Jelentés: A Meta akár 10 milliárd dollárt is összegyűjthet a vállalati kötvényeladással

2
Jelentés: A Meta akár 10 milliárd dollárt is összegyűjthet a vállalati kötvényeladással

A Meta Platforms Inc. akár 10 milliárd dollárt is szerezhet a befektetőktől vállalati kötvények eladásával, a Bloomberg jelentették Ma.

A vállalati kötvények olyan pénzügyi eszközök, amelyeket a vállalatok hitelfinanszírozás bevonására használnak. Állítólag a Meta azon kevés társaságok egyike az S&P 500 részvényindexen, amelyek még nem bocsátottak ki vállalati kötvényeket.

A Bloomberg forrásai szerint a Meta 8 és 10 milliárd dollár közötti összeget kereshet a befektetőktől akár négy részletben. A cég kötvénykínálatának leghosszabb részét a hírek szerint egy 40 éves lejáratú értékpapír jelenti, amelynek hozama 1,75-1,8%-kal magasabb lehet, mint az amerikai államkötvényeké. Állítólag a Morgan Stanley, a JPMorgan Chase, a Bank of America és a Barclays irányítja az ajánlatot.

A két legnagyobb hitelminősítő intézet, az S&P Global Ratings és a Moody’s Investors Service állítólag AA-, illetve A1-es befektetési besorolást adott ki a Metának. „Az A1 kibocsátói besorolás a Meta erős hitelprofilján alapul, amely tükrözi platformmárkáinak vezető globális pozícióját a közösségi hálózatokban, amelyet kiterjedt felhasználói bázisa támogat” – szögezte le a Moody’s.

A Meta vállalati kötvények kibocsátására néhány nappal a társaság után érkezik jelentették negyedéves bevételének első csökkenése. A cég generált 28,82 milliárd dolláros bevétel a második negyedévben, ami alacsonyabb az egy évvel ezelőtti 29,08 milliárd dollárnál. A Meta közölte, hogy a harmadik negyedévben is csökkenni fognak az eladások.

Június 30-án a Metának 40,49 milliárd dollár értékű készpénze, készpénz-egyenértékesei és forgalomképes értékpapírjai voltak. Ez az összeg 24,32 milliárd dollárt tartalmaz, amelyek részvény-visszavásárlásra engedélyezettek. Meta állítólag egy hatósági beadványban kijelentette, hogy a kötvényeladásokból származó bevételt további részvényvásárlásokra, valamint általános vállalati célokra, beleértve az esetleges tőkekiadásokat is felhasználhatja.

A Meta negyedévente dollármilliárdokat fektet be a Reality Labs részlegébe, amely a vállalat metaverzális fejlesztési erőfeszítéseit vezeti. A metaverzum az internet jövőbeli változata, amely több kiterjesztett valóságot és virtuális valóság elemet tartalmazna. A Meta a kötvényeladásból származó bevétel egy részét felhasználhatja a Reality Labs részlegébe történő befektetések növelésére.

Az elmúlt években a metaverzumhoz kapcsolódó jelentős befektetéseinek köszönhetően a Meta a VR-piac jelentős szereplője. Kategóriájában a cég Oculus sorozatú VR headsetje a legnépszerűbb. A Meta állítólag terméktervének részeként terveket 2024-ig négy új kiterjesztett és virtuális valóság eszközt dob ​​piacra.

A Meta kötvényeladása a legújabb adósságfinanszírozási ügyletek sorában, amelyeket nagy technológiai cégek kötöttek. Az Intel Corp. és az Apple Inc. rendelkezik állítólag 5,5 milliárd dollárt, illetve 6 milliárd dollárt gyűjtött össze kötvényeladásokkal a hét elején.

Kép: Meta

Mutassa támogatását küldetésünk iránt, ha csatlakozik a Cube Club és a Cube Event Community szakértőiből. Csatlakozzon ahhoz a közösséghez, amelyben az Amazon Web Services és az Amazon.com vezérigazgatója, Andy Jassy, ​​a Dell Technologies alapítója és vezérigazgatója, Michael Dell, az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger és még sok más fényes és szakértő található.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply