Az OpenAI, a ChatGPT és az élesedő verseny a szuperfelhőn belüli adatkezelésért

1
Az OpenAI, a ChatGPT és az élesedő verseny a szuperfelhőn belüli adatkezelésért

Az iparági szakértők egyik központi egyetértési pontja eddig az, hogy a mesterséges intelligencia kulcsfontosságú szerepet játszott nemcsak internet által vezérelt világunkban, hanem a vállalati számítástechnikai trendek, például a szuperfelhő fejlődésében is.

Ezt a mozgást talán a legjobban a ChatGPT, egy OpenAI LLC-eszköz térnyerése tükrözi, amelynek prototípusa 2022 végén jelent meg. Artikulált, eredeti és emberszerű válaszokat generál a politikától a művészetig, a zenéig, a matematikáig és a tudományig terjedő kérdésekre.

„Szerintem a ChatGPT az egy újabb Netscape pillanat, a böngésző pillanata” – mondta Howie Xu (a képen), a Zscaler Inc. gépi tanulásért és mesterséges intelligenciáért felelős alelnöke. „Iha az internetes technológiára gondol, it 20 évig sörözték a 90-es évek eleje előtt. Addig nem, amíg nem volt böngésződ az emberek rájönnek,Hú, milyen csodálatos lehet ez a technológia. Ha megnézzük az elmúlt 30 évet, ott volt a böngésző és az iPhone pillanata. Szerintem a ChatGPT pillanata akkora, mint azok.”

Xu beszélt a CUBE iparági elemzőivel John Furrier és Dave Vellante a Supercloud2 esemény, exkluzív adás közben a theCUBE, SiliconANGLE Media élő közvetítés stúdiójában. Megvitatták az OpenAI fejlesztéseit, különösen a ChatGPT-t, és azt, hogy mekkora befektetésre van szükség ahhoz, hogy a benne rejlő lehetőségeket kiaknázzák. (* Tájékoztatás lent.)

Ahol a szuperfelhő olyan újításokkal konvergál, mint a ChatGPT

Mivel az üzleti szempontból kritikus adatok nagy, elosztott sávjai alkotják a CUBE által „szuperfelhőnek” nevezett elidegeníthetetlen magot, az olyan újítások, mint a ChatGPT, a kísérő bonyolultság feloldásában állnak majd. Xu szerint ez különösen fontos a különböző felhőszolgáltatások heterogén jellege miatt.

„Annak érdekében, hogy fejlesztőként alkossak alkalmazások, Annyi minden miatt aggódnom kell, és ennyi bonyolultság” – magyarázta.De a ChatGPT-vel, az AI-val nem kell aggódnom miatta. Azok a fajták A részletekről az alatta lévő réteg gondoskodik.”

Folytatva az absztraháló bonyolultságok témáját, az olyan műveletek, mint a hatalmas alkalmazásprogramozási interfész rétegek felpörgetése rejtetten történnek, és mesterséges intelligencia által hajtott botok automatizálják őket. Lényegében ez az a lényegi változás, amelyet a DevOps tapasztal, miközben ez az OpenAI-trend továbbra is kibontakozik, Xu szerint.

„A hardverhez hasonlóan API-kra is szükség van. Még mindig szüksége van ezekre a dolgokra – mondta. „De tkalap rejtettebb lesz. A magas szintű dolog inkább körülötte lesz [instructing the software] segítségével az angol nyelven, vagy bármilyen más nyelven.”

Így a nyelven keresztül a csapatok megtalálhatják és hozzáférhetnek a bonyolultságokhoz, és megoldhatják azokat olyan szolgáltatásokkal, amelyek a szuperfelhőn keresztül élnek. És bár az ehhez hasonló képességek sok ember számára nevetségesnek tűnhetnek, a ChatGPT jelenlegi korlátait figyelembe véve Xu szerint a technológia a cél felé halad.

„Az a helyzet, hogy az emberek igazságtalanul kritizálják a ChatGPT-t és annak képességeit. De nem lehet-e apróbb dolgokra bontani az emberi feladatokat? és összetett dolgokat hajthat végre a ChatGPT? Azt hiszem, már ott tartunk” – mondta.

Az OpenAI a játék előtt áll

Amit sok iparági elemző lát, az olyan nagy adat-/keresési szereplők, mint a Google, legnagyobb bánatára, hogy az OpenAI az élvonalba ugrott a szuperfelhő adatszükségleteinek kezeléséhez szükséges képességek biztosításában. Xu szerint ennek nagy része a ChatGPT-n belüli koncentrált képességeknek köszönhető, amelyek fárasztó mögöttes munkából születtek, mint például a gépi tanulási modellek képzése.

Ennek eredményeként a vállalatoknak elég proaktívnak kell lenniük ahhoz, hogy az AI-technológiákat a szuperfelhő jövője szempontjából kritikus fontosságúnak tekintsék, ahelyett, hogy csak a számításban lennének, miközben az AIO-kat a háttérben hagyják.

„A legtöbb Fortune 500 vállalatnál az a feladatod, hogy túléld a nagy forradalmat – mondta Xu. “Tehát legalább meg kell csinálni a walmart.com-ot előbb-utóbb, és ne legyél olyan, mint a GE, sok kézlengetéssel.”

A Microsoft a maga részéről megmutatta ezt az előrelátást, mivel a közelmúltban körülbelül 10 milliárd dollárt fektetett be az OpenAI-ba, és számos területen együttműködött a vállalattal, beleértve az OpenAPI szolgáltatásait is.

Ami azt illeti, hogy az OpenAI élvezni fogja-e az első lépés előnyét a ChatGPT-vel a saját résében, úgy tűnik, hogy ez az előny jelenleg létezik, de a közeljövőben el fog tűnni, ahogy egyre több játékos lép be a pályára, Xu szerint. „Nem hiszem, hogy vége a játéknak a többi játékosnak, legyen szó a nagy szereplőkről vagy az OpenAI hagyományos versenytársairól” – mondta.

Íme a teljes videóinterjú, a SiliconANGLE és theCUBE tudósításának egy része Szuperfelhő2:

(* Közzététel: Ez egy szerkesztői szegmens. Míg a CUBE a Supercloud2 fizetős médiapartnere, a CUBE eseményközvetítésének szponzorai nem szerkesztik a CUBE vagy a SiliconANGLE tartalmait.)

Fotó: SiliconANGLE

Mutassa támogatását küldetésünk iránt, ha csatlakozik a Cube Club és a Cube Event Community szakértőiből. Csatlakozzon ahhoz a közösséghez, amelyben az Amazon Web Services és az Amazon.com vezérigazgatója, Andy Jassy, ​​a Dell Technologies alapítója és vezérigazgatója, Michael Dell, az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger és még sok más fényes és szakértő található.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply