Sheryl Sandberg ihletforrás az f7 Ventures általános partnerei számára az első alap – TechCrunch – telepítése során

1
Sheryl Sandberg ihletforrás az f7 Ventures általános partnerei számára az első alap – TechCrunch – telepítése során

Talán egy korszak vége most, amikor Sheryl Sandberg bejelentette, hogy elhagyja Metát. Azonban Kelly Graziadei és Joanna Lee Shevelenko, általános partnerek a f7 Venturesegy korai fázisú kockázati vállalkozás, új törekvésükben továbbvisszük azt a hatást, amelyet Sandberg gyakorolt ​​rájuk a Facebooknál töltött idejük során.

Az f7 Ventures kezdeti hét alapítója mindegyike régóta üzemeltető, akik a Facebookon ismerkedtek meg egymással, és több mint három éve alapították a céget.

„A kezdeti időkben nem volt olyan sok női vezető a Facebooknál” – mondta Graziadei. “És évekkel később ilyen gyorsan előre, összejöttünk.”

Szerették volna több éves működési tapasztalataikat felgyűrni, hogy hozzáadott értéket biztosítsanak a korai szakaszban lévő alapítóknak, különösen a nőknek és más alulreprezentált személyeknek, hogy segítsenek nekik egy alapot építeni a növekedéshez és a növekedéshez, és „végül a következő generáció vagy a generációt meghatározó vállalatok következő csoportja” – tette hozzá Graziadei.

Sandberg és üzlettársa, Tom Bernthal az f7 Ventures új, 50 millió dolláros alapját támogató korlátolt felelősségű partnerek listáján szerepel. A listán szerepel még Paris Hilton, Andrew Bosworth, Justin Kan, SoftBank, JP Morgan, Insight Partners, Anthemis Group, Espresso Capital és a Verdis Investment Management.

„Nagyon hálásak vagyunk Sheryl folyamatos támogatásáért” – mondta Graziadei a TechCrunchnak. „A Facebooknál töltött kora óta éreztem Sheryl hatását és vezetési filozófiáját, valamint a női vezetők támogatását.”

Nemcsak, hogy Sandberggel dolgozhatott együtt, miután 12 évvel ezelőtt csatlakozott a céghez, de úgy emlékszik, hogy olyan emberekkel is dolgozott, akik Sandberggel dolgoztak a Google-nál és a Facebooknál is, és folytatták a nők képviseletét az asztalnál.

Több mint egy évvel ezelőtt Lee Shevelenko és Graziadei úgy döntött, hogy megteszik a következő természetes lépést: intézményi alapot gyűjtenek, hogy továbbra is befektetéseket hajtsanak végre a vetőmag-előkészítő és magvető társaságokba. Májusban lezárták az 50 millió dolláros alapot.

A cég főként az alapítókba fektet be, akik technológiát hoznak létre a munka, a mentális és fizikai egészség és a kapcsolódó közösségek jövője érdekében. Eddig a befektetők 20 befektetésbe juttattak finanszírozást ebből az alapból, és összesen 39-et az f7 Ventures elindítása óta.

Lee Shevelenko és Graziadei körülbelül 45 vállalatba szándékozik befektetni első alapjukból, átlagos csekkmérettel 500 000 és 750 000 dollár között, némi rugalmassággal 1 millió dollárig.

Eközben Lee Shevelenko, aki Sandberg előtt csatlakozott a Facebookhoz, azt mondta, hogy látta Sandberg hatását, amely magában foglalta a struktúrát és a „szervezeti szigort”, valamint mások elkötelezettségét, akik Sandberget követték a Facebook felé.

Lee Shevelenko arra is emlékeztetett, hogy Sandberg sokat beszélt arról, hogy a nők a „tiara-szindróma” áldozataivá válnak, letették a fejüket, keményen dolgoztak, és arra vártak, hogy az emberek észrevegyék és megérintsék őket a következő lehetőségért.

„Nem szabad megvárnunk, hogy megkoppintsák vagy felkenjenek” – tette hozzá Lee Sevelenko. „Sheryl azt mondta, hogy utána kell mennünk a lehetőségeknek, és hajtanunk kell a változást, amit látni szeretnénk. Hasonlóan Kellyhez, nekem is nagy lökést adott, hogy megtegyem a kockázatot a teljes munkaidős operátori munkakörünk elhagyásával.”

Graziadei úgy érezte, hogy Sandberg befolyása segítette abban, hogy kibővítse azt a nézetét, amely szerinte szakmailag kényelmesnek tartja magát. Ugyanakkor Graziadeit arra ösztönözték, hogy gondolkodjon „nagyobb és merészebben”, és törekedjen arra, amit akar, és azt hajtsa végre.

„Végül ez váltotta ki személyesen az igényemet, hogy ugrást tegyek egy kockázatitőke-cég alapítására, és segítsek más nőknek és alulreprezentált személyeknek” – tette hozzá. – E befolyás nélkül ki tudja, hogy ez az a hely, ahol lennénk?

hasonló hozzászólások

Leave a Reply