Exkluzív videó: A beszélgetési intelligencia startup, a Kubiya Siri szeretne lenni a DevOps csapatoknak

1
Exkluzív videó: A beszélgetési intelligencia startup, a Kubiya Siri szeretne lenni a DevOps csapatoknak

6 millió dolláros magvető finanszírozással felvértezve, startup Kubiya Inc. Az a küldetése, hogy fejlett képességeit a társalgási intelligencia terén felhasználva megkönnyítse a túlterhelt DevOps csapatok életét.

Szoftverének segítségével az operátorok most egy önkiszolgáló, Siri-szerű opcióval rendelkeznek, amely lehetővé teszi számukra, hogy természetes nyelven fejezzék ki, amit elérni szeretnének, a többit pedig egy virtuális asszisztens végzi. Hétfőn jelentették be, Kubiya’s finanszírozási kör a Hyperwise Ventures vezette Pierre Lamond, Giora Yaron és mások mellett. A pénz segít a vállalatnak kiterjeszteni piacra lépési stratégiáját, mivel a DevOps csapatok alapvető eszközeként kívánja pozicionálni magát.

Úgy tűnik, Kubiya úgy gondolja, hogy azzá válhat, mert tudja, hogy a DevOps gyakorlóinak egyszerűen nincs elég órájuk a napban ahhoz, hogy megbirkózzanak a rájuk háruló követelményekkel. A képzett DevOps személyzetből hiány van, így a közelben lévők nehezen tudnak megbirkózni a szolgáltatásaikkal szemben támasztott igények széles skálájával. Ez azt jelenti, hogy az olyan nem alapvető feladatok, mint például az adatbázishoz való hozzáférés biztosítása, a szolgáltatásnaplók áttekintése és az ügyfélkörnyezet költségeivel kapcsolatos kérdések megválaszolása gyakran félresüllyednek, ami a termelékenység csökkenéséhez és másfajta lemaradásokhoz vezet.

A DevOps csapatoknak egyszerűen túl sok dolguk van, így minden kis segítő kéz nagy változást hoz. A cég szerint a Kubiya segítségével végre megkaphatják ezt a segítséget egy virtuális asszisztens formájában, amely képes a teljes informatikai környezetük adataira támaszkodni.

Egy exkluzív interjú a CUBE-na SiliconANGLE Media mobil élő közvetítési stúdiója, a Kubiya társalapítója és vezérigazgatója, Amit Eyal Govrin (a képen) elmagyarázta, hogy cége létrehozta az első domain-specifikus virtuális asszisztenst a DevOps-alkalmazók számára.

„Ez azt jelenti, hogy a Kubiya tiszteletben tartja a DevOps körüli összes olyan koncepciót, mint például a GetOps, a munkafolyamatok automatizálása és így tovább” – mondta. “Az operatív munkafolyamatokat beszélgetésekké alakítjuk.”

A Kubiya képes a kontextusba helyezni és automatikusan válaszolni minden beérkező felhasználói megkeresésre, elkülönítve a triviálisabbakat, és az emberekre bízza a legsürgősebb feladatokat. A Kubiya segítségével a DevOps-csapatok többet és gyorsabban végeznek, ami szélesebb körű termelékenységjavuláshoz vezet az egész szervezetben.

Használható például egy DevOps-szakembernek egy új felhőpéldány elindításához. A párbeszédes AI-rendszer megérti az alapvető lekérdezést, majd releváns kérdéseket is feltesz, hogy segítsen meghatározni a lekérdezés szándékát, így megfelelően be tudja állítani a megfelelő típusú felhőpéldányt, a szükséges hozzáférési és biztonsági ellenőrzésekkel.

A Kubiya virtuális asszisztense olyan meglévő eszközökbe és munkafolyamatokba ágyazódik be, mint a Slack és a Teams, a parancssori felületek, az alacsony kódú szerkesztők és az alkalmazásprogramozási felületek. Ily módon a Kubiya felerősíti a Slack körüli trendeket, amely egyre inkább több eszközt ágyaz be saját felhasználói felületébe.

Az igazi érték azonban a Kubiya fejlett társalgási AI-képességeiből fakad, amelyek lehetővé teszik a Govrin által „szándékon alapuló műveletek” végrehajtását. Ahogy egy olyan navigációs rendszer, mint a Waze, a végfelhasználókra támaszkodik, hogy naprakész információkat biztosítsanak a forgalmi viszonyokról, a Kubiya ugyanezt teszi a DevOps esetében is.

“Kétirányú visszacsatolási huroknak kell lennie, ahol a végcsomópontok segítenek a rendszer oktatásában, és lényegében ez az, amit a végfelhasználók számára lehetővé teszünk” – mondta Govrin. „Tehát a rendszer karbantartása nem teljesen az üzemeltetők kezében van. Az összes felhasználóra kiterjedően demokratizálódott, akiket megtaníthatnak arra, hogy adjanak hozzá adatokat, és csiszolják a rendszert, így inkább a szervezet DNS-éhez hasonlóvá válik.”

A Kubiya még csak most indult hivatalosan, de DevOps-központú virtuális asszisztensét már használják olyan nagyvállalatoknál, mint az Aston Martin Lagonda Global Holdings Plc., az Activehours Inc. és a ZenBusiness Inc.

Íme Govin teljes interjúja arról, hogy Kubiya hogyan kívánja újra feltalálni a DevOps-ot:

Kép: SiliconANGLE

Mutassa támogatását küldetésünk iránt, ha csatlakozik a Cube Club és a Cube Event Community szakértőiből. Csatlakozzon ahhoz a közösséghez, amelyben az Amazon Web Services és az Amazon.com vezérigazgatója, Andy Jassy, ​​a Dell Technologies alapítója és vezérigazgatója, Michael Dell, az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger és még sok más fényes és szakértő található.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply