Az AWS bemutatja az Amazon CodeWhisperert és az új szintetikus adatátviteli képességeket

0
Az AWS bemutatja az Amazon CodeWhisperert és az új szintetikus adatátviteli képességeket

Az Amazon Web Services Inc. új képességekkel bővíti felhőplatformját, amelyek segítségével a fejlesztők hatékonyabban írhatnak kódot, és képzési adatkészleteket generálhatnak mesterséges intelligencia-projektjeikhez.

A képességek ma debütáltak a Las Vegas-i Amazon re:MARS 2022 kiállításon.

AI-alapú kódolási asszisztens

Az AWS felhőportfóliójának első kiegészítése az Amazon CodeWhisperer nevű szolgáltatás, jelenleg előzetes verzióban, amely mesterséges intelligenciát használ a szoftverkód automatikus generálására. Az AWS szerint a szolgáltatás időt takaríthat meg a fejlesztők számára azáltal, hogy automatikusan olyan kódot állít elő, amelyet egyébként manuálisan kellene megírni. Ennek eredményeként a szoftverprojektek gyorsabban befejezhetők.

Az AWS azt állítja, hogy a CodeWhisperert több milliárd sornyi kódra képezte ki nyílt forráskódú projektekből, belső kódtárakból és más forrásokból. A szolgáltatás egyszerre több mint 10 sor kód generálására képes. Sőt, illeszkedni tud az adott szoftverprojektben használt kódolási stílushoz, ami leegyszerűsít bizonyos fejlesztési feladatokat.

“A CodeWhisperer többféle kontextusra utaló nyomot használ az ajánlások megfogalmazásához, beleértve a kurzor helyét a forráskódban, a kurzort megelőző kódot, a megjegyzéseket és a kódot ugyanazon projektek más fájljaiban.” részletes Az AWS főevangélista Jeff Barr.

A szoftvercsapatok az AWS IDE Toolkit nevű eszközzel érhetik el a Code Whisperert. Az eszközt úgy tervezték, hogy integrálódjon a fejlesztők integrált fejlesztői környezetébe vagy IDE-be, amely egy olyan típusú asztali alkalmazás, amelyet a programozók kódírásra és kapcsolódó feladatok végrehajtására használnak. A CodeWhisperer számos népszerű IDE-t, valamint több programozási nyelvet támogat, köztük a Java, a JavaScript és a Python.

A CodeWhisperer természetes nyelvű szöveg alapján kódrészleteket generálhat, amelyeket a fejlesztő hozzáad a forrásfájlhoz. Ha egy fejlesztő olyan utasítást ad meg, mint például „ellenőrizze, hogy egy szám prímszám-e”, a szolgáltatás képes olyan kódrészletet generálni, amely végrehajtja a megadott feladatot. Ha egy feladat elvégzéséhez külső technológiákra, például felhőszolgáltatásra vagy könyvtárra van szükség, a CodeWhisperer automatikusan megtalálja a szükséges technológiákat, és beépíti azokat a kódba.

A szolgáltatás másik célja, hogy megkönnyítse a fejlesztők számára az AWS felhőplatformjának használatát. A CodeWhisperer leegyszerűsíti az AWS népszerű Amazon S3 tárolószolgáltatásában az olyan feladatokat, mint például a tárolóhelyek vagy adattárak létrehozása. Más népszerű szolgáltatásokkal is működik, mint például az Amazon EC2 és az AWS Lambda.

Egyszerűsített AI képzés

A CodeWhisperer ma debütált a re:MARS 2022 kiállításon, a SageMaker Ground Truth nevű meglévő AWS-szolgáltatás frissítése mellett. A szolgáltatás segít a szoftvercsapatoknak képzési adatkészletek létrehozásában AI-projektjeikhez. A frissítés részeként a SageMaker Ground Truth szintetikus adatgenerálási képességeket kap.

Az AI-alkalmazás felépítése számos lépésből áll. Az egyik legidőigényesebb lépés a képzési adatkészlet elkészítésének folyamata, amely hónapokig is eltarthat, mivel az adatokat gyakran manuálisan kell létrehozni. Például, ha egy vállalat neurális hálózatot épít a gyártósor hibás összetevőinek észlelésére, akkor létre kell hoznia egy egyéni képzési adatkészletet a hibás összetevők képeivel.

„Miután minden adatot összegyűjtöttünk, pontosan meg kell címkézni a képeket, ami gyakran önmagában is nehéz feladat” – magyarázta Antje Barth, az AWS AI és gépi tanulás fő fejlesztői szószólója. blog bejegyzés Ma. „A képek kézi címkézése lassú és emberi hibára vezethető vissza, az egyéni címkézési eszközök kiépítése és a méretezett címkézési műveletek beállítása pedig időigényes és költséges lehet.”

Az AWS szerint a SageMaker Ground Truth mai frissítése megkönnyíti a feladatot. A vállalatok mostantól megkérhetik az AWS-t, hogy szintetikus képzési adatkészletet hozzanak létre a nevükben, hogy felgyorsítsák az AI fejlesztését. A szintetikus képzési adatkészlet kifejezetten mesterséges intelligencia fejlesztési célokra létrehozott fájlok gyűjteménye.

„Az AWS digitális művészei azzal kezdenek, hogy kísérleti produkcióként létrehoznak egy kis tesztköteget címkézett szintetikus képekből, amelyeket Ön áttekinthet” – részletezte Barth. „Miután az objektumok elkészültek, egy fotorealisztikus fizikai motor segítségével rendereljük le őket, és a virtuális világban elhelyezett szenzorral rögzítjük a jelenetet. A képek is automatikusan felcímkézve vannak.”

Az új szintetikus adatgenerálási képességek és a CodeWhisperer kibővítik az AWS már eddig is kiterjedt AI portfólióját. A felhőóriás számos szolgáltatást kínál, amelyek célja a neurális hálózatok fejlesztésének megkönnyítése. Előre csomagolt gépi tanulási lehetőségeket is biztosít olyan ajánlatok révén, mint például az Amazon Personalize, amelyek segítségével automatikusan generálhatók termékajánlatok.

A mai frissítéseket az AWS előzte meg bevezetés Az Amazon EC2 Trn1 példányai a tavaly novemberi re:Invent konferencián. A jelenleg előnézetben lévő példányok kifejezetten mesterséges intelligencia képzésre lettek optimalizálva. A belső fejlesztésű, AWS Trainium chipre épülő Trn1 sorozat lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy minden telepített példányonként akár 16 ilyen chipet biztosítsanak.

Fotó: SiliconANGLE

Mutassa támogatását küldetésünk iránt, ha csatlakozik a Cube Club és a Cube Event Community szakértőiből. Csatlakozzon ahhoz a közösséghez, amelyben az Amazon Web Services és az Amazon.com vezérigazgatója, Andy Jassy, ​​a Dell Technologies alapítója és vezérigazgatója, Michael Dell, az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger és még sok más fényes és szakértő található.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply