Az Instagram most egy mesterséges intelligencia-rendszert tesztel, amely az emberek arcát életkoruk szerint szkenneli

0
Az Instagram most egy mesterséges intelligencia-rendszert tesztel, amely az emberek arcát életkoruk szerint szkenneli

Az Instagram ma azt közölte, hogy tesztel néhány új technológiát, hogy segítsen ellenőrizni az emberek életkorát, beleértve egy mesterséges intelligencia eszközt, amely képes megmondani az embereknek, hány évesek.

Az Instagramot használóknak legalább 13 évesnek kell lenniük, de ez nem mindig volt így. Csak 2019-ben kérte az Instagram egy személy születési dátumát. Ez az alkalmazás az, amely az utóbbi időben valóban a figyelem középpontjába került, hogy mekkora kárt okozhat egy fiatal mentális egészségében, ezért az Instagram tulajdonosa, a Meta Platforms Inc. megígérte, hogy gondoskodik arról, hogy a fiatalabb gyerekeket ne engedjék fel a platformra.

Napjainkban az Instagramnak van néhány életkor-ellenőrző eszköze a platformján, és a cég további funkciókat is felvett, amelyek jól elkülöníthetik a fiatalabb felhasználókat a potenciálisan hátborzongató idősebb felhasználóktól, de ma még többet tesznek e tekintetben.

Az egyik új funkció elég egyszerű. Egyes esetekben a felhasználók barátait vagy családtagjait megkérik, hogy igazolják a fiatal életkorát. De ami még érdekesebb, az az Instagram által bemutatott mesterséges intelligencia, amely az ember arcát életkorának megfelelően vizsgálja. Az Instagram ezt a Yoti-val, egy ilyen AI-eszközöket fejlesztő céggel végzi.

Arcszkennelés esetén a felhasználóknak szelfit kell feltölteniük, majd az Instagram elküldi azt Yoti-nak. Ez a technológia nem fogja tudni azonosítani a személyt, csak neurális hálózatot használ a személy életkorának felmérésére. „Technológiánk pontos a 6–12 évesek számára, átlagos abszolút hibája (MAE) 1,36 év, és 1,52 év a 13–19 évesek esetében” – mondja Yoti fehér papír. „Ez az a két korosztály, amelyre a szabályozók leginkább összpontosítanak annak biztosítása érdekében, hogy 18 éven aluliak ne férhessenek hozzá a korhatáros árukhoz és szolgáltatásokhoz.”

Bár az ember azt hinné, hogy ez a technológia nehézségekbe ütközne, mivel egyes fiatalok fiatalabbnak, mások pedig idősebbnek tűnnek, a Yoti-t néhány európai országban már jóváhagyták, mint megbízható rendszert, amely képes pontosan azonosítani az ember életkorát. Egy külső cég által végzett tesztekben, amikor azt értékelték, hogy az emberek 18 évnél idősebbek-e, a pontossági arány 98,89% volt.

“Amellett, hogy teszteljük az emberek életkorának ellenőrzésére szolgáló új lehetőségeket, mesterséges intelligenciát is használunk annak meghatározására, hogy valaki tinédzser vagy felnőtt-e” – mondta Meta. blog bejegyzés. „A mesterséges intelligencia segít megakadályozni, hogy a tizenévesek hozzáférjenek a Facebook Dating szolgáltatáshoz, a felnőttek ne üzenjenek a tinédzsereknek, és segít a tizenéveseknek például abban, hogy korlátozott hirdetési tartalmat kapjanak. Célunk az, hogy szélesebb körben kiterjesszük ennek a technológiának a használatát technológiáink között.”

Fotó: Instagram

Mutasson támogatást küldetésünk iránt, ha csatlakozik a Cube Club és a Cube Event Community szakértőiből. Csatlakozzon ahhoz a közösséghez, amelyben az Amazon Web Services és az Amazon.com vezérigazgatója, Andy Jassy, ​​a Dell Technologies alapítója és vezérigazgatója, Michael Dell, az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger és még sok más fényes és szakértő található.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply