Az AppLovin 20 milliárd dolláros ajánlatot tesz a Unity megvásárlására

0
Az AppLovin 20 milliárd dolláros ajánlatot tesz a Unity megvásárlására

Az AppLovin Corp., egy szoftvercég, amely ma segíti a fejlesztőket, hogy hirdetésekkel pénzt keressenek mobilalkalmazásaikkal ajánlatot tett hogy 20 milliárd dollárért megvásárolja a videojáték-specialista Unity Software Inc.-t.

Az ajánlat a Unity értékét részvényenként 58,85 dollárra értékeli. Ez 18%-os felárat jelent a társaság részvényeinek hétfői záróárához képest.

Palo Alto, a kaliforniai székhelyű AppLovin tavaly került tőzsdére. A cég felhőszolgáltatásokat nyújt, amelyek lehetővé teszik a mobilfejlesztők számára, hogy hirdetési felületeket értékesítsenek alkalmazásaikban márkák számára. Ezenkívül az AppLovin olyan eszközöket kínál, amelyek segítségével a fejlesztők növelhetik alkalmazásaik telepített bázisát és növelhetik hirdetési bevételeiket.

Az NYSE-ben jegyzett Unity olyan videojáték-motort biztosít, amely lehetővé teszi a szoftvercsapatok számára, hogy kevesebb munkával hozzanak létre videojátékokat, mint amennyit a feladat egyébként igényel. A Unity szoftvere bizonyos egyéb feladatok elvégzésére is alkalmas, mint például az ipari berendezések digitális ikerpárjainak létrehozása, amelyek segítenek a mérnököknek a műszaki problémák elhárításában. A cég generált 320,1 millió dollár bevétel az elmúlt negyedévben.

A 20 milliárd dolláros ajánlat kevesebb mint egy hónappal a Unity után érkezik bejelentett terveket egyesülni az AppLovin versenytárs ironSource Ltd-vel. Az egyesülés értéke 4,4 milliárd dollár. Az AppLovin kijelentette, hogy 20 milliárd dolláros ajánlatának jóváhagyása attól függ, hogy a Unity felmondja-e az ironSource-ügyletet.

Az AppLovin a tervezett felvásárlást teljes részvényre vonatkozó tranzakcióként strukturálta. A Unity törzsrészvények minden egyes forgalomban lévő részvényéért a Unity befektetők 1,152 részvényt kapnának az AppLovin A osztályú szavazati joggal rendelkező törzsrészvényeiből és 0,314 darab C osztályú szavazati joggal nem rendelkező törzsrészvényből. Az ügylet lezárultával a Unity befektetői 55%-os részesedéssel, valamint a szavazati jogok 49%-ával rendelkeznének az egyesült társaságban.

Az AppLovin ajánlata előírja, hogy a Unity vezérigazgatója, John Riccitiello továbbra is ugyanabban a pozícióban maradna az egyesült vállalatnál, míg az AppLovin vezérigazgatója, Adam Foroughi lesz az operatív vezérigazgató. A vezetői csapat többi tagja mindkét cég vezetőiből állna.

A Unity egyesítésével az AppLovin egy olyan integrált eszközkészletet szeretne létrehozni, amelyet a fejlesztők használhatnak videojátékok létrehozására és bevételszerzésére. A vállalat azzal érvel, hogy egy ilyen integrált eszköztár növelné a fejlesztők termelékenységét.

„A vezető megoldásaink és innovációink egységesítéséből adódó léptékből, amelyet csapataink kombinációjával érnénk el, arra számítunk, hogy a játékfejlesztők lesznek a legnagyobb haszonélvezők, mivel továbbra is ők vezetik a mobiljáték-szektort a növekedés következő szakaszába. – mondta Foroughi.

Az AppLovin becslései szerint az egyesült vállalat 2024 végére elérheti a 7 milliárd dolláros éves bevételt. Az AppLovin előrejelzése szerint az egyesült vállalat korrigált EBITDA-ja, vagyis a kamat, adó, értékcsökkenés és amortizáció előtti eredménye 3 milliárd dollárra nőhet ugyanebben a keretben. .

Az egyik oka annak, hogy az AppLovin a korrigált EBITDA növekedésére számít, mert az ügylet költségcsökkentési lehetőségeket teremtene.

Az AppLovin becslése szerint az akvizíció 500 millió dollár éves korrigált EBITDA szinergiát tesz lehetővé 2024 végéig. A vállalat várakozásai szerint ez a szám 2025 végére több mint 700 milliárd dollárra nő. Az AppLovin azt tervezi, hogy a szinergiákat a „gyorsított bevételi lehetőségek, a működési hatékonyság és a méretarányos előnyök kombinációja révén valósítja meg”.

AppLovin korábban szerzett A Twitter Inc. MoPub mobilhirdetési üzletága egy 1,05 milliárd dolláros üzletben, amely az év elején zárult le. A MoPub egy felhőszolgáltatást fejlesztett ki, amelynek célja, hogy segítse a fejlesztőket, hogy hirdetésekkel pénzt keressenek alkalmazásaikból. Az akvizíció óta az AppLovin integrálta a szolgáltatást a MAX mobilhirdetési platformjába.

Kép: AppLovin

Mutassa támogatását küldetésünk iránt, ha csatlakozik a Cube Club és a Cube Event Community szakértőiből. Csatlakozzon ahhoz a közösséghez, amelyben az Amazon Web Services és az Amazon.com vezérigazgatója, Andy Jassy, ​​a Dell Technologies alapítója és vezérigazgatója, Michael Dell, az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger és még sok más fényes és szakértő található.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply