyő fekete része volt, amely az előlapi szelfikamerákat és érzékelőket tartalmazza, és olyasmivé alakítja át, amely a kijelző részévé válhat. Ennek eredményeként ez már nem csak egy üres hely, hanem fontos információkat is tartalmazhat – például értesítéseket, az AirPod akkumulátorának töltöttségét, a Lyft-fuvar érkezésének becsült idejét vagy más fontos információkat.

Az új Pro és Pro Max telefonok egy új, erősebb kamerarendszert is tartalmaznak, amit az Apple Photonic Engine-nek hív. Az új A16 Bionic chip hardver és szoftver közötti mélyreható integrációjával a felhasználók sokkal jobb fényképeket kaphatnak, mint korábban. Az új Pro termékcsalád egy 48 megapixeles fő kamerát tartalmaz négy pixeles érzékelővel és négy pixeles optikai képstabilizátorral. Ez azt jelenti, hogy gyenge fényviszonyok mellett négy képpont egybeolvasztható, ami nagy pontosságú, gyenge fényviszonyok melletti rögzítést eredményez 12 megapixeles felbontásban.

Az iPhone 14 Pro sorozat immár továbbfejlesztett biztonsági funkciókat is tartalmaz, amelyek vészhelyzeti segítséget nyújtanak, amikor a legnagyobb szükség van rá.

A telefon kétmagos gyorsulásmérővel és nagy dinamikus tartományú giroszkóppal rendelkezik ütközésészleléssel, amely képes észlelni egy súlyos autóbalesetet, és automatikusan hívja a segélyszolgálatokat, ha a felhasználó eszméletét veszti. Ezek a funkciók más, már meglévő alkatrészekre épülnek, mint például a barométer, amely azt is érzékeli, hogy a légzsák kioldódott-e, és a mikrofon, amely képes meghatározni, hogy hangos zajok is kísérték-e a hirtelen sebességváltozást, például egy balesetnél.

A felállás mostantól azt is lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy sürgősségi SOS segítségével kapcsolódjanak műholdakhoz egyéni komponensek használatával, amikor a felhasználó a WiFi vagy a mobilhálózat hatótávolságán kívül tartózkodik. Mivel a műholdak mozgó célpontok az égen, és szabad szemmel nem láthatók, a felhasználó számára nehéz lehet ténylegesen egyre irányítani a telefonját, ezért a telefonban található szoftver segíti a felhasználót a célzásban és a csatlakozásban. Az alkalmazás ezután előre betölti a kérdéseket a segélyszolgálatok helyzetének felméréséhez. Ez a szolgáltatás novemberben érkezik ezekre az eszközökre az Egyesült Államokban és Kanadában, és két évig ingyenes lesz.

Az iPhone 14 Pro ára 999 dollár, az iPhone 14 Pro Max pedig 1099 dollár. Mindkét telefon szeptember 9-én lesz előrendelhető, és szeptember 16-án, pénteken kerül kiszállításra.

A drágább fogyasztói modellek mellett az Apple bemutatta az Apple iPhone 14-et és az iPhone 14 Plus-t is, amelyek A15 Bionic chipen futnak, de 6,1 hüvelykes, illetve 6,7 hüvelykes képernyőn azonos méretűek. Hasonlóan ugyanazokkal az új biztonsági funkciókkal rendelkeznek, beépített ütközésérzékelővel és vészhelyzeti SOS-sel.

Az iPhone 14 799 dollárba kerül, az iPhone 14 Plus pedig 899 dollárba kerül. Mindkét telefon előrendelhető szeptember 9-én, és szeptember 16-án kerül kiszállításra.

Apple Watch Series 8 és Apple Watch Ultra

Az Apple Watch termékcsalád iránti elkötelezettségét folytatva az Apple bemutatta a Apple Watch Series 8 és Apple Watch SEamelyek teljesítményjavításokat, új érzékelőket és biztonsági innovációkat tartalmaznak, amelyeket fent az új iPhone-okban mutattak be.

A 8-as sorozat ugyanarra a funkciókészletre épül, mint az Always-On Retina kijelző, valamint egy repedésálló elülső kristály. 18 órás akkumulátor-üzemidővel is rendelkezik. Ez akár 36 órára meghosszabbítható egy iPhone jelenléte mellett, egy új, alacsony fogyasztású móddal. Ez az új mód letiltja az érzékelőket és korlátozza a funkciókat, beleértve a Retina kijelzőt, az edzéseket, az egészségügyi értesítéseket és még sok mást.

A Series 8 biztonsági funkciói közé tartozik az iPhone 14-ben található ütközésészlelés. Ugyanazt a gyorsulásmérőt és giroszkóp-érzékelőt használja annak észlelésére, ha a felhasználó katasztrofális ütközésben volt része. Egy gépi tanulási algoritmus segítségével az Apple mérnökei számos összeomlásból származó adatok alapján határozták meg, mi történhetett – beleértve a különböző típusú mozgásadatokat is –, és ha a felhasználó 10 másodperces visszaszámláláson belül nem válaszol, tárcsázza a segélyszolgálatot.

Apple Watch Ultra az Apple Watch rendkívül strapabíró változata, amelyet a szabadban és a kalandra terveztek. Ennek az elvárásnak megfelelően egy 49 milliméteres titán héjba van burkolva, lapos zafír elülső kristály kerettel, amely elbírja a verést. Akkumulátora is 36 órát bír, ami alacsony fogyasztás mellett akár 60 órát is elérhet.

„A világ minden tájáról érkező felfedezők és sportolók ihlette az Apple Watch egy teljesen új kategóriáját, amelyet új és extrém környezetekhez terveztek – ez az eddigi legmasszívabb és legképességesebb Apple Watch” – mondta Jeff Williams, az Apple operatív igazgatója.

A masszívabb dizájn mellett egy nagy, élénk narancssárga „akciógomb” is van az oldalán, amelyet nehéz kihagyni. Könnyen testreszabható az óra kezelőfelületén belüli használatra, így azonnali hozzáférést biztosít az olyan funkciókhoz, mint az edzések, az iránytű útpontjai, a visszalépés és még sok más.

Az Ultra három beépített mikrofonnal is rendelkezik intelligens „sugárformáló” technológiával, amelyek az Apple szerint kristálytiszta hanghívást biztosítanak még a legzordabb kültéri körülmények között is. Ez azt jelenti, hogy még ha fúj a szél vagy esik az eső, az emberek akkor is tisztán hallják a hívást. Az Ultra szélzaj-szűrő algoritmusokat is használ a hangminőség további javítása érdekében.

Ezenkívül tartalmaz egy nagy teljesítményű Compass alkalmazást, amely globális helymeghatározás segítségével képes útpontokat hozzáadni és nyomon követni az útvonalat a felhasználó mozgása során. Az akciógomb megnyomásával egy útpontot lehet hozzáadni egy út mentén lévő érdekes pont megjelölésére, ami azt is jelenti, hogy kisebb a valószínűsége annak, hogy egy túrázó vagy felfedező eltéved a vadonban.

Az Ultra nagy hangszórót is tartalmaz, és ha a felfedezők elszakadnának a társaitól, akkor kiválthatnak egy vészhelyzetekre tervezett 86 decibeles szirénát, amely felhívja a figyelmet a helyükre. Egyedülálló hangzása egy univerzálisan elismert SOS-mintát utánoz, amely akár több órán keresztül is ismétlődik.

Az Apple Watch Series 8 ára 399 dollár, az alapvető funkciókat tartalmazó Apple Watch SE pedig 249 dollártól. Mindkét óra már ma megrendelhető, és szeptember 16-án érkezik a boltokba. Az Apple Watch Ultra 799 dollárért kapható, és kiszállításra kerül. szeptember 23-án.

Következő generációs AirPods Pro

A következő generáció AirPods Pro teljesen új hangkialakítást hoz a felhasználók fülébe egy új H2 chippel, amely lehetővé teszi a továbbfejlesztett aktív zajszűrést és az átlátszóság módot. Az új érintőképernyős kezelőszervekkel emellett teljesen új módot ad a felhasználóknak az AirPod-okkal való interakcióra.

Az AirPods Pro előző verzióját a H1 chip hajtotta, egy hangchip, amely kivételes hangteljesítményt nyújtott, de a H2-vel az Apple azt mondja, hogy új szintre emeli. A H2 erejét kihasználva az új AirPods Pro akár kétszer annyi környezeti zajt képes kiszűrni, mint az előző generáció.

Az AirPods Pro egy „adaptív transzparencia” nevű funkciót is kínál, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a fülükbe dugják őket, és továbbra is hallják a körülöttük lévő világot, ugyanakkor nem szenvednek hangos zajoktól. Az új H2 chip erejét felhasználva lehetővé teszi a készüléken belüli feldolgozást, hogy adaptívan csökkentse a hangos környezeti zajokat – például légkalapácsokat, zajosan elhaladó járműveket vagy akár koncerteket –, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy folytathassák életüket, és azt hallgathassák, amit akarnak. hallani, mint a zenét a fülükben.

A készülékek egy új típusú, személyre szabott térbeli hangot is tartalmaznak, amely figyelembe veszi, hogy mindenki vonásai (vagy jelen esetben az arcok, a koponyák és a fülek) más és más módon formálódnak. Ennek eredményeként mindenki másképp érzékeli a hangot a feje és a füle mérete és alakja alapján. Az iPhone-juk kamerájával a felhasználók beszkennelhetik magukat egy személyes profilba, majd az új H2 chip erejét használva személyre szabott térbeli hangélményt biztosítanak számukra, így az AirPods hangjai megfelelően követik a fej mozgását.

Az AirPods Pro most már rendelkezik egy „könnyű érintés” funkcióval, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a médialejátszás vezérlését másik eszköz használata nélkül. Például az AirPods szárának enyhe fel- vagy lehúzása növelheti vagy csökkentheti a hangerőt, vagy egy enyhe megnyomás leállíthatja vagy lejátszhatja a zenét, fogadhat egy telefonhívást és így tovább. Továbbfejlesztett bőrérzékelő érzékelőt használ, amely gyengéd mozdulatokat tesz lehetővé a száron.

Az új töltőtok egy „keress meg” funkcióval is rendelkezik, így ha a felhasználó rendelkezik ilyen funkcióval rendelkező telefonnal, meg tudja találni azt, ha elveszik a kanapéban vagy a pultra téved. A töltőtok egy beépített hangszóróval is rendelkezik, amely erősebb hangot képes kiadni, így még könnyebben megtalálhatja, ha egy halom ruha alatt van.

Az új AirPods Pro szeptember 9-től 249 dollárért rendelhető meg az Apple áruházból, és szeptember 23-án érkezik a boltokba.

Képek: Apple

Mutassa támogatását küldetésünk iránt, ha csatlakozik a Cube Club és a Cube Event Community szakértőiből. Csatlakozzon ahhoz a közösséghez, amelyben az Amazon Web Services és az Amazon.com vezérigazgatója, Andy Jassy, ​​a Dell Technologies alapítója és vezérigazgatója, Michael Dell, az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger és még sok más fényes és szakértő található.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply