Lemond a Pinterest vezérigazgatója, mivel a vállalat az e-kereskedelemre összpontosít

0
Lemond a Pinterest vezérigazgatója, mivel a vállalat az e-kereskedelemre összpontosít

A Pinterest Inc. hosszú ideje vezérigazgatója és társalapítója, Ben Silbermann a mai napon lemondott, mivel a vállalat felpörgeti erőfeszítéseit az e-kereskedelem terén.

Bill Ready, aki nemrégiben a Google kereskedelmi üzletágának főnöke volt, átveszi a Silbermann-t. Ready mindössze három éve dolgozott a Google-nál, előtte pedig a PayPal alelnöke és operatív igazgatója volt. Silbermann nem hagyja el teljesen a céget, ehelyett a kevésbé zaklatott ügyvezető elnöki pozícióba kerül, miközben megtartja helyét az igazgatóságban.

„Következő fejezetünkben arra összpontosítunk, hogy segítsünk a Pinnereknek vásárolni, kipróbálni és megvalósítani az általuk látott nagyszerű ötleteket” – nyilatkozta Silbermann. „Bill nagyszerű vezetője ennek az átmenetnek. Ő egy építő, aki mélyen érti a kereskedelmet és a fizetéseket.”

Silbermann azt mondta a Wall Street Journalnak, hogy a platform készen áll arra, hogy “pénzt keressen”, és “gyorsan” csinálja azt. Egyes befektetők számára a Pinterest olyan lehetőségnek tűnhet, amelyet nem használtak ki teljesen. Több száz millió felhasználóval rendelkezik, de eddig nem termelt sok pénzt.

A jövőben a képmegosztó platform inkább piactér lesz, vagy ahogy egyesek nevezik, az internet „bevásárlóközpontja”. Ahelyett, hogy a felhasználók csak ötleteket kapnának a Pinteresttől, a platform üzleteket köthet a cégekkel, és megkönnyítheti a vásárlási élményt. A Ready valószínűleg jó választás vezérigazgatóként ebből a szempontból.

„Utazásunk következő szakaszában segítünk az embereknek mélyebben elköteleződni a platformunkon talált inspiráló termékekkel és szolgáltatásokkal, hogy a legjobb életüket építhessék” – mondta egy LinkedIn-bejegyzésben a lépés bejelentése után. „Mint valaki, aki karrierem nagy részét kereskedelemmel és fizetéssel töltötte, annyira egyértelmű számomra, hogy a Pinterestnek lehetősége van valami egyedit – valami különlegeset – építeni.”

Silbermann nemrég volt diszkriminációval vádolják a nők és a színes bőrűek felé, ezért egy új vezérigazgató most valószínűleg több okból is jó ötlet.

Fénykép: charlesdeluvio/Unsplash

Mutassa támogatását küldetésünk iránt, ha csatlakozik a Cube Club és a Cube Event Community szakértőiből. Csatlakozzon ahhoz a közösséghez, amelyben az Amazon Web Services és az Amazon.com vezérigazgatója, Andy Jassy, ​​a Dell Technologies alapítója és vezérigazgatója, Michael Dell, az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger és még sok más fényes és szakértő található.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply