Kérdések és válaszok: A felmérés rávilágít arra, hogy az automatizálás miért kulcsfontosságú megoldás a kiberkészségek hiányára

1
Kérdések és válaszok: A felmérés rávilágít arra, hogy az automatizálás miért kulcsfontosságú megoldás a kiberkészségek hiányára

A Palo Alto Networks Inc. végzett egy nemrégi felmérés amely körülbelül 1300 c-szintű vezetőt vizsgált világszerte különböző iparágakban és szervezetekben. A felmérés nyomon követi a kiberbiztonság legújabb trendjeit és témáit, beleértve az automatizálás iránti növekvő igényt.

A kiberbiztonsági ágazatban tapasztalható készségek hiánya valódi és kihívást jelentő probléma. Sok szervezet a folyamatautomatizálás és a mesterséges intelligencia felé fordul, hogy ezt a hiányt pótolja. Az automatizálás révén a kiberbiztonsági manuális feladatokat már sokkal könnyebben meg lehet oldani gépekkel, mint emberekkel. Ez más megvilágításba helyezi a kiberbiztonsági készségek hiányát Zeynep Ozdemir (a képen), a Palo Alto Networks marketing igazgatója.

“Észak Amerika [survey] A válaszadók azt mondták: „Többet automatizálunk, több mesterséges intelligenciát használunk, több folyamatautomatizálást használunk annak érdekében, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a nehézemelést gépekkel végezzük, majd csak azt mutatjuk be az embereknek, amiben nagyon jók… ítéletet hozni” – mondta. „A világ más részein a legfontosabb válasz arra a kérdésre, hogy hogyan kezeli a kiberbiztonsági készséghiányt, ez volt: „Igyekszünk magasabb béreket és jobb juttatásokat biztosítani a meglévő embereknek”. Szerintem a világ az előbbi felé halad, vagyis tegyünk minél többet az AI-val, a gépekkel és az automatizálással.”

Ozdemir beszélt a CUBE iparági elemzőjével Lisa Martin és Dave Vellante nál nél Gyújts ’22exkluzív adás közben a theCUBE, SiliconANGLE Media élő közvetítés stúdiójában. (* Tájékoztatás lent.)

Megvitatták a Palo Alto felmérést, a vezetői megbeszéléseket és nehézségeket, a kiberbiztonsággal kapcsolatos készségek hiányosságait és a biztonsági tudatosságot.. [The following content has been condensed for clarity.]

Martin: Az iparágak és a szervezetek azt mondják, hogy a hibrid munka és a távmunka status quo-vá vált. Ön szerint melyek azok a dolgok, amelyekről a felmérés valóban bebizonyította, hogy a Palo Alto Networks milyen irányba halad?

Ozdemir: Az egyik legjelentősebb statisztika vagy adatpont, amit láttunk, az volt, hogy az összes megkérdezett közül a résztvevők 96%-a tapasztalt egy vagy több kiberbiztonsági incidenst az elmúlt 12 hónapban. Ez több volt, mint amire számítottunk. Aztán 57%-uk hármat vagy többet tapasztalt. Érdemes tehát megosztani ezeket a statisztikákat abból a szempontból, hogy hol tart a kiberbiztonság. Számomra személyesen is érdekes volt, hogy 33%-uk tapasztalt működési zavart szabálysértés miatt, ami nagy szám.

Vellante: A járvány korai szakaszában valódi elmozdulást láttunk – a hibrid munka miatt – a végpontok biztonsága, a felhőalapú biztonság felé. A szervezetek újratervezték hálózataikat, új hangsúlyt helyezve a hálózati biztonságról és az identitásról való eltérő gondolkodásmódra. Volt egy térdrángás, amikor pontszerszámokat szereztek be néhány lyuk betömésére?

Ozdemir: Adok egy adatpontot a felmérésből, amely választ ad erre a kérdésre. Amikor megkérdeztük ezeket a vezetőket, mi tartja fenn őket éjszaka, mi a legnagyobb gondjuk? Jelentős többségük azt mondta: “Ó, gondjaink vannak az adatkezeléssel.” És ez azt jelenti, hogy ezek az eszközök, amelyeket telepítettek, rengeteg betekintést és adatot generálnak, de nem kapcsolódnak, igaz? Tehát nincs olyan hely, ahol holisztikusan szemlélhetné, és nagyon gyorsan következtetésekre juthatna arról, hogyan mozognak a fenyegetés szereplői egy szervezetben.

Tehát ez az eszközök elterjedésének közvetlen eredménye. És igaza van… természetes dolog a termékek nagyon gyors bevezetése. De akkor hátrébb kell lépnie, és azt kell mondania: „Hogyan tehetem ezt hatékonyabbá? Hogyan hozhatom össze a dolgokat, egyesíthetem az összes adatomat, hogy sokkal gyorsabban tudjak hozzáférni a fenyegetésekhez és észlelni a fenyegetéseket?’

Martin: Hiányos összhangot talált a testületek és a vezetői szintek között. Hogyan segítesz ennek az összehangolásnak a megkönnyítésében?

Ozdemir: Nagy szerepünk van abban, hogy segítsük a biztonsági vezetőket abban, hogy jobban kommunikáljanak a szervezeteik igazgatótanácsaival és C-szintű vezetőivel. Mert, mint mondtuk, ez egy nagyon összetett téma, és két oldalról kell szemlélni, amikor… egy testületi szintű megbeszélésről van szó. Először is, hogyan csökkentheti a kockázatot, és hogyan teheti meg rugalmasságát? Másodszor, mi a véleménye a befektetés megtérüléséről; mi a megfelelő befektetési szint, és ez a befektetés meghozza-e a szükséges megtérülést?

Íme a teljes videóinterjú, a SiliconANGLE és theCUBE tudósításának egy része Gyújts ’22:

(* Közzététel: A TheCUBE fizetett médiapartner a számára Gyújts ’22. Sem a Palo Alto Networks Inc., a CUBE eseményközvetítésének szponzora, sem más szponzorok nem szerkesztik a CUBE vagy a SiliconANGLE tartalmait.)

Fotó: SiliconANGLE

Mutassa támogatását küldetésünk iránt, ha csatlakozik a Cube Club és a Cube Event Community szakértőiből. Csatlakozzon ahhoz a közösséghez, amelyben az Amazon Web Services és az Amazon.com vezérigazgatója, Andy Jassy, ​​a Dell Technologies alapítója és vezérigazgatója, Michael Dell, az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger és még sok más fényes és szakértő található.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply