Kanye West megvásárolja a Parler közösségimédia-alkalmazást, azt állítva, hogy a nagy technológiai cenzorok szólásszabadságot biztosítanak

0
Kanye West megvásárolja a Parler közösségimédia-alkalmazást, azt állítva, hogy a nagy technológiai cenzorok szólásszabadságot biztosítanak

Kanye West, a vitatott amerikai rapsztár megvásárolja a konzervatív Parler közösségi médiaplatformot – jelentették ma.

Az alkalmazás nagyjából a Twitter klónja, bár a mértékletesség mellett bizonyos kritikákat is kiváltott amiatt, hogy lehetővé tette a szélsőségesnek nevezett nézetek sugárzását. 2021-ben az Amazon Web Services Inc. felfüggesztette a cég fiókját, ami után néhány változtatást eszközölt, de azt is közölte, hogy továbbra is a szólásszabadság bajnoka marad.

Nem ez az egyetlen alkalmazás, amely azt állítja, hogy állítólagos buzgó moderálás miatt érkezett a helyszínre. Donald Trump volt elnök appja, a Truth Social hasonló dolgokat mond. Ami Elon Muskot illeti, azt az embert, aki „szólásszabadság-abszolutistának” vallja magát, kiderül, mi lesz a Twitterrel, ha valaha is megveszi. Köztudott, hogy Musk West barátja.

Ahogy Trumpot kirúgták a közösségi oldalakról, a magát most Ye-nek nevező West (képünkön) nemrég azt látta, hogy a Twitteren és az Instagramon felfüggesztették fiókjait. A vétség West látszólagos antiszemitizmusa volt, miután Sean „Diddy” Combs rappertársának az Instagramon elmondta, hogy zsidó emberek irányítása alatt áll. Miután az Instagram felmentette a fiókjából, West a Twitteren azt mondta: „Ti játszadoztak velem, és megpróbáltak lefeketíteni mindenkit, aki ellenzi a napirendjét.”

Úgy tűnik, West, akinek a nettó vagyona milliárdos nagyságrendű, úgy döntött, hogy a támadás legjobb formája az, ha vásárol magának egy közösségi média platformot. “Egy olyan világban, ahol a konzervatív vélemények ellentmondásosnak számítanak, meg kell győződnünk arról, hogy jogunk van szabadon kifejezni magunkat” – mondta West Parleren keresztül közzétett kommentjében. A cég hozzátette, hogy új tulajdonosa alatt „letörölhetetlen ökoszisztéma” lesz.

“Ez a megállapodás megváltoztatja a világot, és megváltoztatja a világnak a szólásszabadságról alkotott véleményét” – mondta George Farmer, a Parler anyavállalatának, a Parlement Technologiesnek a vezérigazgatója. „Ön áttörő lépést tesz a szólásszabadság média terén, és soha többé nem kell attól tartania, hogy eltávolítják a közösségi médiából. Ye ismét bebizonyítja, hogy egy lépéssel a média örökölt narratívája előtt jár. Parlamentet megtiszteltetés éri, hogy segíthet elérni céljait.”

Az ügylet feltételeit még nem hozták nyilvánosságra, bár Parler nemrég bejelentette, hogy 56 millió dollárt gyűjtött be külső forrásból. A város többi új alkalmazásához hasonlóan ez is rendelkezik a elég kicsi a közönség, bár Nyugattal a háta mögött ez változhat. Amint megnyitotta Parler-számláját, több ezer követője volt.

Fénykép: Bex Walton/Flickr

Mutassa támogatását küldetésünk iránt, ha csatlakozik a Cube Club és a Cube Event Community szakértőiből. Csatlakozzon ahhoz a közösséghez, amelyben az Amazon Web Services és az Amazon.com vezérigazgatója, Andy Jassy, ​​a Dell Technologies alapítója és vezérigazgatója, Michael Dell, az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger és még sok más fényes és szakértő található.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply