Mozgalmas napja Robinhoodnak: vegyes keresetek, elbocsátások és 30 millió dolláros szabályozási bírság

0
Mozgalmas napja Robinhoodnak: vegyes keresetek, elbocsátások és 30 millió dolláros szabályozási bírság

A Robinhood Markets Inc. részvényei mozdulatlanok voltak a késői kereskedés során egy mozgalmas napon, amikor a vállalat vegyes pénzügyi eredményeket hozott, bejelentette alkalmazottainak 23%-ának elbocsátását, és 30 millió dolláros bírságot kapott a New York-i szabályozás megsértése miatt.

A június 30-án zárult negyedévben a Robinhood költségek előtti veszteséget jelentett, például 34 cent részvényenkénti kompenzációt, ami javulást jelent az előző év azonos negyedévében elért részvényenkénti 2,16 dolláros veszteséghez képest. A negyedév bevétele 44%-kal esett vissza az egy évvel ezelőttihez képest, 318 millió dollárra. Elemzők számított volna részvényenként 37 centes veszteség 321 millió dolláros bevétel mellett.

A tranzakcióalapú bevételek a negyedévben 7%-kal estek vissza az előző negyedévhez képest, beleértve az opciós ügyletek 11%-os és a részvények 19%-os visszaesését. A hagyományos befektetések visszaesését ellensúlyozta a kriptovaluta tranzakciók 7%-os növekedése. A havi aktív felhasználók száma 1,9 millióval, júniusban 14 millióra csökkent, a letéti vagyon állománya pedig 31%-kal 64,2 milliárd dollárra esett vissza, elsősorban az alacsonyabb piaci eszközök értékelése miatt.

„A második negyedévben továbbra is jelentős előrelépést tettünk ütemtervünk terén, és olyan termékeket szállítottunk, amelyek segítenek ügyfeleinknek abban, hogy eligazodjanak a magasabb kamatlábak és az emelkedő infláció által jellemzett környezetben” – mondta a Robinhood vezérigazgatója, Vlad Tenev. nyilatkozat.

Az eredmény mellett a Robinhood bejelentette, hogy egy szélesebb körű vállalati átszervezés részeként 23%-kal csökkenti létszámát. A létszámcsökkentés a korábban bejelentett, áprilisban bejelentett, 9%-os létszámleépítésen felül áll, amely a szerintük duplikált szerepköröket és munkaköröket jelentett.

Az a üzenet az alkalmazottaknakTenev szerint a csökkentésekre a makrokörnyezet romlása, a 40 éve magas infláció és a széles körű kriptovaluta-piaci összeomlás miatt volt szükség, amely „tovább csökkenti az ügyfelek kereskedési tevékenységét és a letéti eszközöket”.

„Tavaly számos műveleti funkciónkban dolgoztunk azzal a feltételezéssel, hogy a COVID-korszakban a részvény- és kriptopiacokkal szemben tapasztalt fokozott lakossági elkötelezettség 2022-ben is fennmarad” – magyarázta Tenev. „Ebben az új környezetben a megfelelőnél több személyzettel dolgozunk.”

A hír a New York-i Pénzügyi Szolgáltatások Minisztériumaként érkezett bejelentett hogy a Robinhood kriptovaluta részlegét 30 millió dolláros pénzbírsággal sújtották a pénzmosás elleni és a kiberbiztonság állítólagos megsértése miatt.

Az NYDFS azt állította, hogy a Robinhood kriptovaluta ágának „jelentős hiányosságai” vannak a pénzmosás elleni megfelelőségi programjában, és a kriptovaluta kiberbiztonsági programjában „kritikus hibák” voltak, amelyek „nem kezelték teljes mértékben a működési kockázatokat”. Azt is állította, hogy a Robinhood megsértette a fogyasztóvédelmi törvényeket, amikor nem szerepelt a weboldalán telefonszám, amellyel az ügyfelek panaszt tehetnek.

A befektetők örömmel fogadták a különféle bejelentéseket, a Robinhood részvényei alig mozogtak a késői kereskedésben, körülbelül kétharmados mínuszban.

Fotó: Robinhood

Mutasson támogatást küldetésünk iránt, ha csatlakozik a Cube Club és a Cube Event Community szakértőiből. Csatlakozzon ahhoz a közösséghez, amelyben az Amazon Web Services és az Amazon.com vezérigazgatója, Andy Jassy, ​​a Dell Technologies alapítója és vezérigazgatója, Michael Dell, az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger és még sok más fényes és szakértő található.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply