Az Apple megtalálta a személyes adatok nyomon követését, még akkor is, ha azt mondja, hogy nem

1
Az Apple megtalálta a személyes adatok nyomon követését, még akkor is, ha azt mondja, hogy nem

Két iOS biztonsági kutató azt találta, hogy az Apple Inc. azon állítása, miszerint megvédi az iPhone felhasználók adatait a nyomon követéstől, nem minden, amit feltörtek.

Amint azt Tommy Mysk és Tala Haj Bakry kutatók vasárnap későn részletezték Twitteren, az Apple a „Direct Services Identifier” nevű jelölőt használja a felhasználók nyomon követésére. Amikor a felhasználók beállítják iPhone-jukat, az Apple megkérdezi őket, hogy szeretnének-e megosztani analitikai adatokat a vállalattal, hogy segítsenek „termékei és szolgáltatásai fejlesztésében”.

Azok a felhasználók, akik egyetértenek, ezután DSID-t kapnak az Apple-nél, azt állítva, hogy „az összegyűjtött adatok egyike sem azonosítja Önt személyesen”. Egy probléma azonban: ez az állítás nem pontos.

A kutatók azt találták, hogy a felhasználó iCloud-fiókjához rendelt DSID személyazonosításra alkalmas információkat tartalmaz, beleértve a nevét, e-mail címét és az iCloud-fiókjában található adatokat. Elméletük bizonyítására bebizonyították, hogy az Apple a DSID-t használja a DSID-fiókok egyedi azonosítására a személyes adatokkal közvetlenül a szám mellett.

Ugyanez az állítólagos névtelen DISD az Apple App Store-hoz is kapcsolódik, ami azt jelenti, hogy a részletes viselkedési információk, ugyanazok az információk, amelyeket az Apple állít, magánjellegűek, szintén megosztják az Apple-lel, és személyesen azonosíthatók.

„A DSID ismerete olyan, mintha tudná a nevét. Ez egytől egyig az ön személyazonosságát illetően” – Mysk mondta Gizmodo. „Minden részletes elemzés közvetlenül Önhöz kapcsolódik. És ez probléma, mert nincs mód a kikapcsolására.”

A megállapítás azután született, hogy korábban megállapította, hogy az Apple akkor is követi a felhasználókat, ha a követés ki van kapcsolva. Mysk és Bakry úgy találta, hogy az analitikai követés kikapcsolása és más adatvédelmi beállítások alkalmazása nem volt nyilvánvaló hatással az Apple adatgyűjtésére: a nyomon követés az adatvédelmi beállításoktól függetlenül megmaradt.

Van némi irónia abban, hogy az Apple még akkor is követi a felhasználókat, ha a felhasználók leiratkoznak. Az adatvédelemmel kapcsolatos rendszeres marketingüzenetei mellett az Apple vitában áll a Meta Platforms Inc.-vel ugyanezen adatok miatt.

Az iOS 14-ben végrehajtott változtatásokat az akkori Facebook néven ismert Meta erősen bírálta a múlt év végén, azzal az állítással, hogy az adatvédelmi változtatások „a profitról, nem pedig a magánéletről szóltak”. Az a tény, hogy az Apple látszólag kizárta magát ugyanazon szabályok alól, és továbbra is kinyeri az adatokat a felhasználóktól – még akkor is, ha leiratkoznak –, de nem engedi, hogy harmadik féltől származó alkalmazások hozzáférjenek hasonló adatokhoz, amikor a felhasználók beleegyeznek, versenyellenes üvöltések.

Az Apple jogi helyzetét végül bíróságon fogják tesztelni. Mysk és Bakry korábbi megállapítása, miszerint az Apple még akkor is követte a felhasználókat, amikor kikapcsolták a követést, a csoportos per.

Kép: Marine Joyce/Wikimedia Commons

Mutassa támogatását küldetésünk iránt, ha csatlakozik a Cube Club és a Cube Event Community szakértőiből. Csatlakozzon ahhoz a közösséghez, amelyben az Amazon Web Services és az Amazon.com vezérigazgatója, Andy Jassy, ​​a Dell Technologies alapítója és vezérigazgatója, Michael Dell, az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger és még sok más fényes és szakértő található.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply