Elon Musk elmondja a személyzetnek, hogy most felveszi, és beszél egy texasi Twitter-központról

1
Elon Musk elmondja a személyzetnek, hogy most felveszi, és beszél egy texasi Twitter-központról

A Twitter Inc. zaklatott vezérigazgatója, Elon Musk éppen most tartott megbeszélést a megmaradt munkatársaival, és elmondta nekik, hogy új alkalmazottakat keres.

A teljes találkozóra hétfőn került sor a Twitter San Francisco-i központjában. Nem ez az első alkalom, hogy Musk (a képen) ilyen társasági összejövetelt tart a Twitter főnökeként eltöltött kaotikus időszakában. A hónap elején a munkatársak hallottak a jövőképéről, és biztosítottak voltak arról, hogy a szólásszabadság és a félretájékoztatás terén a Twitter politikája nem sokat változott.

Ez azután történt, hogy már elbocsátotta a Twitter 7500 alkalmazottjának egy jó részét, és még több maradt a csak lázadásnak nevezhető lázadás után. Egy e-mailben azt mondta a munkatársaknak, hogy ha az ő Twitter 2.0-jánál akarnak dolgozni, akkor jobb, ha elfogadják, hogy keményen kell dolgozniuk, és hogy a Twitter mindenekelőtt egy mérnöki cég. Úgy tűnt, ez visszafelé sült el, és több száz ember ugrott hajóra.

Nem meglepő, hogy Musk ma azt mondta a munkatársaknak, hogy a Twitter befejezte az emberek elbocsátását, és most új alkalmazottakat keres. Azt mondta a jelenlévőknek, hogy a Twitter csak akkor lesz füles, ha vannak olyan barátaik vagy ismerőseik, akik megfelelnek a számnak, különösen, ha mérnöki és értékesítési területen dolgoznak. A jelentések szerint a Twitter értékesítési részlegét megtizedelték, de Musk azt mondta a személyzetnek, hogy a „legnagyobb prioritás” az, aki tud kódot írni.

Alapján emberek akik részt vettek a megbeszélésen, és később a The Verge-vel beszélgettek, Musk körülbelül 30 percet töltött azzal, hogy kérdéseket tegyen fel az alkalmazottaitól, és egy dolog, ami felmerült, a Twitter Texasba költöztetésének lehetősége volt, amit Musk tett a Tesla Inc-vel. talán nem az, amire az emberek számítottak.

“Ha Texasba akarjuk költöztetni a központot, szerintem belejátszana abba a gondolatba, hogy a Twitter baloldaliból jobboldalivá vált, ami nem így van” – mondta. „Ez nem a Twitter jobboldali átvétele. Ez a Twitter mérsékelt szárnyának átvétele.”

Hozzátette, hogy ha a Twitter „digitális városi tere” akar lenni, akkor az nem lehet olyan társaság, amely a politika bármely ágához pártfogónak tűnik. Azt is elmondta, hogy bár nem szándékozik elköltöztetni a céget, a kaliforniai és egy texasi központ nem biztos, hogy rossz ötlet a jövőre nézve.

Elismerte, hogy a dolgok nyilvánvalóan egy kicsit instabillá váltak a Twitternél, de biztosította a személyzetet, hogy idővel rend lesz. Azt mondta, sok mindent meg kell tenni, ezért dönthet úgy, hogy mérnöki csapatokat hoz létre Brazíliában, Indiában, Indonéziában és Japánban. Ami Japánt illeti, Musk azt mondta, hogy ez egy olyan ország, ahol a Twitter nagyon jól működik.

„Úgy tűnhet, hogy a Twitter USA-központú, de ha valami, akkor Japán-központú” – mondta. „Japánban nagyjából ugyanannyi napi aktív felhasználó van, mint az Egyesült Államokban, annak ellenére, hogy Japánban él az USA lakosságának egyharmada”

Befejezésül elmondta, hogy a jövőben a kompenzációjuk tartalmazni fogja a részvényjuttatásokat is, amelyeket rendszeres időközönként kivehetnek majd, ahogy az a SpaceX-nél is történik. Alapján más emberek az ülésen ez volt az egyik oka annak, hogy a megmaradt személyzet végre megkönnyebbülést érezhetett.

Ennek ellenére kétségtelenül a közeljövő meglehetősen sziklás út lesz az új testőrök számára, akik közül néhányan állítólag olyan órákat dolgoztak, mint Musk.

Fénykép: Mohammed Abdelzak/Flickr

Mutassa támogatását küldetésünk iránt, ha csatlakozik a Cube Club és a Cube Event Community szakértőiből. Csatlakozzon ahhoz a közösséghez, amelyben az Amazon Web Services és az Amazon.com vezérigazgatója, Andy Jassy, ​​a Dell Technologies alapítója és vezérigazgatója, Michael Dell, az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger és még sok más fényes és szakértő található.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply